Kristaps :
Soda punktu peišķiršana
1 soda punkts tiks izsniegts par mazākiem pārkāpumiem:
- Par apzinātu gramatikas likumu neivērošanu.
- Par neloģisku teikumu veidošanu
- Neleitderīgas informācijas izplatīšanu
- Ziņojuma publicēšana tēmā, kurā nakāds sakars nav ar publicēto ziņojumu.
3 soda punkti tiks izsniegts par vidēji smagiem pārkāpumiem:
- Par smagām gramatiskām kļūdām, un neloģisku teikumu veidošanu.

utt... ir jāpspriež PM to diemžēl daudzi nesaprot! un ja visiem pārkāpējiem liks punktus pēc nopelniem tad liela daļa būs izbanoti!

Kaibinjsh :Te nau tirgus, te ir retromoto forums. Kāda kam darīšana, pa cik es nopērku, pārdodu vai nokaulēju. Kādēļ publiski ? Nu labi, lai ir publiski, ja vēlies kaulēties publiski, tomērt es šaubos vai pārdevējs vienmēr grib, ka vinam kāds kautko kaulē publiski. Tikai nevajag saukt par kaulēšanos šos bezjēdzīgos tekstus, "Es redzēju lētāk, es tādu pašu nopirku par velti, par to cenu jau var trīs tādus nopirkt, es tādu pašu jau trīs gadus par velt tirgoju, Par šito jau būtu jākaunas naudu prasīt, ..." , šo sarakstu varētu turpināt bezgalīgi. Man tas vis atgādina epizodi no padomju laikiem, kad sievietes veikalā stāvēja rindā pēc zilām vistām. Uz letes palika pēdējā vista, kuru sagrāba reizē divas sievietes, tālāk aizgāja kaušanās un teksts, "Otdaj, moja kura. Ņeotdam, sama ti dura" . Vajag elementārus noteikumus, kas nepieļauj pirksanas pārdošanas sadaļā likt bezjēdzīgus komentārus un problēma būs atrisināta. Kometārus raksta tie, kas neko nepērk, vai visu mūžu pieraduši kautko nopirkt pa velti un ir pieņēmuši to kā savas dzīves normu un tagad cenšas to uzspiest citiem. Cilvēks grib kādu konkrētu sumu, nu lai tirgo. Ja kāds redzēja lētāk, nu nekomentējiet, bet skrieniet pērciet tur kur lētāk. Ja pārdevējs pēkšņi izdomās pardot jums par to cenu, par kuru jūs redzējāt lētāk, jūs tak tāpat nepirksiet un jums vienalga būs par dārgu. Jo jums redz vajag pakomentēt un kārtējo jēlību izspļaut, nevis kautko nopirkt. Es piemēram varu arī kādreiz kādu lietu pa velti atdot (uzdāvināt), ja es redzēšu ka cilvēkam viņu tiešām vajag, bet es viņu nekad nedāvināsu tādam komentētājam, kas manu, varbūt kadu no iepriekšējiem sludinājumiem ir nogānījis.
Tirgus ir tirgus, kaulēšano svajadzētu publisku, bet darījuma vietu un norisi gan privāti jārunā.

Uzklausīšu arī jūsu sūdzības par jūsprāt nepelnīti piešķirtiem soda punktiem.
Kā arī, ja kāds grib laboties un tikt vaļā no soda punktiem, tas arī tiks uzklausīts.
FORUMA NOTEIKUMI
1. Foruma Tēmu nosaukumi javeido tā, lai citiem dalībniekiem būtu skaidrs par ko tu būs runāts.
2. Forumā nedrīkst bezjēga izplatīt nederīgu informāciju, lamāties un kurināt rasu naidu, aizskart citus foruma dalībniekus, kā arī nekādu vēl citu subjektu!
3. Jāizsakās konkrēti par tēmu un nedrīkst uzdot bezmērķīgus jautājumus, uz kuriem atbildi sniedz www.google.lv, un uz kuriem nav iespējams atbildēt.
4. Ziņojumus postēt tikai pie atbilsošajām tēmām, tematiem, atbilstošājā forumā. Ja vēl nav izveidota tāda tēma, tad izveidojam tādu.
5. Ja ir personiski kārtojamas lietas ar citiem dalībniekiem, to nebūtu vēlams rakstīt forumā, bet gan izmantot pieejamās e-pasta adreses, vai arī iekšējo saraksti, izmantojot pogu pm.
6. Ziņojumu Forumā japublicē ievērojot gramatikas likumus. Un loģiski jāizvedo un jānoformulē savs teikums.
Ja tiks neievēroti iepriekš minētie noteikumi, tad pārkāpējiem tiks izsniegts attiecīgs sodu punktu daudzums.
Vairāk par soda punktu skaitu: http://www.retromoto.lv/forum/viewtopic.php?t=176
Foruma noteikumi neattiecās uz sadaļu Papļāpāsim.
Un sadaļā Krāmu tirgus ir jāievēro tikai sludinājuma ieveitošanas noteikumi : http://retromoto.lv/forum/viewtopic.php?t=75.
Tā kā tie, kuri neprot ievērto noteikumus, tiek lūgti izmantot tikai šīs divas sadaļas.