Aizmirsi paroli?

« Iepriekšējais 12Nākošais »

aabele 1.May 2011
+ 11
- 0
Gribējās vēl sauli sveikt... diemžēl ne uz sezonas atklāšanu, ne uz 1. maiju neidzevās pabeigt. Vakar izdevās piedarbināt motoru. Sākumā tikai klepoja un leca ar starta gāzi. Nomainījām kondensatoru, jaunas sveces un tagad tik regulēšana: aizdedze, gaisa filtrs, sajūgs pārāk švaks un arī karburators pārplūst, kā arī elektrība jāpabeidz. Bet pavisam drīz jau varētu braukt.

http://etc.appspot.com/tmp/agNldGNyFQsSDVRlbXBvcmFyeUZpbGUYvc0gDA/IMAG0082.jpg
http://etc.appspot.com/tmp/agNldGNyFQsSDVRlbXBvcmFyeUZpbGUYvM0gDA/IMAG0081.jpg

ursus 1.May 2011
+
-
Sīkumi prasa ilgu laiku .. kā tas viss līdz sāpei zināms :D

Krišjānis 1.May 2011
+
-
Skaisti, tikai pietrūkst strīpas

aabele 9.Jun 2011
+ 9
- 1
Tā kā vasara ir īsa - cīņubiedrs ieteica katru vakaru izlaist pa līkumiņam ar ižu, ko arī cenšos ievērot, taču tā puslīdz izbraukt izdevās tikai vienu reizi - no Čiekurkalna līdz Mežaparkam un atpakaļ.

Pirmo reizi braucot pēc 10km no vienpodnieka lielās vibrācijas atskrūvējās karburatoram regulēšanas skrūvīte. Motors protams mēms. Pēc tam, kad novērsu problēmu un izdevās piekurbulēt - motors sāka darboties nevienmērīgi un šķaudot - ar tieksmi noslāpt, kad dodu ručkā. Pēdējos 500m stūmu (līdz garāžai). Pēc pāris dienām nomainījām spoli - motors dziedāja kā vālodzīte.

Nākamajā reizē ar čomu braucām pēc alus - pazaudējām numuru un benzīns beidzās pie Statoil. Numuru atradām to pašu apli izbraucot ar auto. Acīgie Čiekurkalna zēni vēl nebija pamanījuši alumīnija ietvariņu, kādā numurs bija iepakots.

Pāris dienas vēlāk gribēju izvizināt meiteni uz pakaļējā cacu sēdekļa - motors pēkšņi sāka šķaudīt. Atklājās ka filtriņu uz degvielas vada bijām uzlikuši pārāk vēlu - sīkie krikumi no bākas bija paguvuši karburatoru noštopēt jo svece bija sausa. Izjaucu karburatoru un ar kompresoru izpūtu visus caurumus. Motors strādā.

Šovakar sagribēju izlaist to pašu mazo līkumiņu līdz Mežaparkam - pēkšņi dzirdu - motors sāk pufpufpufpuf un stājos malā. Mistiskā veidā svece izlekusi no cilindra ārā un karājas svečvados - velns pār stenderi - varbūt tiešām pēc visas skatīšanās nebiju to kārtīgi ieskrūvējis vietā.

Ar ādas cimdiņu šo karsto kartupeli ieskrūvēji atpakaļ vietā un braucu uz garāžu. Tur kārtīgi pievilku. Domāju - nē vasaras vakars - došu ručkā otru reizi. Izbraucu jau līdz Ezermalas ielai - pēkšņi motors "nodziest" itkā tam būtu nogriezta elektrība. Stājos malā - mēģinu uzkurbulēt - nekā. Lampas deg.

Nevienas atslēgas arī nav līdzi - fuck! Cik un tā bāka ļauj - mēģinu ieskrūvēt to svečvadu spolē - jā motors tiešām iedarbojas, bet uz 10 sekundēm. Nu neko - stūmos mājās.

Var jau būt ka man vienkārši rokas aug no nepareizās vietas, bet ar skaudību lasu forumā kā Krišjānis ar savu planētu dzenājas pa visu Latviju simtos kilometru. Man pagaidām nesanāk - tāpat, kā nesanāk ielikt 4 robā (aizdomas, ka ar to vēl būs atsevišķa scēna).

Kautkas man no tās iža burvības pat patīk. Rītā došos iegādāt atslēgu somu (pie dakšas stiprināmo), kurā vadāt līdzi vismaz pāris pirmās nepieciešamības atslēdziņas.

zaika 9.Jun 2011
+
-
he, man apmēram līdzīgi, tikai svece netaisa jokus, bet gan viss pārējais :) elektriskā puse vairāk...
atslegas jau vari salikt bardačokā, paņem kādu auduma maisiņu, salasi atslēgas kuras varētu noderēt un liec iekšā, es saliku tā ka visu moci uz ceļa var izjaukt :D vienīgi āmurs tur nederēja ;)
nepadodies, kad būsi visus niķus novērsis varēsi droši braukt, būs tik jāseko līdzi vai degvielas gana...

Krišjānis 9.Jun 2011
+ 2
- 0
Neškrobījies. Tu neredzēji, kā man tētis ar to moci čakarējās pirmajā maijā šogad. Nekur skaļi arī neesmu teicis šķiet, cik esmu stūmies un cik ir negājis :D Par atslēgām. Man kaut kā bija ieradums pirmajos braucienos mest mugurenē visas atslēgas kas bija - pusmugurene pilna ar metālu. Vienu dienu paņēmu atslēgas, sašķiroju tā lai katrs izmēr būtu reiz 2. Zini, viss nepieciešamais, lai to moci izjauktu (ieskaitot riepu montēšanas lāpstiņas, oglīšu komplektu, aizdedzes kontaktu, plaķenes) satilpst labaas puses bardačokā. Tur man stāv arī cimdu komplektiņš. Amm, jā, Tev ir iž 56 un viņam ir tāds pat aizdedzes kontakts kā man uz m1a. Man sanāca šmuce, dēļ kuras dabūju stumties 10km. papēti kustošo kontaktiņu - tekstolīta L formas. Kontaktiņu un atsperītes izcilni savieno plāna vara strēmelīte (tautā saukta par "faļgu"). Viņa mēdz pārlūzt un tad ir kirdik. Pārlūzt var divējāti - mocis neiet, vai arī mocis te iet, te neiet. Man gadījās pirmais variants

jonsss 9.Jun 2011
+
-
Bez krievu universālās atslēgas - āmura braukt tālu nav ieteicams. :D ;D Ja braukā netālu tad pietiek ar dažām atslēgām, skrūvgriezi, knaiblēm, kādu vaga gabaliņu un drātiņu paņem.

zelch 9.Jun 2011
+ 1
- 0
...un cirtni ,cirtni nedrikst aizmirs!!! :)

aabele 9.Jun 2011
+ 7
- 0
Noņēmu bāku un kārtīgi iestiprināju svečvadu spolē (par nožēli pie reizes salaužot to uzskrūvējamo korķīti) - ar superlīmi kārtīgi ielīmēju - ceru ka turēs. Uzliku Ikšķilē iepirkto taurīti un vakarā mēģināšu atkal doties ielās - hehe.

Iž - tas ir mūžīgi >:-]

Krišjānis 9.Jun 2011
+ 1
- 0
aabele :
Iž - tas ir mūžīgi >:-]

Nenoliedzami! geek , bet to kontaktiņu arī paskaties, citādi var zapte sanākt

Krišjānis 10.Jun 2011
+
-
Kādi jaunumi?

ja 10.Jun 2011
+
-
viņš neatgriezās vairs...aiz spīta.

Krišjānis 7.Jan 00:51
+
-
Viņš atgriezās, bet kā ar ižu..? geek

aabele 7.Jan 01:02
+ 1
- 0
Ižam ir jāsavelk strīpas, lai būtu kā pirmssākumos. Jāizjauc pārnesumkārba, lai parādītos 4 pārnesums. Dažas detaļas - bākas vāciņš, stūres striprinājumi utt jāaizved nocinkot. (bet salasījos, ka LV vispār cinkot neprot utt, sametās šķērmi)

Dēļ tā, ka Rīgas garāžā, kur kolēģis atļāvis piemesties, katastrofāli trūkst vietas - mocītis tika aizvests uz laukiem un nolikts garāžā (ne siena šķūnī), pārsegts ar mīkstām lupatiņām, lai nebūtu vasarā putekļus jāslauka. 2011. gada pēdējā darba dienā CSDD nodevu numuru un samaksāju 25LVL par iepriekšējā gada nodokli.

Respektīvi - mocītis tiek nolikts nostāvēties uz pusgadu, kamēr manu prātu un resursus nodarbina urāls, bet netiek aizmirsts.

umahers 7.Jan 13:04
+
-
aabele :
pārsegts ar mīkstām lupatiņām
Taam lupatinjaam ljoti patiik pievilkt mitrumu - sevishkji shaadaa laikaa (iznjeemums , ja nu vieniigi izmeerceetas elljaa , vai diizeljdegvielaa) geek peec tam nebriinies , kur ruusa paraadijusies , vai arii oksideejushaas alumiinija detaljas !!!
« Iepriekšējais 12Nākošais »

Jaunākie ziņojumi forumā