Aizmirsi paroli?

50sestais 6.Mar 2010
+
-
Laba alternatīva smilšu strūklai, tikai jautājums kas notiek ja apstrādātās lietas paliek nenokrāsotas - rūsē vēl ātrāk? Interesē jo vajadzētu visu rāmi tā apstrādāt, kas notiks ar tā iekšpusi?

Skaabe 6.Mar 2010
+
-
50sestais :
Laba alternatīva smilšu strūklai, tikai jautājums kas notiek ja apstrādātās lietas paliek nenokrāsotas - rūsē vēl ātrāk? Interesē jo vajadzētu visu rāmi tā apstrādāt, kas notiks ar tā iekšpusi?

Vajadzētu rūsēt gan ar jaunu sparu - bet nekas, liekot tajā šķīdumā, aizpako kārtīgi visas spraugas - tad ar šķīdums netiks iekšā :sveiks: . Bez tam - tā metode jau laba samērīgām mazām daļām, rāmis drusku tā kā par traku, pareiķini - vanna vajadzīga + litriem materiāla :D

50sestais 6.Mar 2010
+
-
jānoskaidro cik tā soda maksā, tad jau redzēs lētāk-dārgāk kā ar smilšu strūklu, tikai tas ka smilšu strūklu savā apkārtnē es nezinu, bet vanna un lādētājs man ir :)

Aldis 6.Mar 2010
+
-
Nesanāks jums rāmjus , notīrīt ar elektrolīzes metodi . Lai tādu rāmi sāktu tīrīt , vajag vismaz kādu 40 ampēru barokli. Tur kur ir krāsa virsū , tur proces nenotiek . Visādā ziņā , "jāšanās" ir lielāka nekā iegūtais rezultāts . Vis tas ir izmēģināts un pārbaudīts . Ar elektrolīzi var monētas tīrīt un kaut kādus sīkumus. (ir jau protams vietas un lietas , kur elektrolīzes proces ir optimālākais risinājums) Pēc elektrolīzes , jums tāpat būs tās detaļas, ar metāla sukkām un birstēm jāpārtīra. Tādēļ labi pārdomājiet , vai vispār ir vērts sākt tādu procesu. Vienkāršāk ir uzreiz ar rotējošām birstēm notīrīt , pēc tam , grūti pieejamās vietas nosmilšot. (Nelielu smilšošanas spiedientverni , būs vērtīgāk uzbūvēt , nekā jāties ar tiem ūdeņiem un elektrību)

P.S. Viedoklis ir mans pesonīgs , iegūts izmantojot elektrolīzes metodi , un nekādi nepretendē uz vienīgo un pareizāko viedokli.

Andris_Z 6.Mar 2010
+
-
Nu ko tad īsti mēs šķīdinam tai ūdenī? NaOH, vai Na2CO3 ? Kādu no sodām? Kalcinēto vai kaustisko. Nu dzeramo sodu skaidrs ka nē.
Ko no raksta Jūs sapratāt?

fire 6.Mar 2010
+
-
Rūpnieciski dzelzi no rūsas attīra ar sālsskābi. Galvenais - ātri un ļoti efektīvi, bet, diemžēl, arī ar tīrā materiāla zudumu. Ar sālsskābi rūsu šķīdina gan pirms cinkošanas, gan lokšņu skārda ražošanā. Tā saucamais dekapētais skārds arī ir kodināts ar sālsskābi. Lai sālsskābe ēstu tikai rūsu un neaiztiktu tīro dzelzi, tai pievieno inhibitorus. Agrāk lietoja urotropīnu, tagad varbūt izdomāts kas modernāks, vai arī tas pats urotropīns ar smalku tirdzniecības nosaukumu. Vissvarīgākais šajā procesā - kārtīga skalošana. Rūpnieciskās metodes ir un paliek visagresīvākās - smilšu strūkla un sālsskābe.

i_edgars 6.Mar 2010
+
-
Na2CO3

elf 8.Mar 2010
+
-
Viens gudrenieks virzuļus no uzdeguma izdomāja notīrīt sālsskābē.
Izskatījās kā jauni,bet kad iedarbināja motoru tas grabēja kā raganu kauli.
Virzuļi bij palikuši stipri mazāki.........nācās pirkt jaunus :oops:

Sbech 8.Mar 2010
+
-
Nepieciešams:

- Elektrības avots
- tā ķimikālija
- uzraudzība procesa laikā...

Mazāk pūļu ir iemērkt vienkāršās citronskābes šķīdumā. Ilgāk (līdz nedēļai) - toties attīras pats, bez jebkādas uzraudzības un elektrības, un noēd tikai rūsu.

Mīnusi - pēc pabeigšanas rūpīgi jāizmazgā, ja bija stipri rūsējis un palika porains - pat jāneitralizē ar sodu, lai skābe nekur nepaliek.

ne 8.Mar 2010
+
-
Sbech :
Nepieciešams:

- Elektrības avots
- tā ķimikālija
- uzraudzība procesa laikā...

Mazāk pūļu ir iemērkt vienkāršās citronskābes šķīdumā. Ilgāk (līdz nedēļai) - toties attīras pats, bez jebkādas uzraudzības un elektrības, un noēd tikai rūsu.

Mīnusi - pēc pabeigšanas rūpīgi jāizmazgā, ja bija stipri rūsējis un palika porains - pat jāneitralizē ar sodu, lai skābe nekur nepaliek.

:good!: tiesi taa

mehanikis 8.Mar 2010
+
-
man 2 maisi kaustiskās sodas laukos mētājas :D cik man teica ka tā tiešām ir kaustiskā soda, smilšošanas ierīce tiešām būs labāka, un ja vajadzēs tad var gan sodu iebērt gan sauso ledu, par smiltīm neaizmirstot, kādam resnam neērtam dzelzs gabalam tā elektrolīze arī var noderēt-bet man nepatīk ka paliek pāri uz metāla ķīmija, labāk fiziski notīri un miers

i_edgars 8.Mar 2010
+
-
Sbech :

ja, ja... un lai nomazgātu ir vajadzīgs tieši sodas šķidums!! Tas kuru Tu tikko kā nosmādēji.

Jaunākie ziņojumi forumā