Es to izliku kā uzskates līdzekli par to, kā viss process izskatās.Šaubos vai kāds ķersies pie jauna motora būvēšanas un viņam varētu būt aktuāli šie visi apzīmējumi.
Tev kā RTU absolventam vajadzēja zināt vismaz kādus apzīmējumus fizikā,ģeometrijā, mehānikā un tos uzrakstīt kolēģiem forumā
piem. šķērsgriezuma/caurplūdes laukums F, tilpumi V, spiediens attiecīgā daļā P, darba maisījuma/vai izstrādāto gāzu masas m, temperatūra t.
>kashinjsh
Zinu, ka tev nepatiks, bet šis atkal būs tas gadījums, kad jāapgūst
krievu valoda - krievu saitos ir lērums info. Kaut gan ...kā teica
nu jau aizgājušais Kārlis Ošiņš, var sarēķināt aptuveni 70-80% no
2-taktu dzinēja izplūdes / ieplūdes parametriem, pārējais vienalga ir
darbs uz jaudas stenda un trasē :-)Mums savulaik bija labi skolotāji, bet vienalga taisījām izpūtēju pēc izpūtēja, mēģinājām, provējām ...kartingā
tolaik bija populāri dzinēji M-104 un M-105, principā varēja dabūt laukā
15-16 ZS "jauniešu" klasē (max karburators 24 mm)un līdz 20 ZS "pieaugušo"
klasē. Bet cik dzelži netika pārstrādāti metāllūžņos :-) Jau 1980. gados
nemērā populāri bija Želta mopēdi". Tad nu bija sasniegti tādi augstumi,
ka šosejas līderi A. Neija un Ēdolfs nēsājās pa Jelgavas šoseju ar 130 km/h
un pat vairāk :-)Bet nu no tā D tipa dzinēja tur bija palicis vien vāji
nojaušams ārējais apveids :-)
Par kādiem dzinejiem tu runā? 125cm3?
Mēs jau esam ar 50cm3 līdz tādam līmenim tikuši...
Armandam vienkārši bija jautājum:'' Ja liek zīmējumu, lai paskaidro tiem kas nezin visus apzīmējumus dotajā zīmējuma''. Konkrēti tas nebija jādara priekš manis.
Nu ieliekam šādus ciparus: 35grādi pēc ZMP un 48grādi pēc AMP. Kopā būs 193grādi iesūkšana. Iesākumam.
Vajag tikai divus ciparus un viss.
Kas tas tāds.
viensjanis lūdz ko ieteikt.
Vīriņš baigo mērīšanas sistēmu izdomājis.
Man jau tik interesēja,vai kāds ir taisījis pēc tās vecās,konkrētās bildes.Skaidrs,ka uz dullo pavīlējot vārstu līdzi pārējiem netikt.Ne jau kad ir tāds līmenis,kāds bija šogad standarta klasē.
...tad jau nu mana 30 g.vecā sistēma ir vismaz Serpuhovas līmenī! Pamainīsim blīvi zem cilindra un visa matemātika tu-tū !
vecie D braucēji(un ne tikai) to sen lieto, jo bez tās neko nevar izskaitļot
Mans priekšstats par tēmu: šeit jautā vai nu
- jaunie kadri, kas grib uzzināt, "kur cik mm man ar vīli jānoņem, lai japāņu motorolleru varu apdzīt ar šķūnī atrasto Rīgu?"
vai nu
- vecie ZM buki, kas lēnā garā uzmanīgi aptausta, kas kam zināms, un vai viņa, tā cita, zināšanas nav pārākas par savējām, vienlaikus baidoties izpaust lieko
Mana personīga nostāja - man pietiek, ka iet uz priekšu, kā neuzlabotajam rūpnīcas variantam.
Man liekas ka šis jautajums ir arī nepareizi uzdots.
tev vajadzētu pievienot detaļu sarakstu un visu pārējo ko kas cik utt, un tad varbūt varetu kadus ciparus minēt...
pagaidām man interesē tikai šis variants.
izplūde atveras un aizveras pie 92'
pārplūdes atveras un aizveras pie 67.1
ieplude 45' un 70'
Tev kā RTU absolventam vajadzēja zināt vismaz kādus apzīmējumus fizikā,ģeometrijā, mehānikā un tos uzrakstīt kolēģiem forumā
piem. šķērsgriezuma/caurplūdes laukums F, tilpumi V, spiediens attiecīgā daļā P, darba maisījuma/vai izstrādāto gāzu masas m, temperatūra t.