Ksneps :
Aldi - pēc tava rakstīta liekas ka pats nemaz neesi neko tādu darījis...
1) Ja pirms pulēšanas notiek tik brutāla apstrādē ar smilšu strūklām un drāšu birstēm, tad nelielās švīkas (no metāla birstes) ir pietiekami dziļi ieskrāpētas, lai tas būtu diezgan pagrūti izslīpēt ar smalko smilšpapīru - vai arī vienkārši pulējot. 2) Nobirstēta virsma nebūs ne tuvu atēlā redzamajai almīnija spīdīgajai virsmai.
ES PULĒŠANU ESMU VEICIS DIVOS VEIDOS:
1. Uz virpas tiek uzlikta speciāla gumijota/mīksta uzlika. Šo uzliku iesmērē ar kaut kādu zaļu smēri [paredzēta metāla pulēšanai] un tad pie zemiem apgriezieniem ņem atbilstošo detaļu un pulē, pulē kamēr dabon vēlamo efektu. Esmu pulējis, bet tik labu apstrādi kā bildē man nesanāca iegūt. Kā vispār var nopulēt motoa ribas vai mazās detaļas? :nezinu:
Šāda pulēta alumīnija virsma ilgstoši nepaliek spīdīga - vai tas vispār ir raksturīgi alumīnijam spīdēt? :nezinu: Man tā detaļa ilgi nepalika spīdīga.
2) Mājas apstākļos esmu pulējis šādi: notīram alūminja virzmu. Tad ņemam pašu smalkāko smilšpapīru, kas nopērkams veikalā [tas nelīdzinas smilšpapīram] un slīpējam alumīnija virzmu līdz tiek izlīpēti visi mazie defekti, nelīdzenumi, skrāpējumi utt... Tad ņemu pulējamo pastu un turpināju pulēt ar audumu... Iegūtais rezultāts ir 1/2 no atēlā redzamā... :mrgreen: :hat:
Varbūt pēc alumīnija pulēšanas notiek vēl kāda apstrāde? :nezinu: Piemēram, lakošana?

Kas nu katram tuvāks - vienam restaurēt, vienam braukt, bet citam būvēt, taisīt utt...

vai arī jādod vecmāmiņai lai pulē un tik daudz zeķes neada

tnt :Kādu pastu izmantoji ? Nevaru saprast, kadēļ pec pastas uzsmērēšanas vēl ir jāgaida, pēc tevis uzrakstītā, liekas, ka esi izmantojis kādu no autokrāsas pulēšanas pastām. Iespējams, ka ir kādas ārzemju pastas, tomērt lai alumīniju uzpulētu spoguļspīdīgu, manuprāt vislabāk izmantot zaļo pastu "Goi" (viņa gan nav kā pasta, bet ir tādos klučos, gabalos un zaļā krāsā)
nu man ir filca ripa fleksim bet nekas labs man neiznāca. varbūr kāds var pastāstīt kādā secībā jādara procedūra. cik sapratu tad uz virsmas jasmere pastu un japagaida un tad japulee bet man nekas labs nesanāca

dzincha :
a nez vai v'ai tie motori jauni taa spīdēja kā bildē :?

normunc :Rīgā, Latgalītes tirgū noteikti jābūt. Ja nedabūsi, dod ziņu, paskatīšos, kas man no krājumiem vēl palicis. Iespējams, ka varēšu kautko iedalīt.
Kur to zaļo pastu "Goi" labāk meklēt? Vai viņš ir mūsdienās vēl nopērkams, jeb saglabajies vēl no "Prasmīgās rokas" veikalu laikiem?