Aizmirsi paroli?

« Iepriekšējais 123456Nākošais »

Kristaps 28.Nov 2006 | Pēdējo reizi labots 22.Mar 2007 20:35; labots 5 reizes
+
-
Šeit uzklausīšu jūsu idejas par foruma noteikumiem. Gribētu zināt, kādi jauni noteikumi ir nepieciešami, varbūt kādi no vecajiem nav vajadzīgi.

Uzklausīšu arī jūsu sūdzības par jūsprāt nepelnīti piešķirtiem soda punktiem.
Kā arī, ja kāds grib laboties un tikt vaļā no soda punktiem, tas arī tiks uzklausīts.

FORUMA NOTEIKUMI

1. Foruma Tēmu nosaukumi javeido tā, lai citiem dalībniekiem būtu skaidrs par ko tu būs runāts.

2. Forumā nedrīkst bezjēga izplatīt nederīgu informāciju, lamāties un kurināt rasu naidu, aizskart citus foruma dalībniekus, kā arī nekādu vēl citu subjektu!

3. Jāizsakās konkrēti par tēmu un nedrīkst uzdot bezmērķīgus jautājumus, uz kuriem atbildi sniedz www.google.lv, un uz kuriem nav iespējams atbildēt.

4. Ziņojumus postēt tikai pie atbilsošajām tēmām, tematiem, atbilstošājā forumā. Ja vēl nav izveidota tāda tēma, tad izveidojam tādu.

5. Ja ir personiski kārtojamas lietas ar citiem dalībniekiem, to nebūtu vēlams rakstīt forumā, bet gan izmantot pieejamās e-pasta adreses, vai arī iekšējo saraksti, izmantojot pogu pm.

6. Ziņojumu Forumā japublicē ievērojot gramatikas likumus. Un loģiski jāizvedo un jānoformulē savs teikums.

Ja tiks neievēroti iepriekš minētie noteikumi, tad pārkāpējiem tiks izsniegts attiecīgs sodu punktu daudzums.
Vairāk par soda punktu skaitu: http://www.retromoto.lv/forum/viewtopic.php?t=176

Foruma noteikumi neattiecās uz sadaļu Papļāpāsim.
Un sadaļā Krāmu tirgus ir jāievēro tikai sludinājuma ieveitošanas noteikumi :
http://retromoto.lv/forum/viewtopic.php?t=75.
Tā kā tie, kuri neprot ievērto noteikumus, tiek lūgti izmantot tikai šīs divas sadaļas.

Kristaps 8.Mar 2007 | Pēdējo reizi labots 11.Mar 2007 20:45; labots 2 reizes
+
-
Papildināju noteikumus. Jauninājumi vairāk attiecas uz tiem lietotājiem, kuri apzināti neievēro gramatikas likumus.

Tiem lietotājiem, kuriem uz datora nav pieejamas garumzīmes. Tiks piedota to neizmantošana.

Kristaps :

Soda punktu peišķiršana

1 soda punkts tiks izsniegts par mazākiem pārkāpumiem:

• Par apzinātu gramatikas likumu neivērošanu.
  • Par neloģisku teikumu veidošanu
  • Neleitderīgas informācijas izplatīšanu
  • Ziņojuma publicēšana tēmā, kurā nakāds sakars nav ar publicēto ziņojumu.

3 soda punkti tiks izsniegts par vidēji smagiem pārkāpumiem:
  • Par smagām gramatiskām kļūdām, un neloģisku teikumu veidošanu.

Mex 9.May 2007
+
-
Manuprāt pārāk bargi... :roll: 3x neievēro steigā gramatiku... bans?

Kristaps 9.May 2007
+
-
Mex :
Manuprāt pārāk bargi... :roll: 3x neievēro steigā gramatiku... bans?

Es nevienam neesmu piesējies par neuzmanības kļūdām un nepiesiešos.

Ja apzināti neko nepārkap, tad nav ko uztraukties.

Raitis 11.Jun 2007
+
-
Kristap, vajadzētu stingrāk pievērst uzmanību soda punktiem... Vienkārši ir manīts tas, ka arī citi pārkāpj noteikumus tos vienkārši noberot strīpā, bet par to neko nesaņem.. (necenšos neko pateikt par sevi, varūt arī biju pelnījis) :sveiks:

Aldis 14.Aug 2007
+
-
Varbūt tomērt vajadzētu uzlikt kaut kādus elementārus noteikumus sadaļai "krāmu tirgus". Tos trulos un bezjēdzīgos komentārus var taču rakstīt sadaļā "papļāpāsim" (kurā piemēram es un cik te apjautājos , arī citi , ieskatās gaužām reti) Savādāk sanāk tā, ieejot foruma paradās karodziņš ar jaunajām tēmām, tanī skaitā arī sadaļā "krāmu tirgus", domāju, ka ir kaut kas jauns piedāvājumā, bet tur izrādās piedāvājumā svaigs spams.

[ri4a] 14.Aug 2007
+
-
pilniba piekritu aldim bet varetu ari uzreiz rakstit cenu atrashanos vai ir kadi papiri u.t.t. delj ta ari rodas spams ka tas nau rakstits!

Micuks 14.Aug 2007
+
-
Protams nenāktu par ļaunu sludinājuma tekstā iekļaut, bet tādus jautājumus! tos var pajautāt arī publiski jo tas intresēs citus, bet parasti jau aiziet besakars! to kur atrodās, kaulēšanos, defektus, kā aizbraukt pakaļ un to ka kaimiņam ir lētāks krutāks ar jaunu motoru :D utt... ir jāpspriež PM to diemžēl daudzi nesaprot! un ja visiem pārkāpējiem liks punktus pēc nopelniem tad liela daļa būs izbanoti!
Nepatīk tas, ka citam redz skabargu acī, bet sev riktīgu baļķi neredz un aizrādot citam par spamu nesaprot to ka pats spamo geek

Kaibinjsh 14.Aug 2007
+
-
Tirgus ir tirgus, kaulēšano svajadzētu publisku, bet darījuma vietu un norisi gan privāti jārunā.

Aldis 14.Aug 2007
+
-
Kaibinjsh :
Tirgus ir tirgus, kaulēšano svajadzētu publisku, bet darījuma vietu un norisi gan privāti jārunā.
Te nau tirgus, te ir retromoto forums. Kāda kam darīšana, pa cik es nopērku, pārdodu vai nokaulēju. Kādēļ publiski ? Nu labi, lai ir publiski, ja vēlies kaulēties publiski, tomērt es šaubos vai pārdevējs vienmēr grib, ka vinam kāds kautko kaulē publiski. Tikai nevajag saukt par kaulēšanos šos bezjēdzīgos tekstus, "Es redzēju lētāk, es tādu pašu nopirku par velti, par to cenu jau var trīs tādus nopirkt, es tādu pašu jau trīs gadus par velt tirgoju, Par šito jau būtu jākaunas naudu prasīt, ..." , šo sarakstu varētu turpināt bezgalīgi. Man tas vis atgādina epizodi no padomju laikiem, kad sievietes veikalā stāvēja rindā pēc zilām vistām. Uz letes palika pēdējā vista, kuru sagrāba reizē divas sievietes, tālāk aizgāja kaušanās un teksts, "Otdaj, moja kura. Ņeotdam, sama ti dura" . Vajag elementārus noteikumus, kas nepieļauj pirksanas pārdošanas sadaļā likt bezjēdzīgus komentārus un problēma būs atrisināta. Kometārus raksta tie, kas neko nepērk, vai visu mūžu pieraduši kautko nopirkt pa velti un ir pieņēmuši to kā savas dzīves normu un tagad cenšas to uzspiest citiem. Cilvēks grib kādu konkrētu sumu, nu lai tirgo. Ja kāds redzēja lētāk, nu nekomentējiet, bet skrieniet pērciet tur kur lētāk. Ja pārdevējs pēkšņi izdomās pardot jums par to cenu, par kuru jūs redzējāt lētāk, jūs tak tāpat nepirksiet un jums vienalga būs par dārgu. Jo jums redz vajag pakomentēt un kārtējo jēlību izspļaut, nevis kautko nopirkt. Es piemēram varu arī kādreiz kādu lietu pa velti atdot (uzdāvināt), ja es redzēšu ka cilvēkam viņu tiešām vajag, bet es viņu nekad nedāvināsu tādam komentētājam, kas manu, varbūt kadu no iepriekšējiem sludinājumiem ir nogānījis.
Ir nepieciešami komentāri, ja pārdevējs piemēram izliek pārdošanā jawas riteni un sludinājumā viņu piedāvā kā Iža riteni. Tur ir skaidrs, ka jabrēc pilnā balsī, jo tiek maldināts pircējs. Vai arī pircējs vēlas uzzināt kādu jautājumu, kas saistīts ar mantas tehnisko stāvokli vai ko tamlīdzīgu. (kautgan to visu var uzjautāt arī privāti)
Mans viedoklis ir nemainīgs, ja ir ko piedāvāt, tad rakstam, ja nau tad spamojam tam paredzētajā sadaļā.
P.S. Tekstā uzruna "jūs" , domāta kā daudzskaitlis (domāts ir foruma dalībnieki), lūdzu neuztvert to privāti.

Kaibinjsh 14.Aug 2007
+
-
Vispār piekrītu Aldim. Jo pat viens ieraksts izrausa lavīnveida spamu. Bet vajag arī precīzi noteikt kam jābūt sludinājuma tekstā.

Piemēram:

izstrādājuma (detaļas vai visa motocikla) modelis;

izgatavošanas gads gads;

tehniskais stāvoklis ("sēdies un brauc", vai "saliec pats").

Ja tirgo motociklu, tad obligāti norādīt kā ir ar dokumentiem (tikai derīgus, vecā reģistrācijas apliecība, vecais reģistrācijas numurs un rīcībspējīgs īpašnieks (pēc dokumentiem nevis fiziskais), vai arī derīga reģistrācijas apliecība un reģistrācijas numurs, vēlams pat lai noņemts no uzskaites).

Obligāti jānorāda darījuma vieta un informācija par piegādi.

Ļoti vēlama ir fotogrāfija. (Sliktākajā gadījumā atbilstoša no interneta piemeklēta, ar norādi ka tā nav preces īstā fotogrāfija)

[ri4a] 14.Aug 2007
+
-
kaibinj tas ir tas ko patiesham vajag :good!:

spridzeklis 14.Aug 2007 | Pēdējo reizi labots 14.Aug 2007 12:47; labots 1 reizi
+
-
Īstam sludinājumas ir šādi jāizskatās.
Piemērs(plāni punkti no Kaibinjsh)
Pārdod motociklu voshod 3m.
Izlaiduma gads- 1989
Labā tehniskā un vizuālā stāvoklī, principā ''sēdies un brauc''
Ir LV numurs, var pārakstīt.
Atrodas Rīgā> Juglā .
Varu piegādāt. Cena 300ls.
Kontakinformācija> 22XXXXXX vai PM/ epasts - hkXXX@inbox.lv
Motocikla bilde: http://www.retromoto.lv/motocikli/voshod/3m/Voshod3M01-1985.jpg

spridzeklis 14.Aug 2007 | Pēdējo reizi labots 14.Aug 2007 12:47; labots 1 reizi
+
-
Vēlviens par pirkšanu.
Piemērs.
Pērku motociklu Iž planēta 3.
Izlaiduma gads ap 1970.
Labā tehniskā un vizuālā stāvoklī.
Obligāti ar dokumentiem, lai var pārakstīt.
Vēlams, lai atrastos Rīgas rajonā.
Vēlams ar piegādi.
Cenā 150ls + par piegādi.
Kontakinformācija: 22XXXXXX vai PM

[ri4a] 14.Aug 2007
+
-
spridzekli bet ka pirkt un pardot rez. daljas ar vari piemeru uzrakstit? :idea:

spridzeklis 14.Aug 2007
+
-
Un ja sludinājums neatbilst ši foruma ''standartiem'' tad autoram soda punktu iekšā un nekādu auklēšanos un tas pats arī attiecas uz spameriem soda punktu un miers.

Kaibinjsh 14.Aug 2007
+
-
Piemērs detaļām:

Pērku motocikla Dņepr MT-10.32 dzinēja sadales vārpstu.

http://www.easthighway.com/img/bikes/mt11_nokkaakseli.gif

Detaļa Nr. 0183

Vēlams jaunu vai mazlietotu.

Vēlams lai atrastos Valmieras raj.

Bez piegādes.

Cena līdz Ls 15

Kaibinjsh 14.Aug 2007
+
-
Ja neatbilst, tad izdzēš.

[ri4a] 14.Aug 2007
+
-
bet pardoshana detaljam ka jaizskatas ?
http://retromoto.lv/forum/viewtopic.php?t=2206
un cenas pec norunas? :idea:

Aldis 14.Aug 2007
+
-
Itkā ar sludinājuma ievietošanas noteikumiem vis ir skaidrs un saprotams. Vismaz neesmu redzējis kādu sūdzamies. Ar visu to, ka ir skaidri noteikts kā ievietot sludinājumu, tāpat mēs viņu iemanamies ievietot katrs pēc sava prata un saprašanas, un starpcitu, foruma administrācija šinī ziņā ir diezgan pretīmnākoša un neviens sludināt gribētājs bez sludinājuma nau palicis.
Gribētos tomērt apspriest to sludinājuma procesa daļu, kas ir jau pēc sludinājuma veiksmīgas ievietošanas.
Ja, piemēram pircējs, vēlas noprecizēt kādas tehniskas nianses vai tamlīdzīgus jautājumus no pārdevēja un pārdevējs šīs ziņas nau ierakstījis sludinājumā, tad domāju, ka nevienam nevarētu parādīties pretenzijas, ka viņa sludinājuma tēmā tiek uzdots šis jautājums (kautgan var to uzdot arī privāti). Var arī publiski kaulēties, ja kādam tas sagādā baudu, bet ar noteikumu, ka kaulētājs tiešām vēlas pirkt, jo ir bijuši gadījumi (arī šinī forumā) kad kaulēt nokaulē, bet pirkt nemaz netaisās. Es ierosinu aizliegt tieši komentēt un visādi kritizēt un gānīt sadaļā "krāmu tirgus"
« Iepriekšējais 123456Nākošais »

Jaunākie ziņojumi forumā