Aizmirsi paroli?

Seskvočs 19.Jun 2010
+
-
Skaabe :
Par tiem noteikumiem - nu nav spēkā nekādi CSN piemēram mežā - tur nav ceļu satiksme, turklāt, cik zināms, ar krosa močiem bez gaismām un numuriem drīskt braukt īsu gabalu pa ceļa malu, ja tas nepieciešamas trašu maiņai. Pļavā, mežā, kraujā policistiem nav tiesību tevi aizturēt par kkādiem CSN pārkāpumiem, par vides cūkošanu - tas jau ir kas cits. :D Protams pludmalēs ar močiem ar labāk nerādīties.

Tik vienkārši tas nav! Pārbraucienus pa koplietošanas ceļiem drīkst veikt tikai saskaņotu sacensību laikā. Braukāšana pa valsts mežu ir zaļās zonas bojāšana un par to draud 5-25Ls administratīvais sods! (Es esmu maksājis 5Ls :D ) Cita lieta ja krosa mocis vispār nav reģistrēts. Ej un pierādi ka vispār tas ir mocis un ka ar to var pārkāpt CSN :D

ja 19.Jun 2010
+
-
nu iekaļat vienreiz CSN 34. pantu:
34. Transportlīdzekļa vadītājam, braucot pa ceļiem, kā arī pa citām vietām, kurās iespējama transportlīdzekļu braukšana, jāievēro šo noteikumu un citu ceļu satiksmi reglamentējošu normatīvo aktu prasības
viss!!!!
krosa,paštaisīts, bez numura, pļava, grāvis- noteikumi!!!!! Un Valsts policija drīkst darboties visā LR teritorijā!!!!! Un atbildība atbolstošo AAK!!!!

[ri4a] 19.Jun 2010
+
-
pec manam domam privatipashuma (tas ir mana personigaja teritorija, zemes gabala) celju policistiem nav nekadu tiesibu atrasties vai pat skatities! ja nu vienigi es pats vinjus neizsaucu!

tatad Valsts palicijai nav pilnvaru darboties visa LR teritorija!!!!

i_edgars 19.Jun 2010
+
-
Valsts ceļu policijas jurisdikcija ir tikai un vienīgi koplietošanas ceļi! Viscaur citur var viņus pasūtīt pat 5 mājas tālāk.
Pašvaldības policijai un mežu dienestam ir citas pilnvaras, bet viņiem nav tiesību izskatīt ceļu satiksmes noteikumus - t.i vai tev ir ķivere, vai ir tiesības, utt.

jonsss 19.Jun 2010
+
-
pēc csn 34 punkta sanāk ka man pagalms ar ir vieta kur iespējama transportlīdzekļu braukšana un ja braucu sēta ar auto bez apskates, tiesībām, apdrošināšanas, pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu :D brauc garām ceļu policija, ierauga mani, nāk klāt un izraksta man sodu? :D Kā tad! Pa pludmali braukt nedrīkst, bet drīkst pārvietoties pa liedagu, kā līdz viņam tikt neiebraucot kāpu zonā ir cits jautājums! Bet labākais tiem kam īpašums pie jūras, ja esi savā īpašumā 30m no jūras krasta var dabūt sodu par atrašanos kāpu zonā. :D Ir bijuši tādi atgadījumi ciemā.

Skaabe 19.Jun 2010
+
-
i_edgars :
Valsts ceļu policijas jurisdikcija ir tikai un vienīgi koplietošanas ceļi! Viscaur citur var viņus pasūtīt pat 5 mājas tālāk.
Pašvaldības policijai un mežu dienestam ir citas pilnvaras, bet viņiem nav tiesību izskatīt ceļu satiksmes noteikumus - t.i vai tev ir ķivere, vai ir tiesības, utt.

Tieši tā :macies: , savā sētā vari kaut lidot. Par to zaļās zonas bojāšanu gan var piekrist - par laimi nav sānākusi tāda saskare, manā pusē mežinieki tādi kūtri :D

jonsss 19.Jun 2010
+
-
meža dienests ar nevar uzlikt sodu par braukšanu pa mežu, ir jāsauc pašvaldības policija. Drīkst braukt tik pa ceļiem mežā ar max ātrumu 40km/h, grāvju atbērtnēm, kvartāla stigām, miniarelizētajām joslām, izņemot ja tas nepieciešams meža izstrādei, kopšanai, ugunsgrēka ierobežošanai un likvidēšanai. Meža dienests var kontrolēt kravas pavadzīmes kokmatereāliem, ja vien auto ir apstājies!

Skaabe 19.Jun 2010
+
-
jonsss :
meža dienests ar nevar uzlikt sodu par braukšanu pa mežu, ir jāsauc pašvaldības policija. Drīkst braukt tik pa ceļiem mežā ar max ātrumu 40km/h, grāvju atbērtnēm, kvartāla stigām, miniarelizētajām joslām, izņemot ja tas nepieciešams meža izstrādei, kopšanai, ugunsgrēka ierobežošanai un likvidēšanai. Meža dienests var kontrolēt kravas pavadzīmes kokmatereāliem, ja vien auto ir apstājies!

Interesanti kurš tad mežā kontrolē tos 40 km/h ? :D

Seskvočs 19.Jun 2010
+
-
jonsss :
pēc csn 34 punkta sanāk ka man pagalms ar ir vieta kur iespējama transportlīdzekļu braukšana un ja braucu sēta ar auto bez apskates, tiesībām, apdrošināšanas, pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu :D brauc garām ceļu policija, ierauga mani, nāk klāt un izraksta man sodu? :D Kā tad! Pa pludmali braukt nedrīkst, bet drīkst pārvietoties pa liedagu, kā līdz viņam tikt neiebraucot kāpu zonā ir cits jautājums! Bet labākais tiem kam īpašums pie jūras, ja esi savā īpašumā 30m no jūras krasta var dabūt sodu par atrašanos kāpu zonā. :D Ir bijuši tādi atgadījumi ciemā.

Labi, bet puse Rīgas un citu pilsētu arī ir privātīpašums. Piemēram Maximas stāvvietas, benzīntanki. Tad jau tajos arī CP nevar darboties? Man laukos zemei cauri arī iet ceļš uz citu māju, kas ir koplietošanas - man, kaimiņam un ciemiņiem. Tātad arī pa šiem ceļiem jābrauc kārtīgi. Tas ir tikai normāli!
Reiz biju apstājies mežmalā zaļajā pieturā (Pierīgā). Lai netraucētu garāmbraucošās mašīnas smuki nobraucu uz pļavas, kur gadu desmitiem bijis iebraukts ceļš. Kāpju jau mašīnā un zaļais busiņš klāt! Piekasās ka zaļajā zonā esmu iebraucis. Saku ka tas ir ceļš, bet šie parāda Jāņasētas karti un baksta, ka šitais ceļš nav iezīmēts, tātad nav ceļs un jāmaksā sods. Ja maksāšu uzreiz, vēsturē nekur tas neparādīsies, ja strīdēšos, tad rakstīs administratīvā pārkāpuma protokolu un būs man melnais traips. Gari un plaši nestāstīšu bet bija jautri. Gribēja vel mani sašņorēt. Beigās iedevu naudu cik ir (teicu, ka septiņi lati ar kapeikām). Šie kvītī ierakstīja 5 Ls, sadusmojos un iebēru sīceni rokā, paturot 3ls pie sevis (kurš kuru apčakarēs!!!). Rezultātā tā pat pēctam man melno traipu uztaisīja.
Rezumē tāds, ka ja ceļs iezīmēts kartē, tad tas IR ceļs uz kura darbojas tādi paši noteikumi kā citur! Savā dārzā tak šaudīties un slepkavot arī nav atļauts!
Interesanti kurš tad mežā kontrolē tos 40 km/h ?

Būs satiksme - būs kontrole. Mums Ikšķilē šad tad pa mežu bobikus iebrauc paķert.

RMZ 19.Jun 2010
+
-
nu tad ja dzīvo baigos laukos, jāved līdzi GPS un jāpierāda ka ceļa nav :D

krekers 19.Jun 2010
+
-
Par ceļu kas iet cauri privātīpašumam - ceļš (ja tas nav paša veidots) pieder valstij. Un arī kaut kādi noteikti metri no ceļa malas pieder valstij. Līdzīgi kā ir ar tauvas joslu pie ūdeņiem. Itkā tev pieder zeme pie ezera, a tev makšķerniekiem jāatļauj brīvi pārvietoties 10m no krasta.

Un par to Jāņsētas karti - kas tas par stulbumu? Ja es sākšu drukāt kartes zem sava vārda, tad tā arī būs kā autoritāte strīdos? Baig parādīšu - re, te es neesmu uzzīmējis ceļu - tātad te tas nav. Ir dažādi ceļa segumi un ja pat arī tas ir zemes ceļš, tas ir ceļš.

jonsss 19.Jun 2010
+
-
40km/h ir noteicis as Latvijas valsts meži, tas kurš kontrolē ir cits jautājums. Par stāvietām un kā reiz maxsimas talsos atverās bode ar smuki lielu asfaltētu stāvlaukumu, džeki pa vakariem sāka rīkot gonkas, tika uz likta zīme apstāties, stāvēt aizliegts no 22.00-08.00, ja tur atrodies tai laikā piebrauc cp un izraksta cmuko kvītiņu Tev!

Seskvočs 19.Jun 2010 | Pēdējo reizi labots 19.Jūn 2010 10:25; labots 1 reizi
+
-
krekers :

...Un par to Jāņsētas karti - kas tas par stulbumu?...

Toreiz kavēju darbu un mani draudēja sašņorēt (man īsti nebija naudas ko samaksāt - tik cik pelnutraukā sagrabināju) tāpēc arī nestrīdējos baigi ilgi. Ja tas būtu licies pamatoti, tad noteikti te savu bēdu neklāstītu, bet nokaunētos vientulībā, turklāt par protokolu (manis neparakstītu) uzzināju pēc kāda gada, kad CP mani apturēja un ierēca par 5ls sodu un protokolu par tādu sīkumu.

jonsss 19.Jun 2010
+
-
ceļš ar segumu attiecībb pret ceļu bez seguma. Noteikumus jau var kā vienmēr tulkot kā vajag!

i_edgars 19.Jun 2010
+
-
Ceļu satiksmes likums

1.pants. Likumā lietotie termini
3) ceļš — jebkura satiksmei izbūvēta teritorija (autoceļš, iela, prospekts, šķērsiela un tamlīdzīgas teritorijas visā platumā, ieskaitot brauktuvi, ietves, nomales, sadalošās joslas un saliņas). Ceļa kompleksā ietilpst ceļš, mākslīgās būves (tilti, satiksmes pārvadi, tuneļi, caurtekas, ūdens novadīšanas ietaises, atbalsta sienas un citas būves), ceļu inženierbūves (pasažieru sabiedrisko transportlīdzekļu pieturvietas un paviljoni, bremzēšanas un paātrinājuma joslas, transportlīdzekļu stāvvietas, atpūtas laukumi, veloceliņi un ietves, ceļu sakaru un apgaismojuma līnijas un citas inženierbūves), satiksmes organizācijas tehniskie līdzekļi (ceļa zīmes, luksofori, signālstabiņi, aizsargbarjeras, gājēju barjeras, vertikālie un horizontālie ceļa apzīmējumi un citi tehniskie līdzekļi);
4) ceļu drošības audits — neatkarīga un sistemātiska projektu (arī būvprojektu) un ceļu tīkla pārbaudes procedūra, kurā no satiksmes drošības viedokļa novērtē potenciālās bīstamās vietas, kur var veidoties konfliktsituācijas, kā arī esošās bīstamās vietas un posmus un par kuras rezultātiem sastāda audita atzinumu;
5) ceļu satiksme — attiecības, kas rodas, pārvietojoties pa ceļiem ar transportlīdzekļiem vai bez tiem;
6) ceļu satiksmes dalībnieks — jebkura persona, kas atrodas uz ceļa vai tieši piedalās ceļu satiksmē;

41.pants. Ceļu satiksmes regulēšana un uzraudzība
(1) Ceļu satiksmi regulē un uzrauga policijas darbinieki un citas likumos un citos normatīvajos aktos tam pilnvarotas personas.

jebkura satiksmei izbūvēta teritorija, nevis iebraukta stiga vai pagalms pa kuru var kaut kas pārvietoties.
Likumam pagaidām ir lielāks spēks kā jebkuriem noteikumiem vai policista iegribām!

kazarms 19.Jun 2010
+
-
nu kā jau es teicu, pa sētu, pļavu jau braukāt var.

ja 19.Jun 2010
+
-
Cien. lietotāji, vai tiešām nav saprotams ka:
Ceļu satiksmi Latvija neregulē Ceļu satksmes likums, bet gan Ceļu satiksmes noteikumi kuri izdoti saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 3.p.2d! Citēju :
(2) Ceļu satiksmes kārtību Latvijā nosaka Ministru kabinets, apstiprinot Ceļu satiksmes noteikumus.
un saskaņā ar šiem noteikumiem....skati manu iepriekšējo skaidrojumu!
Minētais likums kā tiesību norma nav ar tiešu regulējumu uz tiesību subjektu-satiksmes dalībnieku.

i_edgars 19.Jun 2010
+
-
Uz likuma pamata izdod noteikumus! UN nevis otrādāk. Likumā ir definēts, kas ir ceļš - tā ir būve, nevis pļava, sēta, mežš. Visi ceļu satiksmes noteikumi attiecas uz būvi - ceļu, un neko citu. Tas pat par policiju - tā kontrolē kā tiek ievēroti noteikumi uz ceļa - būves, nevis sētmales.

Viss pārējais ir rekomendācija!

kazarms 19.Jun 2010
+
-
pareizi i_edgars saka. policija kontrolē kārtību uz speciāli izbūvētas būves-ceļa. vienreiz arī man sētā iebrauca CP un apturēja mani. Uz mana senča jautājumu ar kādām tiesībām viņi man piesienas, jo es nebraucu pa ceļu, bet pa pļavu. CP atbilde bija apmēram tāda: Mums nav tiesības uzlikt viņam sodu, jo viņš nebrauc pa ceļu un neapdraud satiksmi, bet mēs izskaidrojām, cik bīstami ir braukt ar tik lielu spēkratu.

ja 19.Jun 2010
+
-
labi, mēģināšu izskaidrot ar citu piemēru:
konstitucionālais likuma daudzas normas, tāpat kā Ceļu satiksmes likuma daudzas normas, neparedz tiešu regulējumu. Tātad ir tisiskā norma,, Latvijas valsts suverenā vara pieder Latvijas tautai,, Latvijas tautas daļa-nepilsonis saka: konstitucionālajā likumā rakstīts-tautai nevis pilsoņiem, tautai nevis latviešiem, visai tautai, tātad visi likumpakārtotie dokumenti man pie kājas, Pilsonības likums un Vēlēšanu likums un CVK instrukcijām tikai rekomendējošs raksturs! Un skaļi kliedz:ikumi tiek izdoti uz konstitucionālā likuma pamata, nevis otrādi, dodat vēlēšanu tiesības uz Satversmes pamata .

Certu ka piemērs palīdzēs

Jaunākie ziņojumi forumā