Aizmirsi paroli?

karo 18.Jul 2009
+
-
čaw,iegādājos sev braucamo ,tas būtu jawa 350-638,ražota 1990gadā sevišķi jauna nav bet tīri glīta,vaismaz man patīk :) .gribēju pajautāt,mocītim uz bākas ir uzraksts jawa bet tas uzraksts ir uzlīme,un uz bardačoka arī ir uzlīmīte 350,man paziņam tie uzraksti ir hromēti un laikam plastmasas,nez kāpēc šim eksemplāram ir tikai uzlīmītes.un par priekšējo spoileri,kam tādi nāca?vai tas ir rūpniecisks ražojums vai vienkārši kāda apķērīga meistara darināts. http://content9-foto.inbox.lv/albums96596225/karo30/mersis/P4220005.sized.jpg

protektors3 18.Jul 2009
+
-
JAWĪTE vnk. supper!!! Ļoti labi saglabāts eksemplārs... Par tām uzlīmēm= pirmā ražojuma 638tajām nāca hromētas plāksnītes, bet vēlākajām uzlīmes...

baizelis 18.Jul 2009
+
-
Tik priekškam vajadzīgs tas drausmīgais būris priekšā es nesaprotu?? Vai tad kāds labums no viņa ir??? Bojā tik skatu. Bet tā eksemplārs labs :good!:

karo 18.Jul 2009
+
-
tas būris tika veiksmīgi noņemts.jā mocis tik tiešām labs,dzinējs ne reizi nav jaukts ārā pielec ar pirmo un ripo arī labi,un galvenais ka vis strādā,pats brīnos jo mocītis ir 90 gada.nopirku pa 80ls,visi papīri viņam kārtībā,pārreģistrēju uz sava vārda lai jav ir :) .ā,td skaidrs par tiem uzrakstiņiem,man personīgi uzlīmītes patīk labāk nekā hromētie uzrakstiņi :good!:

i_edgars 18.Jul 2009
+
-
Labs Luksus javas eksemplārs, bez neviena "kolhoza"!
Šķiet ka pakaļējie amortizatori nav originālie, bet pārējā ne ko neīstu nesaskatu.
Šādu priekšējo stiklu ražoja kaut kāds kooperatīvs Latvijā kaut kur 80. 90 gadu mijā. Es tādu kādreiz nopirku (ir vēl tagat), tikai šis ir pamatīgi apgriezts.
http://foto.inbox.lv/i_edgars/28-12-2005/DSC00647-edited.jpg

karo 19.Jul 2009
+
-
ir jav ir tjūnings taisīts,es skatos ka pakaļējā lampa ir iesēdināta dziļāk iekšā,pretēji tām kā ir standartam kura gandrīz visa rēgojās uz āru.manā variantā pat izskatās smukāk,nedaudz piepacelti izpūtāji un arī visa pakaļējā daļa bet viss uztaisīts tiešām zolīdi :)

i_edgars 19.Jul 2009
+
-
Tur izpūtēji nav sacelti!! Tādus taisīja Javai Lukss rūpnīcā.
http://www.jawaold.su/images/galery_of_classic/53859874rx2.jpg
+ pakaļējo amortizatoru stiprinājuma vietas ir citur nekā standarta 638 arī no rūpnīcas. Vēl ātrumkārbā stāv savādāki zobrati kā citām Javām.

otomars 19.Jul 2009
+
-
pa gabalu nepateiksi,kronshteinaa urba caurumu un lika uz vienu skruuvi,kaapsli skruuveeja tikai pie izpuuteeja kronshteina ...saimnieks noprecizees;)

karo 20.Jul 2009
+
-
es skatījos bet tā arī neko nesapratu kas tur ir darīts tam mocītim,bet gan izpūtēji gan pakaļējā daļa viņam ir augstāka nekā standartam :) . http://www.jawaold.su/images/galery_of_classic/53859874rx2.jpg http://content9-foto.inbox.lv/albums104266650/karo30/mersis/P7200004.sized.jpg

AivisG 20.Jul 2009
+
-
Atsuti foto ramim ar noņemtu sedekli. Tad redzesim kurš luksus tuningu taisijis. :D Bet java laba, man bija 1991. gada. Nekadi hrometie uzraksti, tikai uzlīmes. Tomer java kā motocikls priekš manis beidzas ar 360to. Plastmasas priekša man arī šītāda bija, to vareja vai nu tirgū vai pat veikala nopirkt, tikai stikls nebija apgraizīts kā uz pirmas bildes.

Kvalitāte dzinejam ļoti vāja. Bija pat stasti kad izjauc dzineju un uz kloķenes čehi uzrakstijuši - russkij hui pojeģeš. Piegriezās, kad kartejo reizi 10m pirms tehniskas apskates neizdevās pievilkt kontaktu plati ar norautu vītni, apmeram 94taja gada ieliku uz komisiju Pernavas ielas pagraba un nopirku gandrīz pusmiljonu noskrejušu jamahu.

AivisG 20.Jul 2009
+
-
baizelis :
Tik priekškam vajadzīgs tas drausmīgais būris priekšā es nesaprotu?? Vai tad kāds labums no viņa ir??? Bojā tik skatu. Bet tā eksemplārs labs :good!:

Šitais drausmīgais būris bija pats labakais no pieejamajiem. Ja gribi redzet drausmīgus būrus - man ir pāris, tikai nav safočēti. Tev varbūt Kawa gpz būris pirmo izlaidumu nepatīk? ))

klavs_kalnciems 20.Jul 2009
+
-
pat stasti kad izjauc dzineju un uz kloķenes čehi uzrakstijuši - russkij hui pojeģeš.

sitadi joki dzirdeti no daudziem jawistiem, ka cilindros gilzes galigi skibi iepresetas, un nonjemot aizdedzes vaku ir tada pati zimite! :D

i_edgars 20.Jul 2009
+
-
Dzirdēts ir daudz, vies pat teica ka šim esot bijis, bet kad prasu lai parāda.... izrādās neviens neko parādīt nevar! Tādas pat blēņas kā Ļeņingradas Java.
Luksus variantam izpūtējos ir no rūpnīcas iedobes pretī amortizatoriem.
Vismaz šai Javai izpūtēji ir tieši no Luksus varianta.

AivisG 21.Jul 2009
+
-
i_edgars :
Dzirdēts ir daudz, vies pat teica ka šim esot bijis, bet kad prasu lai parāda.... izrādās neviens neko parādīt nevar! Tādas pat blēņas kā Ļeņingradas Java.
Luksus variantam izpūtējos ir no rūpnīcas iedobes pretī amortizatoriem.
Vismaz šai Javai izpūtēji ir tieši no Luksus varianta.

Man bija pilnīga nulle šitāda java. Pats savam tizlajām rociņam no kastes izņēmu) Viens cilindrs tukšgaitā un uz zemiem apgriezieniem negaja un viss. Kā diplomētam auto tehniķim-mechaniķim un topošajam inženierim-konstruktoram bija kaut kada sajega par iekšdedzes dzinejiem. Piebraucu pēc grāmatas, vēl ir grāmatiņa, kura cītīgi vilku krustiņus pret apkopjamām vietam pēc noteiktā kilometru skaita. Tā bija lielākai daļai pēdējo gadu javām. Regulē vai neregulē, maini sveces, spoles, kontaktus. Jaukt negribēju pēc principa "netrauce mašīnai strādāt". Nebija kompresijas! Vai nu grupas sajauktas vai nebija ielikts gredzens, vai ielikts salauzts. Regulešanas skrūves trosēm no pionieru tērauda kā tādiem karpatiem. 0km nobraukums! Protams pēc 5 gadu ižu pieredzes bija ziema pret vasaru, tomēr abidno, ponimajete ļi.... Tagad ienākušies 4 360tie un viens 354tais, varēšu eksperimentēt, esmu 100% pārliecinats ka būs labaki.

protektors3 21.Jul 2009
+
-
AivisG... es sai gadīgumā Tev 100% piekritīšu... Vecās JAWAs ir daudz labāk nostrādātas nekā 638(saskarsme ir bijusi nedaudz, bet pietiekoši) un arī vecenīte ir nostrādāta labāk par 634to, bet tās ir tikai manas domas...

karo 22.Jul 2009
+
-
nu cik pats esmu dzirdējis tad ar jawām bija tā,bija jawas priekš eksporta,un bija iekšējam tirgum.vienas no viņām bija ļoti kvalitatīvas tikai nezinu kuras :D .piemēram man paziņam bija jawa kura nokomplektēta tika ar krievijā ražotiem gultņiem,gan ratos gan dzinējā.un protams ka viņi nekalpoja sevišķi ilgi,salīdzinôši ar čehu.

Karlis(kazha) 12.Oct 2009
+
-
Varu teikt no savas personīgās pieredzes, ka ja Jawu nekopsi, tad arī neies. Daudz paziņām ir bijušas, gan 634, gan 638, gan arī vecenītes. Visas agri vai vēlu nobrūk, pašu nolaidības dēļ... Pats savu 638 Jawu taisīju ar rokām, katrs motora mezgls tika pārbaudīts un, ja vajadzīgs, nomainīts pret jaunām čehu detaļām. Esmu nobraucis 3000 km un vienīgais, ko esmu darījis: nomainīju kārbas eļļu, pieregulēju aizdedzi un nomainīju akumulatora klemmi, kas mēdza patvaļīgi nokrist.
Jawu protams nevar salīdzināt ar japāņiem vai itāļiem. Vibrācija, īss resurss, apkopes u.t.t., bet JAWA tomēr ir un paliek JAWA. Ja savu Apriliu pārdošu, tad JAWA man piederēs vēl ilgi :)

kazarms 13.May 2010
+
-
Ja moci nekopsi neko nevarēsi izdarīt. Ižu kopj un bez nopietniem remontiem (visi tiek veikti pašu rokām) iet 21. gads

Jaunākie ziņojumi forumā