Aizmirsi paroli?

« Iepriekšējais 12Nākošais »

Ventiņš 20.Jun 2011
+
-
Nesen iegādājos K-650, tāpēc arī rakstu pionieru pilī, jo pieredzes nav vispār tieši ar šāda tipa spēkratiem(4-taktu, pretēji novietotiem cilindriem). Sākumā likās, ka varētu būt pilnīgi ideālā tehniskā kārtībā, taču tā nebija. Sākumā nemaz nebija dzirksteles, taču tas tika novērsts, kad izdevās pielaist, izrādījās, ka nelādē, taču arī tas tika novērsts. Kad viss bija tik tālu savests kārtībā, vienīgais, kas bija jādara, bija jāsēžas virsū un jāizmēģina, kā ripo.

Biju nelielā šokā, jo jaudas tik pat kā nebija, tas ir, secināju, ja pieliktu blakusvāģi, nepavilktu ar ceturto ātrumu vispār. Grāmatā rakstīts, ka ar blakusvāģi iespējams pat ieskrieties līdz 95 km/h, taču manā variantā pat ar solo nevilka uz 80 km/h. Kas varētu būt pie vainas? Vai tiešām ar oriģinālo nobraukumu 8900km (esmu pilnīgi pārliecināts, ka tas tik tiešām ir oriģinālais nobraukums) varētu būt virzuļi un gredzeni nobraukti? Kādai vajadzētu būt jaudai salīdzinājumā ar trešo Jupiteru (jaudas masas attiecība solo variantā abiem vienādas, bet griezes moments K-650 lielāks)? Man jau liekas, ka jaudai jābūt lielākai K-650.

zelch 20.Jun 2011
+
-
Vajag pamerit kompresiju un skatities karburatorus ,ka ari varstu atstarpes parbaudit.

Ventiņš 20.Jun 2011
+
-
Vai arī nevarētu būt tā, ka gredzeni ielipuši?
Tātad, laikam bez cilindru jaukšanas neiztikt...
Starp citu, meklēju arī karburatora K302 rezerves daļas(interesē tieši degvielas padeves regulēšanas skrūve-dzeltenā)

Andris_Z 20.Jun 2011
+
-
Ventiņš :
Vai arī nevarētu būt tā, ka gredzeni ielipuši?

Varētu būt, bet jābūt sliktai eļļai motora karterī lietotai, ar zemu degšanas temperatūru.

Nu zelch teica, ka jāmēra kompresija.
Ja nav kompresijas tad, vajag pievērst uzmanību, vai nenāk daudz kartera gāzes ārā. No kartera atgaisošanas caurules daudz gāzes.

Var jau noņemt iesākumā tikai galvas un paskatīt kas iekšā. Kā vārsti slēdzās? Nu iesākumā nebūtu pārāk labi vilkt ārā cilindrus, gredzeni piestrādājušies iespējams stāvoklī (ja nav tiešām iedeguši).
Varbūt caurumi virzuļos, kartera gāzes dikti daudz? Nu jāpaskatās.

zelch 20.Jun 2011
+
-
ja tā skrūve tāda pati ka 301 tad varu uzdavināt to skruvi. Tu bez tās skrūves brauc?

Ventiņš 21.Jun 2011
+
-
Protams, ka braucu ar to skrūvi, bez - praktiski jau pabraukt nevareeja geek
Par to vai tā skrūve no K-301 ir identiska ar K-302 nepateikšu, bet vizuāli izskatās vienādas.
Un par to kompresiju, kā to izmērīt, tur laikam vajadzēs kompresometru?

karo 21.Jun 2011
+
-
kas ir ar gaisa padeves korektoru?man agrāk k750 bija kautkas līdzīgs beigās izrādījās ka gaisa korektors kuru izmanto auksta dzinēja iedarbināšanai bija visulaiku ciet un mocis protams negāja.vai viņš tev lec ar kurbuli?ja ir švaka kompresija tad ar kurbuli grūti iedarbināt.

Ventiņš 21.Jun 2011
+
-
karo :
ja ir švaka kompresija tad ar kurbuli grūti iedarbināt.

Tik tiešām ar kurbuli ļoti grūti iedarbināt, sitieni visu laiku ir, bet nelec!
Par gaisa padeves korektoru kā tādu nemaz nezināju, pirms laiciņa ierakstīju šeit muļķību, ka tāda nemaz nav geek , papētīju grāmatu un ieraudzīju.
Būs jāskatās, bet pašlaik neko nevaru izdarīt, kamēr neesmu sameklējis degvielas padeves regulācijas skrūvi.

karo 21.Jun 2011
+
-
apskaties gan,vēl izskrūvē sveces un paskaties kādā krāsā viņas ir,tālāk vajadzētu aizdedzi paskatīties vai ir pareiza.un galu galā iespējams ka tev pie lielākiem apgriezieniem viens cilindrs nemaz neiet ja tev tur kautkāda problēma ar to skrūvi.a runājot par jaudu tad mocis ar blaķeni plus trīs cilvēkus viņš mierīgi ar ceturto ātrumu velk.aizmirsu pierakstīt šitiem motoriem ir vēl tāda lieta ka vajag noregulēt lai abas droseles karburātoram daudzmaz vienādi verās vaļā.bet nu ja tu saki ka ar kurbuli sūdīgi lec tad var būt tik tiešām švaka kompresija,es kautkā biju jau piešāvies noteikt vai ir normāla kompresija,saspiedes brīdī uzmanīgi uzkāpu ar vienu kāju uz kurbuļa ja viņš manu svaru turēja tad kompresija bija laba,svars ap 80kg.bet nu protams vislabāk ir cilvēcīgi izmērīt kompresiju,to dara ar kompresijmērāmo ,tikai jāapskatās cik viņam ir normāla kompresija pēc tehniskajiem datiem.sūdīga kompresija var būt gan dēļ iedegušiem gredzeniem gan arī dēļ nehermētiskiem vārstiem

Ventiņš 21.Jun 2011
+
-
Par kompresiju esmu šokā! Es ar savu svaru 75 kg nospiežu tā mierīgi, varu teikt, ka 3. Jupiteram man bija spēcīgāka kompresija!Pat ar roku varu nospiest kurbuli :-o :)
Skrūvīte, kuru meklēju:
http://content22-foto.inbox.lv/albums164852214/xyz16/skr/IMG-2321.sized.jpg
http://content22-foto.inbox.lv/albums164852232/xyz16/skr/IMG-2323.sized.jpg

fire 21.Jun 2011
+
-
Ventiņš :
Par kompresiju esmu šokā! Es ar savu svaru 75 kg nospiežu tā mierīgi, varu teikt, ka 3. Jupiteram man bija spēcīgāka kompresija!Pat ar roku varu nospiest kurbuli

Tā tam ir jābūt. Četrtaktnieka kurbuļa gājiens nodrošina viena cilindra kompresijas gājienu, divtaktniekam ir pilnīgi cits kurbuļa-kloķenes pārnesums. Ja aizdomas par vāju kompresija, tā jāmēra ar instrumentu, tikai tad var izdarīt secinājumus.

Ventiņš 21.Jun 2011
+
-
To es saprotu, ka 4-taktniekam ir pavisam savādāks kurbuļa gājiens, bet karo lūk rakstīja:
karo :
saspiedes brīdī uzmanīgi uzkāpu ar vienu kāju uz kurbuļa ja viņš manu svaru turēja tad kompresija bija laba,svars ap 80kg
Man ne tuvu nav tāda kompresija.
Kāds nevarētu aizdot to štruntiņu, ar ko mēra kompresiju?

zelch 21.Jun 2011
+
-
Ventiņš :
(interesē tieši degvielas padeves regulēšanas skrūve-dzeltenā)

Ar šo skrūvi degvielas padevi neregulē. Negribu samelot ,bet šķiet tev vajadzīgā skrūve bija tukšgaitas dīze.
Kompresijas mērāmo ir lietderīgi nopirkt savu ,tiešām noderīga manta. Var arī pats uztaisīt.

Ventiņš 22.Jun 2011
+
-
Nu jā, kļūdījos, tā skrūve laikam ir paredzēta tukšgaitas regulēšanai.("жиклер малых оборотов" vai "idling jet")
Un par to kompresijas mērītāju - laikam tādu iegādāšos, bet ne uzreiz, jo ir un būs svarīgākas lietas ko iegādāties tuvākajā laikā.

Boris 22.Jun 2011
+
-
Ventiņš :
Kāds nevarētu aizdot to štruntiņu, ar ko mēra kompresiju?

Iebrauc jebkurā normālā autoservisā un pajautā, jo viņu vienkārši ieskrūvē sveces vietā. Kad to instrumentu ieraudzīsi sapratīsi, ka pats vari uztaisīt.

zelch 22.Jun 2011
+
-
Ventiņš :
tā skrūve laikam ir paredzēta tukšgaitas regulēšanai

Regulēt ar viņu nevar ,viņa jāskrūvē līdz galam.

karo 22.Jun 2011
+
-
tā skrūvīte ir tukšgaitas žikleris-dīzīte.

Ventiņš 22.Jun 2011
+
-
Kādam nav pieejami materiāli, kuros redzama kompresija (kg/cm2) Dņepr K-650? Kādai tai vajadzētu būt? Ideāli būtu šāds materiāls, kuru sen atpakaļ ievietojis Andris_Z:
http://img-fotki.yandex.ru/get/3111/kvadrat67.22/0_25ddd_dd0a757f_orig

Nezinu, cik jābūt bija kompresijai, nomērīju un vienā cilindrā bija 0,6 MPa otrā - 0,5 MPa, tas ir vienā cilindrā 5,92 atmosfēras, otrā - 4,93 atmosfēras jeb 6,11 kg/cm2 vienā un otrā - 5,1 kg/cm2
Bet jebkurā gadījumā cilindri būs jājauc ārā, jo tik lielus jaudas zudumus nevar norakstīt uz karburatoru defektu vai aizdedzes defektu!

Raimonds Krīgeris 22.Jun 2011
+
-
Vajadzētu 6,5-7,5kg/cm2,slikti ka ir tik liela starpība abos cilindros.

Skolnieks 22.Jun 2011
+
-
Normālam 4 taktu dzinējam kompresijai jābūt min. 10 atmosfēras. Man dneprai cilindros ir 8 un 6 atm. Ir braukts ari ar 4 bar kad pūta garām gar blīvi
« Iepriekšējais 12Nākošais »

Jaunākie ziņojumi forumā