Aizmirsi paroli?

mhm 22.Dec 18:31
+
-
Sveiki! es gribētu uzzināt kādu info par cz 125/516...zinu ir daudzas tādas tēmas par info cz, bet tur nav tā aprkstīts... varbūt kāds ir tik laipns un var pastāstīt par cz 125/516?man der jebkāda infa... kādi ir šī modeļa mīnusi utt.

paldies jau iepriekš...

mhm 22.Dec 19:04
+
-
grāmatās nav ne vienmēr aprakstīts kā it īstenībā...gribu dzirdēt cilvēku viedokli par šo motociklu

Armands 23.Dec 13:12
+
-
kāda informācija tevi interesē?
kādiem mērķiem šo moci izmantosi?

pastāstīt var arī to, ka šim mocim ir divi riteņi un stūre...

Beavis 23.Dec 14:02
+
-
Man ir Cz 125/516 rokasgrāmata. PDF formātā,krievu valodā. Varu mēģināt atbildēt arī uz citiem interesējošiem tevi jautājumiem,kurus iespējams neatradīsi grāmatā (ja tādi radīsies),pašam ir bijuši (ir arī patreiz) dažādi Cz krosa motocikli,gan braukts sacensībās ir ar tiem kādreiz,gan arī no restaurācijas un atjaunošanas viedokļa ir pazīstama šī tehnika. Ja kas interesē,tad PM vai abols.oskars@gmail.com

mhm 23.Dec 14:10
+
-
Armands :
kādiem mērķiem šo moci izmantosi?

izmantošu gan braukšanu pa meža ceļiem, gan uz trases...
vai nav par dārgu tādu uzturēt vienkārši braucot pa ceļiem nevis piedalīties sacensībās?jo domāju ja viņam ir ~20zs tad degvielu neēdīs kā rīdziņa...
šie ir diezgan reti motocikli tāpēc mazāk viņu piepūlēšu bet vienkārši braukšu ar viņu...

interesē kādi ir tehniskie mīnusi- kas bieži lūzst cik maksā remonts utt.

Beavis 23.Dec 14:32
+
-
Nu šim motociklam,lai saņemtu optimālo jaudu no dzinēja,ir jātur apgriezienos diezgan augstos,tā kā tevis ieplānotā "mierīgā" braukšana lai ekonomētu motora resursu būs samērā neefektīva. Ja gribas ekonomisku braucamo,tad šis noteikti nebūs īstais,jo degviela viņam "garšo",eļļas 2T krosseriem nav no lētajām (ja protams nelej iekšā ko pagadās),rezerves daļas arī nav no tam lētākajām.

mhm 23.Dec 18:03
+
-
nu cik apmēram ēd degvielu uz 100km? aptuveni lai būtu skaidrs...rezerves daļas arī esmu redzējis ka nav lētas, bet ja viņš bieži nelūzst tad jau nav tik traki...

Beavis 23.Dec 18:16
+
-
Nu tādas informācijas cik litrus šis mocis noēd uz nobrauktajiem 100km man nav. Sacensību motocikliem kaut kā tautā nav iegājies mērīt tos litrus uz kilometriem. Katrā ziņā līmenis bākā krītas vismaz divreiz straujāk nekā analogas kubatūras ielas motocikliem. Ja tā daudz maz nopietni nodod pa trasi,tad kādās 45min - 1h var to bāku dabūt sausu ka nemetās (parametrus dodu no savas pieredzes,ar paša regulētiem parametriem,jo citiem varbūt tie ir savādāki). Viss atkarīgs no trases seguma stāvokļa,braukšanas stila,motocikla stāvokļa un regulējuma. Nu par to vai lūzt vai nelūzt arī atkarīgs kā sataisīts un kādā tehniskā stāvoklī būs motocikls,kā viņš tiks uzturēts un kopts,kā tiks ekspluatēts. Katrā ziņā tas nav "ķīnīzers" kuram detaļas lūzt un bojājas pat tad kad viņš stāv uz pekas garažā geek

skrickis 24.Dec 11:30
+
-
Beavis :
Nu tādas informācijas cik litrus šis mocis noēd uz nobrauktajiem 100km man nav.

Pilnīgi piekrītu. Savā laikā ar šiem Cz ir pabraukts. Mans viedoklis ir ,ka viņš ir paredzēts vairāk enduro nekā krosam. Kā jau kolēģis pieminēja mierīga braukšana ar viņu nesanāks visu laiku ir "jāgāž"' , tātad jātur augsti apgriezieni, lai varētu "pavizināties " . Degvielu viņš diemžēl tērē ,
kā " lops " . Man vidēji( pa trasi) tos 8L vienas stundas braucienā izsūca
No manas pieredzes nevar naudu žēlot uz eļļu. Es lēju 1:20 ( labu krosam domātu ) , lejot mazāk eļļu , ievēroju ka pastiprināti dila gredzeni un čaula. Nedrīkst šim motoram uztaisīt liesu maisījuma ,tad cilindrs un virzulis lupatās.
Vēl vājais punkts , jābūt kārtīgam kontaktam starp motoru-rāmi-induceni( komutātoru), slikta kontakta gadījumā " īzšauj" komutātoru. Labāk uzlikt vadu starp motoru un induceni.

Bet visā visumā mocis labs un izturīgs ( protams ,ja viņš ir savests kārtībā un viss funkcionē).
Iemācoties braukt ar šo ,man bija vieglāk apgūt mūsdienīgākus

Lai veicas!

mhm 24.Dec 15:49
+
-
vot man vairāk gribā enduro nevis krosu, tad jau būs jākrāj nauda šim motociklam...tikai maksā viņš arī ~300ls

bet laikam tas ir to vērts...

Andris_Z 24.Dec 17:21
+
-
Man liekas, ka ļoti veselīgi būtu pie cilindra piemontēt iesūkšanas membrān vārstu no kāda sporta motocikla. Tas korpuss būs kā pašam jāsameistaro, vai kādam jālūdz izgatavot.
Tad tas motors būs vēlamāks tavām vajadzībam. Citādi pārāk oriģinālā spļauj atpakaļ degmaisījumu uz mazākiem apgriezieniem.
Skaties, lai nebūtu izdilis karburātors, adatas, smidzinātājs. Labāk tiešām jaunu, nelietotu karburātoru meklēt tam.

skrickis 24.Dec 21:50
+
-
Andris_Z :
Man liekas, ka ļoti veselīgi būtu pie cilindra piemontēt iesūkšanas membrān vārstu no kāda sporta motocikla. Tas korpuss būs kā pašam jāsameistaro, vai kādam jālūdz izgatavot.
Tad tas motors būs vēlamāks tavām vajadzībam. Citādi pārāk oriģinālā spļauj atpakaļ degmaisījumu uz mazākiem apgriezieniem.
Skaties, lai nebūtu izdilis karburātors, adatas, smidzinātājs. Labāk tiešām jaunu, nelietotu karburātoru meklēt tam.

jā šī lieta ( ieplūdes vārsts)gan loti noderētu šim motoram

jā Andrim taisnība , ja smidzinātāja caurulīte ir izdilusi ovāla ,tad ir grūti noregulēt tukšgaitu un arī slodzē motors neiet kā vajag. bet tās " smidzinātājcaurulītes " labi virpotāji izvirpo un nav nekādu problēmu, pats esmu tādas licis un mocis smuki lec gan plusos gan riktīgos mīnusos

Armands 25.Dec 00:45
+
-
ja karburators ir sadilis, tad motoru saregulēt nereāli.

atceros kā mocis gāja, kad uzliku jaunu karburatoru :like: , arī tukšgaitā pie zemiem apgriezieniem strādāja kā pulkstenis.

motors ļoti jūtīgs, visu laiku jāuztur kārtībā!

Jaunākie ziņojumi forumā