malku zāģē nevis griež nav jau desa!

Micuks :
Informāciju un bildes atrast var! tikai vajag pakustināt smadzenes un rokas cik patērē nekad īsti nēsmu mērījis, bet problēma ir ar to, ka detaļas nav iespējams atrast, ne jaunas ne lietotas!
, lai šīs detaļas atrastu internetā, tajā pašā ss.lv. Tur pirms laika redzēju mazlietotu motoru pa 50 ls. Kā arī vismaz 3 attālākiem kaimiņiem šķūnīšos šādi te motori stāv... Vairāk man rūp tieši degvielas patēriņš :roll:

Двигатель ЗиД-4,5 (УМЗ-5)
Двигатель ЗИД-4,5 карбюраторный, четырехтактный, одноцилиндровый, с воздушным охлаждением и рабочим объемом цилиндра 520 см3; ход поршня 90 мм; диаметр цилиндра 86 мм; степень сжатия - 5,3; номинальная мощность - 4,5 л. с.; число оборотов коленчатого вала при этой мощности не более 2000 об/мин; ЗИД-4,5 оснащен встроенным редуктором, вал которого вращается со скоростью 333 об/мин на первой передаче и со скоростью 687 об/мин - на второй. Расход топлива 1,5 кг/ч. Система зажигания с маховичным магнето, запуск - шнуром или пусковой рукояткой, габаритные размеры: 615X490X678 мм; вес сухого двигателя 65 кг.

baigi patīk kā viņš rūc, bet video nav tas dzīvē skan labāk :love:

pabeidzu projektu

Rakstu, jo vēlos iekrāt vairāk informācijas par šo motoru no pieredzējušiem večiem. Lieta tāda, ka ir doma pirkt traktorīti ar šādu motoru, lai varētu pastrādāt piemājas saimniecībā. Tā kā ar šādiem motoriem man ir bijis mazs sakars, tad nezinu, vai šādam divcilindru motoram ir vairāki veidi. Bildi arī nevarēju nekur atrast. Un tomēr mani visvairāk interesē:
1. Benzīna patēriņš (vismaz aptuveni - vai spaiņiem jālej vai nē. Esmu dzirdējis, ka, ja šis motors tiek izmantots malkas griešanai, tad benzīnu tas patērē ļoti daudz);
2. Darba tilpums, jauda.