laba diena visiem!!!!!
pievienojos Skolniekam +1 principā,vienīgi varbūt k-650 ir vecāks modelis un tas viņam nav vēlams
manai nesen iegādātai dneprai 11 pagaidām ir 7 un 9 atm,bet gribtu dabūt 10 abos,kaut gan pēc grāmatas laikam ir mazāk jābūt
kādreiz pirms daudz gadiem bija MT10 motors no kura biju izspiedis ap 10,2 un 10,5 un motors griezās lopā, bet tā ir max robeža,jo augstāk motors detonēja
sekojoši:varbūt kāds var ieteikt kur Rīgā vai Pārdaugavā var izfrēzēt vārstiem ligzdas,jo vienai galvai pārāk izdilusi izplūdes ligzda un pieslīpēšana nedod efektu,vai arī kur nopirkt vajadzīgās frēzes
cik man zināms tad veciem jau padzīvojušiem dņepriem kuri tiek ekspluatēti ar blaķeni parasti mazāka kompresija ir labās puses cilindram un tam ir vienkāršš izskaidrojums,blaķene biku traucē dzesēšanai līdz ar to tas cilindrs vairāk karst un dilst arī vairāk,tas nav izdomāts bet fakti,pats esmu jaucis tādu dzinēju un redzēju ka lābās puses cilindrs bija izdilis vairāk nekā kreisās.un beztam man mājās kādreiz bija vesela kaudze ar k750 cilindriem kuriem bija tāds pats defekts.
nu manējam šobrīd ir otrādāk....kreisajam 7 un labajam 9 atm
par atšķirīgiem cilindriem tiešām konstatēju ka man paša nelielos krājumos ir atšķirīgi cilindri[to starpību gan ar bīdmēru precīzi nevar nomērīt]kas bija negaidīts atklājums
karo : šitie visi eksperimenti ar nabaga opozītiem par labu viņiem nenāk
cik atceros nekas slikts arī nebija ne karsa ne kas cits,braukājām solo variantā kādu mēnesi vai divus,bet motoru piebeidza ručkā braukšana pa šoseju un tas ka lēju neatbilstošu eļļu motorā,tas ir lokomotīvju dīzeļeļļu kā rezultātā izbeidzās klaņu šāles kas arī šķiet ir viņu vājā vieta
ar nākamo motoru jau saudzīgāks biju un viņš kalpoja ilgi
Saliku jaunus gredzenus, pieslipēju vārstus, kompresija 8 un 9 atm. Tas liek domāt, lai dabutu tās 10 tad ir jaiejaucas ar virpu visa tajā padarīšanā.
Noteikti vairāk nevar dabūt, jo kompresijas pakāpe parāk maza. Javirpo cilindram augša nost.
Starpcitu Ikšķilē tirgu man deva itka Dnepras virzulus bet kādēļ viņi bija ar pilnībā apaļu galvu nevis kā tie kas uz 92 devielu parezēti. Ar tiem apaļiem kompresija butu uzriez lielāka un ari vārsteim iefrezejumi viniem bija lai nekas tur nesatiekās.
pareizi,tā arī ir,jāsoļo pie virpotāja,tas ir vienkāršākais veids,ko arī darīju
bet tas jādara minimāli un soli par cik desmitdaļām nepateikšu
no pieredzes atceros ka čakarējos pamazām pa pāris desmitdaļām,bet kompresija pieauga minimāli līdz kamēr novirpoju pa 2mm,kas bija totāli par daudz,dabūju likt visas blīves kas bija krājumā 4---5 gb katrā pusē
nekur neko garām nepūta un viss strādāja super
ja tu pienāc pie robežas jau virs 10 un jūti detonāciju,tad met lieku blīvi apakšā,jo savādāk aiz detonācijas viegli izdeg caurums virzulī
virzuļi ar apaļajām augšām ir no vecajiem motoriem,manam MT10 tādi arī bija
atcerējos vēl vienu lietu
par cik novirpo cilindra čugunu,par tikpat novirpo arī dzesējošo alumīniju vai arī līdz ar ribu lai nekas netraucētu saskrūvēšanu
kā tad tur īsti ir ar to kompresijas palielināšanu?vaitad ja nosēdina galvu pieņemsim par 0,2 palielinās arī atmosfēriskā kompresija?un ja palielinās tad apmēram par cik?cik pats esmu ņēmies ar dzinējiem galvu sēdināju lai palielinātu degvielas saspiešanas pakāpi-kompresijas pakāpi.bet lai palielinātu kompresiju taisīju lielākus ieplūdes kanālus lai viņš ievelk vairāk gaisu,un vārstiem savādākus leņķus frēzēja.
Šodien tika novērsts kurbuļa defekts, kārbā eļļa bija kā ķīselis, tādēļ arī kurbulis "slīdēja garām" un nebija praktiski nekādas saķeres.
Praktiski visas vainas, kas bijušas līdz šim, varētu teikt, ir "stāvēšanas vainas", jo motocikls pēdējo reizi darbināts 1991. gadā.
Pavisam drīz tiks "ķidāti" cilindri, tad būs arī bildes ar "kas lācītim vēderā"
Nedaudz no vēstures.
Motocikls pirmo reizi reģistrēts 1970. gada 21. septembrī. Esot tajā laikā laimēts kādā loterijā. Pirms 6 gadiem motociklu no pirmā īpašnieka iegādājies cilvēks, kuru saistījusi šāda veida tehnika, taču aptrūcies laika, un spēkrats nostāvējis sausā siena šķūnītī 6 gadus. Tagad šis motocikls atrodas pie manis, varētu teikt, ka esmu otrais saimnieks, jo iepriekšējais ir nomainījis tikai mocīša glabāšanas vietu un neko citu. No 1976-1983 regulāri veikta tehniskā apskate, kur arī redzams nobraukums(1976. gadā - 7612km, 1983. g - 9520km) . No 83. gada veiktas vēl divas apskates, pēdējā - 1991. gadā, kas arī ir pēdējais motocikla kustināšanas gads. Pēc nelielas aplūkošanas izskatās, ka varētu būt 100% oriģināls.
pievienojos Skolniekam +1 principā,vienīgi varbūt k-650 ir vecāks modelis un tas viņam nav vēlams
manai nesen iegādātai dneprai 11 pagaidām ir 7 un 9 atm,bet gribtu dabūt 10 abos,kaut gan pēc grāmatas laikam ir mazāk jābūt
kādreiz pirms daudz gadiem bija MT10 motors no kura biju izspiedis ap 10,2 un 10,5 un motors griezās lopā, bet tā ir max robeža,jo augstāk motors detonēja
sekojoši:varbūt kāds var ieteikt kur Rīgā vai Pārdaugavā var izfrēzēt vārstiem ligzdas,jo vienai galvai pārāk izdilusi izplūdes ligzda un pieslīpēšana nedod efektu,vai arī kur nopirkt vajadzīgās frēzes