Aizmirsi paroli?

« Iepriekšējais 1234Nākošais »

normunc 27.Oct 2006
+
-
Kādam ir kāda prakse kā tik pie kvalitatīva pulēta alumīnja? Kaut kādas speciālas pastas tiek pielietotas, jeb vienkārši pulējamā pasta ar ripu tiek pulēta līdz bezjēgai, kamēr tiek panākts vēlamais efekts kāds redzams bildē.

http://foto.inbox.lv/albums18084815/normuncc/MochiIGAUNIJA/aluminijs.jpg

http://foto.inbox.lv/albums18086041/normuncc/MochiIGAUNIJA/jawa.jpg

Aldis 27.Oct 2006
+
-
Brīnumlīdzekļī nau redzēti, atliek, ņemt ripu un pulēt līdz "bezjēgai". Lielākas švīkas vispirms var noslīpēt ar smilšpapīru. Tomērt pie antīku motociklu restaurācijas, nevajadzētu aizrauties ar pulēšanu. Visam jāizskatās dabīgi un tādam pašam kā orģinālam. Parasti alumīniju nosmilšo ar smilšustrūklu un pēc tam nobirstē ar smalku un mīkstu rotējošo metāla birsti, vai vēl labāks variants, pēc smilšu strūklas, nostrūklot ar stikla lodītēm. (gadījumos, kad alumīnijs nav ļoti oksidējies, var strūklot uzreiz ar stikla lodītēm un pēc stikla lodītēm nav jāčakarējas ar birstēm). Rezultātā iegūstam virsmu, kas tuvu atbilst, tikko izražotai alumīnija detaļai.

dzincha 27.Oct 2006
+
-
a nez vai v'ai tie motori jauni taa spīdēja kā bildē :?

Ksneps 29.Oct 2006
+
-
Aldi - pēc tava rakstīta liekas ka pats nemaz neesi neko tādu darījis...

1) Ja pirms pulēšanas notiek tik brutāla apstrādē ar smilšu strūklām un drāšu birstēm, tad nelielās švīkas (no metāla birstes) ir pietiekami dziļi ieskrāpētas, lai tas būtu diezgan pagrūti izslīpēt ar smalko smilšpapīru - vai arī vienkārši pulējot. 2) Nobirstēta virsma nebūs ne tuvu atēlā redzamajai almīnija spīdīgajai virsmai.

ES PULĒŠANU ESMU VEICIS DIVOS VEIDOS:

1. Uz virpas tiek uzlikta speciāla gumijota/mīksta uzlika. Šo uzliku iesmērē ar kaut kādu zaļu smēri [paredzēta metāla pulēšanai] un tad pie zemiem apgriezieniem ņem atbilstošo detaļu un pulē, pulē kamēr dabon vēlamo efektu. Esmu pulējis, bet tik labu apstrādi kā bildē man nesanāca iegūt. Kā vispār var nopulēt motoa ribas vai mazās detaļas? :nezinu:

Šāda pulēta alumīnija virsma ilgstoši nepaliek spīdīga - vai tas vispār ir raksturīgi alumīnijam spīdēt? :nezinu: Man tā detaļa ilgi nepalika spīdīga.

2) Mājas apstākļos esmu pulējis šādi: notīram alūminja virzmu. Tad ņemam pašu smalkāko smilšpapīru, kas nopērkams veikalā [tas nelīdzinas smilšpapīram] un slīpējam alumīnija virzmu līdz tiek izlīpēti visi mazie defekti, nelīdzenumi, skrāpējumi utt... Tad ņemu pulējamo pastu un turpināju pulēt ar audumu... Iegūtais rezultāts ir 1/2 no atēlā redzamā... :mrgreen: :hat:

Varbūt pēc alumīnija pulēšanas notiek vēl kāda apstrāde? :nezinu: Piemēram, lakošana?

Aldis 30.Oct 2006
+
-
Ksneps :
Aldi - pēc tava rakstīta liekas ka pats nemaz neesi neko tādu darījis...

1) Ja pirms pulēšanas notiek tik brutāla apstrādē ar smilšu strūklām un drāšu birstēm, tad nelielās švīkas (no metāla birstes) ir pietiekami dziļi ieskrāpētas, lai tas būtu diezgan pagrūti izslīpēt ar smalko smilšpapīru - vai arī vienkārši pulējot. 2) Nobirstēta virsma nebūs ne tuvu atēlā redzamajai almīnija spīdīgajai virsmai.

ES PULĒŠANU ESMU VEICIS DIVOS VEIDOS:

1. Uz virpas tiek uzlikta speciāla gumijota/mīksta uzlika. Šo uzliku iesmērē ar kaut kādu zaļu smēri [paredzēta metāla pulēšanai] un tad pie zemiem apgriezieniem ņem atbilstošo detaļu un pulē, pulē kamēr dabon vēlamo efektu. Esmu pulējis, bet tik labu apstrādi kā bildē man nesanāca iegūt. Kā vispār var nopulēt motoa ribas vai mazās detaļas? :nezinu:

Šāda pulēta alumīnija virsma ilgstoši nepaliek spīdīga - vai tas vispār ir raksturīgi alumīnijam spīdēt? :nezinu: Man tā detaļa ilgi nepalika spīdīga.

2) Mājas apstākļos esmu pulējis šādi: notīram alūminja virzmu. Tad ņemam pašu smalkāko smilšpapīru, kas nopērkams veikalā [tas nelīdzinas smilšpapīram] un slīpējam alumīnija virzmu līdz tiek izlīpēti visi mazie defekti, nelīdzenumi, skrāpējumi utt... Tad ņemu pulējamo pastu un turpināju pulēt ar audumu... Iegūtais rezultāts ir 1/2 no atēlā redzamā... :mrgreen: :hat:

Varbūt pēc alumīnija pulēšanas notiek vēl kāda apstrāde? :nezinu: Piemēram, lakošana?

Es jau arī saku, ka ņem un pulē līdz bezjēgai, un ja lielāks defekts, tad vispirms izslīpē ar smilšpapīru. Tomērt vēl es rakstīju, ka nav vēlams aizrauties ar to pulēšanu. Tam iemesls ir tikkai viens, esmu orģināla piekritējs, ja restaurē kautko, tad pēc restaurācijas, tam jāizskatās tādam pašam, kā rūpnīcā ražotam. Nu nenāca tiem sērijveida motocikliem, tas alumīnijs pulēts. Vēl tāds neliels sīkums, līdz kādam 1950 gadam, 90% alumīnija detaļu, tika atlietas pēc vectēvu metodes, smilšu formā. Rezultātā tika iegūta, ne īpaši gluda un poraina, bet tomērt spīdīga alumīnija virsma. Lai restaurējot motociklu, jūs dabūtu smiltīs atlietam alumīnijam sākotnējo izskatu, nekas cits neatliek kā nostrūklot virsmu ar stikla lodīšu strūklu (tas ir samērā dārgs pasākums). Ja alumīnijs ir ļoti osidējies, tam ir parādījusies balta kristāliska sāļu un oksīda kārta, citreiz arī vecas krāsas paliekas, tad ekonomiski izdevīgāk ir nosmilšot ar smilšu strūklu un pēc tam ar stikla lodītēm. Vēl piebildīšu, ka smiltis mēdz būt dažādas - rupjākas, smalkākas, kvarca u.t.t. , tāpat mēdz būt arī čuguna skrotis. Kas attiecas uz rotējošām drāšu birstēm, tad tās arī mēdz būt dažādas un dažādiem mērķiem. Ja paņemsiet rotējošo metāla birsti, kas paredzēta rūsas un krāsas noņemšanai, tad es nebrīnīšos, ka alumīnijā paliks švīkas.
P.s. Pirmoreiz ienākot šajā forumā, vismaz, spriežot pēc foruma nosaukuma, cerēju, ka šeit tiks apspriesti jautājumi par antīku motociklu restaurāciju un saglabāšanu un ,ka beidzot viens cilvēks Latvijā tam ir nopietni pieķēries klāt un bīda lietas. Tomērt esmu vīlies, kā rādās, ar restaurāciju šeit nav nekāda sakara.

Ksneps 30.Oct 2006
+
-
Tikai nesāksim vaimanāt(raksturīgi latviešiem)! ;) ;) ;) Kas nu katram tuvāks - vienam restaurēt, vienam braukt, bet citam būvēt, taisīt utt...

Šī topika mērķis bija uzzināt kā var nopulēt alumīnija detaļu - attiecīgi par to arī runāsim. Vai tas atbilst restaurācijai - tā ir cita lieta. Tas jautājums paliek aktuāls - KUR un KĀ var nopulēt alumīnija detaļas.

Starpcitu, ja nemaldos, tad 70-jos spīdīgi, nopulēti jawas motori bija modē. 8)

Saņemās jawisti!

normunc 30.Oct 2006
+
-
Tikai mieru un bez liekiem stresiem!
Viss ir labakajā kārtībām!
Tāpēc jau diksusijas ir domātas, lai uzzinātu viedokļus, apmainītos ar informāciju un tā tālāk!

Kristaps 5.Nov 2006
+
-
Nāca jawām pulēti karteru vāki:
http://photos.fotki.lv/photos/9/W0001109/000110851/000011085015_%23_2_%23_ac1.jpg
http://photos.fotki.lv/photos/9/W0001109/000110851/000011085016_%23_2_%23_ac1.jpg

Micuks 5.Nov 2006
+
-
Ja grib lai spīd tad vaig hromēt :lol: a tā zaļo pastu zobos voiloka ripu uz urbmašīnas blakus spaini lai būtu kur korķēt un uz priekšu :D vai arī jādod vecmāmiņai lai pulē un tik daudz zeķes neada ;)

Skolnieks 9.Dec 2006
+
-
Latvija aluminiju nav iespejams nohromet ta ka bilde redzams nevienam nav tik darga aparatura. Ja pamekle google tad paradas info par hromešanu kura pec tam ir nezeligi japule lai kaut ko iegutu te vairak info
Raksts no iauto.lv
Alumīniju dekoratīvi vismaz Baltijā cik zinu neviens nehromē ,,pārāk dārga tehnoloģija. Alumīniju principā var nopulēt, ir darīts nu bet āra apstākļiem neieteiktu tāpat nosūbēs. Ir gan vēl viena metode -pārklāšana ar plazmu ,,,respektīvi karstā veidā hromaniķeļa pulveris tiek uzpūsts uz alumīnija, līdz pat 5mm biezumam!! viss jau it kā ok ,bet pēc tam tā virsma ir poraina kā rupjš smilšpapīrs un lai dabūtu viņu spīdīgu tad ir nežēlīgā slīpēšana. Šī metode ir vairāk domāta apaļām cilindriskām detaļām kuras pec tam virpā apvirpo un noslīpē,,piem. tipogrāfijas ruļli. Nu bet ja kādam interesē varu noorganizēt, jo tādā veidā var uzklāt uz visa veida metāla virsmām un dažādus metāla segumus.

tnt 9.Dec 2006
+
-
nu man ir filca ripa fleksim bet nekas labs man neiznāca. varbūr kāds var pastāstīt kādā secībā jādara procedūra. cik sapratu tad uz virsmas jasmere pastu un japagaida un tad japulee bet man nekas labs nesanāca :(

Aldis 9.Dec 2006
+
-
tnt :
nu man ir filca ripa fleksim bet nekas labs man neiznāca. varbūr kāds var pastāstīt kādā secībā jādara procedūra. cik sapratu tad uz virsmas jasmere pastu un japagaida un tad japulee bet man nekas labs nesanāca :(
Kādu pastu izmantoji ? Nevaru saprast, kadēļ pec pastas uzsmērēšanas vēl ir jāgaida, pēc tevis uzrakstītā, liekas, ka esi izmantojis kādu no autokrāsas pulēšanas pastām. Iespējams, ka ir kādas ārzemju pastas, tomērt lai alumīniju uzpulētu spoguļspīdīgu, manuprāt vislabāk izmantot zaļo pastu "Goi" (viņa gan nav kā pasta, bet ir tādos klučos, gabalos un zaļā krāsā)
Vēl tāda niansīte, fleksim ir aptuveni 11000 abgriezienu minūtē. Tas priekš pulēšanas ir mazliet par ātru. Parasti visām pulējamām mašīnītēm, kas vizuāli izskatās tieši kā fleksis, maksimālie abgriezieni ir aptuveni 3000/minūtē.

i_edgars 9.Dec 2006
+
-
dzincha :
a nez vai v'ai tie motori jauni taa spīdēja kā bildē :?

I ne tuvu tā nespīdēja.
Pēc al pulēšanas iesaku momentā nolakot ar caurspīdīgu laku, jo savādāk nākamā pavasarī viss tavs elles darbs būs vējā - pasūbēs. Ir pieredze sūbēšanā un pulēšanā, taču lakot neesmu mēģinājis.

tnt 10.Dec 2006
+
-
nu taa pasta ir vācu itkā universāla. varbūt ar fleksi vnk nevar. japaprovee ar urbi buus.

normunc 10.Dec 2006
+
-
Kur to zaļo pastu "Goi" labāk meklēt? Vai viņš ir mūsdienās vēl nopērkams, jeb saglabajies vēl no "Prasmīgās rokas" veikalu laikiem?

Skolnieks 10.Dec 2006
+
-
tas pastas vieta nevar lietot varstu slipejamo pastu strapcitu ta ari ir zala vai ari ,,Skaidru" ar ko mazga traukus utt.

Aldis 10.Dec 2006
+
-
Skolnieks :
tas pastas vieta nevar lietot varstu slipejamo pastu strapcitu ta ari ir zala vai ari ,,Skaidru" ar ko mazga traukus utt.
Gudru domu, laikam gribēji pateikt. Vairākas reizes lasīju, tā arī nesapratu. Varbūt ieliec kādu pieturzīmi.

Skolnieks 10.Dec 2006
+
-
Vārstus slīpē ar zaļu smalku pastu mos tapat var alumīniju pulēt.

Aldis 10.Dec 2006
+
-
normunc :
Kur to zaļo pastu "Goi" labāk meklēt? Vai viņš ir mūsdienās vēl nopērkams, jeb saglabajies vēl no "Prasmīgās rokas" veikalu laikiem?
Rīgā, Latgalītes tirgū noteikti jābūt. Ja nedabūsi, dod ziņu, paskatīšos, kas man no krājumiem vēl palicis. Iespējams, ka varēšu kautko iedalīt.

Aldis 10.Dec 2006
+
-
Skolnieks :
Vārstus slīpē ar zaļu smalku pastu mos tapat var alumīniju pulēt.
Tāpat viens komots pietrūkst.
Ar vārstu slīpējamo pastu, alumīniju uzpulēt nevar. Var tikai uzmatēt.
« Iepriekšējais 1234Nākošais »

Jaunākie ziņojumi forumā