Aizmirsi paroli?

« Iepriekšējais 12Nākošais »

ja 8.Aug 2008
+
-
ķādreiz eksperimentēju, bet nenonācu pie skaidra secinājuma, kā mainās dzinēja īpašības, ja paplašina (paātrina vai paildzina) D motora ieplūdes fāzi.Vai kādam ir pieredze?

i_edgars 8.Aug 2008
+
-
Es esmu mēģinājis Javai 634., bet es neaiztiku neko vairāk un absolūti nejutu nekādu izmaiņu. 2-T dzinējs ir ļoti komplicēta lieta... jābūt smalkam aprēķinam, eksperimentiem (varbūt desmitiem), pieredzei... tā kā uz dullo kaut ko pavīlējot ir apšaubāmi iegūt kaut kādus pozitīvus un jūtamus rezultātus.
Man bija situācija tāda ka izjuka kloķenes adatgultņi un izdauzīja vienu lūku, nācās krietni pavīlēt uz augšu, pie reizes piedzinu arī pārējās.

ja 9.Aug 2008
+
-
ar virzuli ir problēmas, bet Dsērijā to dara ar kloķenes asi, tas mazāk ietekmē pārējās fāzes
. ...... Благодаря золотниковому устройству цилиндр двигателя не имеет всасывающих окон, чем и отличается от большинства двухтактных двигателей.

......Для работы двухтактного двигателя большое значение имеют моменты открытия и закрытия окон по углу поворота коленчатого вала. Установлено, что у двухтактного двигателя в цилиндр поступает только 40-45% теоретически возможного количества горючей смеси.

......Для лучшего наполнения цилиндра свежей горючей смесью и очистки его от отработавших (сгоревших) газов открытие и закрытие окон, а также золотника должно происходить не в моменты нахождения поршня в мертвых т.........
......Периоды открытия и закрытия продувочных и выпускных окон симметричны относительно верхней и нижней мертвых точек. Это объясняется тем, что этими процессами управляет поршень. Моменты начала и конца всасывания горючей смеси несимметричны относительно мертвых точек, так как всасыванием управляет не поршень, а золотниковое устройство.

R.Ch 9.Aug 2008
+
-
Hmm.. Ineresants jautājums..
Tagad tā pasēdēju, paštukoju, nezinu cik ir patiesībā, neesmu ar to nekad eksperimentējis, bet tad mēģinātu taisīt ~5* pirms ZMP atverās, un ~5* pēc AMP aizverās. Kopā sanāk 190*. Varbūt mēģinātu arī savādāk, bet vienu es TOČNA zinu - curumi būtu četrstūra formā.

elf 11.Aug 2008
+
-
To visu atrisina membrānu bloks.

kashinjshh 11.Aug 2008
+
-
:D tak vispirms vajadzeja sakt ar to kur ir tas nulles punkts.... :oops:

Andris_Z 11.Aug 2008
+
-
Nu ātriem motoriem ir tā, bet ko īsti vajag panākt?
http://content7-foto.inbox.lv/albums74632265/andro61/Fotki_motki-2/1album-pic-php.jpg
http://content7-foto.inbox.lv/albums74635642/andro61/Fotki_motki-2/S5002233.jpg

ja 11.Aug 2008
+
-
kam aprēķināta pirmā diagramma un kam otrā, kādiem apgriezieniem? Ieplūdei milzīga atšķirība! Man ir standarta diagramma, atkal savādāk! Skaidrs ka vārsts visu atrisina, bet tomēr.....

kristaps12 11.Aug 2008
+
-
Man paskatoties uz to pirmo bildi liekās, ka ka tas ir mazajiem modelīšu motoriņiem. Tādiem motoriem ir nācies gan mērīt, gan pievīlēt fāzes līdz ideālam.

ja 11.Aug 2008
+
-
Andris_Z, gribētu to rakstu par pirmo attēlu palasīt un kas par grāmatiņu otrā bildītē?

zazuldis 11.Aug 2008
+
-
cik daudz jāslīpē rīgas13 galva? esmu lasijis ka 1mm saki, kāds sakars tavam jautājumam ar ieplūdes fāzi?

ja 11.Aug 2008
+
-
pirmajā bildē ar baiso ieplūdes fāzi izplūde īsāka par pārplūdi un īsāka par standartu! Izskatās ka ir zemapgriezienu vilcējs.Vajag palasīt aprakstu!
Standartā pārplūde 112,izplūde 144 un ieplūde sākas tad kad pārplūde beigusies.

R.Ch 11.Aug 2008
+
-
Eu.. Bet man šķiet, ka tai pirmajā zīmējumā kautkas nav riktīgi.. Ja mēs šperram taisam pēc tādas diagrammas, tad tur tak grūdīz atpakaļ, turklāt kura kloķenes ass izturēs, ja viņai nogriezīs trešo daļu? Tas nevarētu būt kautkādiem lidaparātu modelīšiem ar divtaktu dīzeli 2,5cc?

i_edgars 12.Aug 2008
+
-
Lidmodelīšiem nekad nav izmantoti dīzeļi!!! Tie ir tie pat klasiskie 2-T benzīnnieki, bet ar pašaizdegšanos - respektīvi ar maināmu kompresijas pakāpi.
Nekas atpakaļ neies - gaisam ir inerce. Atpakaļ sit tikai pie ļoti zemiem apgriezieniem.

Andris_Z 12.Aug 2008
+
-
Kas attiecas par pirmo bildīti, tad tā ir no modelistu motoru uzlabojumiem, tādu ir daudz Krievijas lapās un īsti nepateikšu no kurienes (lidmodeļu motoru forsēšana) tur tās pārplūdes var būt savādākas.
Otrā no B.B.Bekman grāmatas par motociklu motoriem (http://www.vokb-la.spb.ru/contents/23/index.html).

Man šķiet, ka tās iesūkšnas fāzes reālam motoram vajadzētu nomērīt un salīzināt ar citu līdzīgu motoru fāzēm un izlemt ko tad darīt. Varbūt ir kādas ir rekomendācijas šajā lietā, BET.
Ņemot vērā foruma lietotāja "Tonys" novērojumus D motoru sacensībās Igaunijā, kurus viņš izklāsta Krievijas dyr4ik.ru forumā kā "izh350", var secināt, ka: D motoriem galvenie šķēršļi jaudas palielināšanā slēpjas, cilindrā (tas vnk ir traģisks) un tas izgatavots tā lai motora jauda būtu pēc iespējas mazāka, apmēram 1,2zs. Var iesūkšanu būvēt kādu vēlamies, bet jaudas pieaugums liels nebūs.
Cilindrā pārplūdes vietās pakāpes, kuras rada turbulizāciju (virpuļus), kāda normāla gāzu apmaiņa tad ir iespējama? Cilindrā nepieciešams nopietni pievērties gāzu apmaiņas procesam, pārplūdes lūku skaitam, to pārdomātiem izplūdes virzieniem, lai nejauktos (cik nu var) svaigais degmaisījums ar izplūdes dūmgāzēm, tātad pareiza plūsmu organizācija.

ja 12.Aug 2008
+
-
mani šoreiz interesē tieši ieplūdes teorija, patiesībā plika teorija, vai plašākā griezumā-fāzu sadales teorija kuru nevajag sajaukt ar cilindra lējuma tehnoloģijas neievērošanu!
Rūpnicas variantam ir dažu grādu atstarpe starp pārplūdes beigām un ieplūdes sākumu un šim sektoram ir pat nosaukums,,razreženija,,un neticu ka tur pilnīgi idioti sēdēja! Kā ir patiesībā? Serpuhovas laboratorijās tak visu uz stendiem baudīja un neticu, ka to Dmotoru krievs nav nospiedis no kāda 1:1

viensjanis 21.Nov 23:27
+
-
Kāds ir mēģinājis uztaisīt pēc kādas no Andra ieliktajām diagrammām?Laiciņš jau ir pagājis.

Andris_Z 22.Nov 19:18
+
-
Es daudz neko neesmu ieteicis. Tikai domāšanas aktivizācijai. Katrs motors var būt savādāks konstruktīvi.

Armands 22.Nov 21:48
+
-
Ja kāds uz šīs lūkas optimālo izmēru ir ''suni apēdis'' šeit informāciju tāpat vien neatspoguļos :)
Šīs gatavās receptes parāda virzienu, kurā jāiet un ir labs teorētisks mācību materiāls.
Lai noķertu optimālo ir jāzin, ko motora grib dabūt ārā un tad jāplāno visu pārējo, t.i. ieplūdi, pārplūdi un izplūdi, kas būs konkrētajiem vēlamajiem motora izejas rādītājiem.

Attēlā redzams 2T iekšdedzes motora procesa modelis,ja kāds lielums šajā kopumā mainās mainās gala rezultāts :) lai tas būtu labvēlīgs nepieciešams pieturēties pie kādiem rēķiniem un ietekumiem no literatūras, otrs variants, ja ir resursi var darboties eksperimentāli un noteiktā secībā veikt izmaiņas motora konstrukcijā un novērot rezultātus. Korekti būtu mērīt griezes momentu vai jaudu lai redzētu izmaiņas, nedomāju ka šeit kāds ir spējīgs uz izjūtām atšķirt salīdzinoši niecīgas jaudas izmaiņas, ņemot vērā motora nelielo kubatūru un konkrētā D motora potenciālu.

http://www.bildez.lv/bildes/al83/tech/orig/1321989584.jpg

kashinjshh 23.Nov 13:22
+
-
Būtu vismaz norādījis katras mērvienības patiesos nosaukumus, ne tikai plikus burtus ar ķeburiem,lai varētu ķerties klāt zīmulim un rēķināt.
« Iepriekšējais 12Nākošais »

Jaunākie ziņojumi forumā