Aizmirsi paroli?

roberts19 11.Jul 2011
+
-
Sveicināti visi , esmu jauniņais šajā forumā.
Bet nu ķeršos pie lietas! Es nesen nopirku deltu, tagad velos uztaisit vaiņai gaismas.

Kā man pareizi likt tos vadus? Nēsmu nekāds spečuks šajās lietās, bet vēl mācos !
Vēlos priekšējās gaismas. Saprotu ka man no slēdža nāk 2 vadi ārā uz lampām, iespraužās itkā, bet kadi vadi no kurienes uz kurieni vel jāliek?! :)
Gaidīšu atbildi, Ar cieņu Robis.

zelch 11.Jul 2011
+
-
Megini iedzilinaties un saprast elektroshemu!

roberts19 11.Jul 2011
+
-
Jau mēģināju..

Strazdiņš 12.Jul 2011
+
-
Pamēģini vēlreiz!

roberts19 12.Jul 2011
+
-
Paldies par izsmeļošajām atbildēt, ja nevarat eko normalu pateikt, nerakstat vispar.

arvids17 12.Jul 2011
+
-
savilkt vadus var tikai darot nevis rakstot forumos, ja nesaproti prasi kādam kas saprot lai to izdara un miers. saproti te neviens tev nepateiks kā lai savelk vadus ja tu nesaproti shēmu.

ja 12.Jul 2011
+
-
atkārtišos: nevar lasīt nezinot burtus, nevar saprast shēmu nezinot apzīmējumus, nesaprotot shēmu nevar savilkt vadus! A skolā fizikua atcelta? Oma likums, paralel un virknes slēgums? Manā laikā videnes fizikas eksāmenā bija viena biļete, kur jauzbūvē detektorrādziņš.

kakjis 12.Jul 2011
+
-
Es, protams, nezinu kā forumā pateikt, kuru vadu kur jāsprauž, bet tās jūsu atbildes arī ir tupas. Varu saderēt, ka ar autorefraktometra instrukciju jūs redzes pārbaudi neuztaisīsiet, un ar tonometru arī acs spiedienu neizmērīsiet, ja neredzēsiet vienreiz kā to dara.

Nu nevajag apvainot dārznieku, ka viņš nemāk metināt, vai jaunu puiku, ka viņš normālā, laipnā valodā paprasa forumā atbildi. Ja viņš saņemtu normālu atbildi, forums iegūtu vairāk. Var taču pēc tam, kad ir sniegta palīdzība, to topiku pēc nedēļas izdzēst un miers. Šobrīd šāds topiks tik un tā ir nolemts dzēšanai, jo jēga ir nevis nulle, bet negatīva.

Būtībā PSRS mototehnikas uzbūve ir tik primitīva, ka jebkurā topikā kā otro postu varētu ierakstīt - RTFM

Tā, lūk...

kakjis 12.Jul 2011
+
-
ja :
videnes

kaut kā atceros Tavu neiecietību pret žargonu...

es nemaz nepiesienos ļoti daudzajām gramatikas kļūdām Tavā rakstītajā...

tādi soģi citiem, bet paši?

zelch 12.Jul 2011
+
-
Kas vaines ,piemēram ,manai atbildei? Manuprat tiešām ir jācenšās iedziļināties shēmā. Forumā tiešām ir grūti atrisināt šādas problēmas. Visreālāk domāju būtu "noķert" kādu vecāku ,pieredzējušāku cilvēku ,kas vienkāršā valodā apstāsta un parāda pašu pamatu.

ja 12.Jul 2011
+
-
nu bet tā ir mana loģiskas balstītā pārliecība - nemākot lasīt shēmu vadus nesavilks nekad!
Nepierādīsiet pretējo! Forums nepalīdzēs!

kakjis 13.Jul 2011
+
-
Deltām nav tāpat kā mašīnām vienmēr vienas krāsas vadi bijuši? Moška var pateikt, kādas krāsas vads, uz kurieni jāstiepj.
Palīdzēt jau var, tikai jāpiedomā.

Kaut vai paņemot to pašu shēmu, Paintā pierakstot klāt vadiem nozīmi latviski un čals visu saliktu.

Būtībā atslēga ir teicienā "think out of the box". Latviski varētu teikt - nedzīvo ar klapēm uz acīm, domā elastīgāk, tad arī forumā varēs palīdzēt. :)

ja 13.Jul 2011
+
-
viss ir tā kā tu saki, ja ļoti pacenstos varu ieborēt, to privāti esmu daudziem darījis bet..... čalis paliks tik pat nezinošs cik bijis un jau pie nākamās lampiņas sēdīsies pie klaviatūras, jo nezinās darbības principu. Šodien pieejami pasakaini resursi un pietiek dažas minūtes lai visu atrastu un iztulkotu.Vienreiz izurbsies, izpratīs un zinās. Nedosim puikām zivis, dosim makšķeres!

kakjis 13.Jul 2011
+
-
Labi, piekrītu... ar piebildi, ka resursu daudzums 90% ir RUS valodā, kuru daudzi nezina. Kirilicu ar google translate pagrūti tulkot tomēr.

bet piekrītu tikai tāpēc, ka tev tas smukais 1979.gada mocis pieder, par kuru toč skaudība. geek

Sbech 13.Jul 2011
+
-
kakjis :
ir RUS valodā

http://www.dyr4ik.ru/forum/album_mod/upload/a37bea7e38585207995ce14b76ab971c.jpg

Nesaprotu, ko tur var nesaprast? Ka taisnā melnā līnija ir vads? Ka vads no kontakta ar apzīmējumu Г iet uz pirmo no malas kontaktu? Burts Г nav saprotams? A ja tur būtu trīsstūrītis ar diviem punktiem vai lodziņš uzzīmēts - tad saprastu uzreiz labāk? Kā var nesaprast shēmu, valodas nezināšanas dēļ?

Labi, neapsrot cilvēks, kas ir переключатель указателей поворотов. Bet vai tad tas automātiski nozīmē, ka nevar vizuāli atšķirt taisnstūra bloku no apaļā pārslēdzēja, un nespēj izsekot ar pirkstu pa melno līniju?

Sbech 13.Jul 2011
+
-
roberts19 :
2 vadi ārā uz lampām, iespraužās itkā, bet kadi vadi no kurienes uz kurieni vel jāliek

Skatos bildi. Redzu, ka ir uzzīmēts parabolisks veidojums ar apaļumiņu ar spirālītēm pa vidu. Tas atrodas pašā priekšā. Piepūlot prātu, salīdzinot ar redzamo uz mopēda priekšā - saprotu, ka tā ir priekšējā lampa. No tās patiešām nāk divas melnas līnijas uz apaļo veidojumu ar tiltiņiem starp kontaktiem - tas ir slēdža bloks.

Skatamies tālāk. Viens vads, melna līnija, iet no tā slēdža uz veidojumu no taisnstūra un trīsstūra. Tas, acīmredzot, nav ģenerators, tātad, mums "gaismām", nav vajadzīgs. Vēl viena melnā līnija iet uz taisnstūra veidojumu pašā aizmugurē, ar diviem apaļumiņiem iekšā. Pieņemsim, ka nespēju saprast, ka tas verķis aizmugurē - ir aizmugurējā lampa ar divām lampiņām... Bet tik un tā tas nav ģenerators - tas atrodas motorā un ir apaļš pēc izskata dabā.

Tātad, paliek vēl tikai viens vadiņš - uz taisnstūra bloku, kontaktiņš ar apzīmējumu O2. Pieņemsim, ka nespēju izprast apzīmējumu, vai nemaz nesaredzu to. Bet meklējam uz mopēda dabā taisnstūra bloku ar kontaktiem, un malā, kur vairāk ligzdu - atskaitām trešo ligzdu no augšās. Nu nežēlīgi sarežģīti! Tik daudzas valodas jāpārzina!

Paliek tikai apaļo veidojumu uz shēmas, ar taisnstūrīti pie sāna malas - identificēt ar apļo ģeneratoru motorā - un atkal - salikt vadiņus, skaitot ligzdas no bloka augšējās malas.

Vai tā bija jāskaidro?!

Jaunākie ziņojumi forumā