Aizmirsi paroli?

zelch 22.Oct 2011
+
-
Vakar atklaju ,ka statra iela atkal man pakasusi vienu detalu ,it ka sikums , uztaisisu jaunu ,bet dusmas ta pat!

RatEnpreis 22.Oct 2011
+
-
zelch :
bet dusmas ta pat

Saprotams !

Aber kā ar solītā izpildi tai hroms.lv ? Solītos termiņus ievēro ? [/u]

zelch 22.Oct 2011
+
-
No hroms.lv baidos ka velns no krusta ,del izslaveti augstajam cenam. Starta iela es vismaz esmu redzejis tas vannas ,kur man tas detalas pazud! :D

@rniitis 22.Oct 2011
+
-
esmu redzējis ka tās detaļas no starta ielas ir nevis spoguļ hromā bet dzeltenas.. vai varbūt šie tur vannas un šķidrumus ir nomainījuši..?

zelch 23.Oct 2011
+
-
Nekad hroms dzeltens man nav bijis.

koko 23.Oct 2011
+
-
@rniitis" target="_blank"> @rniitis :
esmu redzējis ka tās detaļas no starta ielas ir nevis spoguļ hromā bet dzeltenas.. vai varbūt šie tur vannas un šķidrumus ir nomainījuši..?

Varbūt ir vērts iepazīt tādu galvanikas paveidu - ņiķelēšana? geek

elf 27.Oct 2011
+ 3
- 0
Čehu hromēšanas pakalpojumu cenas!

http://www.chromierung.cz/preisliste

roliss45 27.Oct 2011
+
-
Atliek tikai aizvest!

elf 8.Nov 2011
+ 3
- 0
Juris Ramba par hromēšanas niansēm:

Piemēram, tikai daži iespējamie soļi:
# slīpēšana (vai veco slāņu noņemšana)
# pulēšana līdz 7, 8 raupjuma klasei
# elektro ķīmiskā apstrāde
# niķeļa slāņa uzklāšana (šeit ir problēmas sakne, jo niķelis uz dzelzs neturas! 1. slānim ir jābūt ciānkaparam! Pēc tam var to detaļu likt sērskābā kapara vannā un audzēt virsū kaut vai 1 mm biezu kapara slāni.
# vara slāņa uzklāšana (Tas ir sērskābais kapars, kurš uz dzelzs veido kontaktkapara slāni momentāni, pirms vēl tiek ieslēgta strāva! Tādēļ viņi klāj papriekšu plānu niķeļa slāni...)
# spīdīgā niķeļa slāņa uzklāšana
# (šie starpslāņi sargā detaļu no korozijas) (Pupu mizas! Starp niķeli un dzelzi iekļūst mitrums un pārklājums pēc uzturēšanās šķūnītī nāk nost kā spožais konfekšu papīrītis, vai vienkārši sit curi rūsu!)
# un, beidzot, HROMA slāņa uzklāšana

Tie visi pārējie slāņi un pulēšana, lai gan ir ļoti svarīga kā māksla, neko nenozīmē, ja Jums nav uzlikts apakšā ciānkapars! Firmai, protams, ir vajadzīgi klienti un darbs un misiņa vai kapara detaļas viņi droši vien var uztaisīt ar mūža garantiju. Taču, kas attiecas uz tērauda detaļām, it sevišķi ar augstu hroma saturu dzelzī -- to ar garantiju var uztaisīt tikai Vāczemē vai Englendērijā -- t.i. pie aizjūras meistariem, jo pie viņiem ciānkapars nav vēl pilnībā izskausts.

Te būtu nopietni jāizvērtē kam Jūs taisaties detaļu likt virsū. Ja tas ir kāds viegli pieejams pēckara spēkrats, kam daļas vēl ir nopērkamas, tad tā ir viena situācija, ja tas ir gadsimta sākuma vienreizējs aparāts, tad Jums ir jāuzņemas zināma atbildība par šo projektu un Jums ir jāsaprot, kam Jūs to darbu uzticat, kādas ir garantijas, kādi materiāli un tehnoloģijas tiks lietotas. Viena daļa meistaru vienkārši melo -- Jums jāiemācās šos melus atšifrēt! Ja atrodiet labu galvaniķi vai kādu citu labu meistaru, tad pēc kārtīgas darbu un pielietotās tehnoloģijas pārbaudes, mēģinat pie viņa turēties un nemainat uz lētāku vai ērtāku kontaktu, bez pamatota iemesla! Pie labas kvalitātes darba var ātri pierast un tad Jums zemāki standarti vairs neeksistē...

Minēšu tikai 1 piemēru. 1913. gada motocikla oriģinālo siksnas skriemeli, kurš izgatavots no plāna tērauda loksnes bija nepieciešams noniķelēt, lai tas būtu pēc attiecīgā motocikla kataloga finiša. Ja es šo skriemeli būtu atdevis uz Vāciju savam galvaniķim Brēmenē, viņš to būtu daudz un pamatīgi slīpējis un pulējis (tādējādi samazinot metāla biezumu un tas ekspluatācijā locītos!) un tikai tad uzklātu ciānkaparu un niķeli. Viņi Vācijā taupa kaparu un niķeli un labu finišu panāk ar pulēšanu, taču tas reizēm neder!
Tādēļ es to atdevu galvaniķim Anglijā, kurš pēc kodināšanas vispirms uzklāja plānu ciānkapara kārtu, pēc tam uzaudzēja 0.3 mm kapara kārtu, nopulēja un visbeidzot uzlika niķeļa kārtu.

(Starp citu hroms uz motocikliem parādījās tikai ap 1929. gadu!)

Šādas nianses dažreiz ir grūti paredzēt, tam ir vajadzīgi daudzi gadi restaurācijā un arī "jāsacep" ne mazums kļūdu, no kurām mums visiem ir jāmācās...

RatEnpreis 8.Nov 2011
+
-
Starta ielas detaļām kos aņēmu "meģ prosmatrivajetsa", ir kapars uz dzelža.

Sbech 8.Nov 2011
+
-
Citāts :
Электролитическое хромирование является эффективным способом увеличения износостойкости трущихся деталей, защиты их от коррозии, а также способом защитно-декоративной отделки. Значительную экономию дает хромирование при восстановлении изношенных деталей.

Новым методом в совершенствовании электролитов является введение в электролит твердых неорганических частиц, которые, включаясь в покрытие, позволяют изменять его свойства, твердость, жаро- и износостойкость. В качестве добавки используют карбиды, бориды, нитриды, окислы, сульфиды и другие соединения. Этот метод используют и при покрытии никелем, медью, железом.

Обычно различают два основных вида электролитического хромирования:

1) Декоративное хромирование
2) Твердое хромирование

При декоративном хромировании слой хрома наносят на подслой другого металла, чаще всего никеля. При правильном ведении процесса электролитического осаждения никелевый подслой весьма надежно оберегает сталь от атмосферной коррозии, тогда как без него хромовое покрытие постепенно тускнеет. Поэтому обычно для получения декоративного нетускнеющего покрытия красивого оттенка очень тонкий слой хрома осаждают электролитически поверх никеля. Подобное тонкое хромированное покрытие обычно бывает пористым, что, однако, никакого вреда не приносит, так как защита обеспечивается лежащим под ним слоем никеля. Иногда вместо никеля осаждают медь как более дешевый коррозионностойкий подслой. Практикуют также нанесение двойного слоя: сначала никеля, а затем меди.

При твердом хромировании наносят сравнительно толстый слой хрома для того, чтобы использовать высокую твердость, износостойкость и малый коэффициент трения хромированного покрытия. В подобных случаях хром обычно осаждают прямо на основной металл без какого-либо промежуточного подслоя.

koko 9.Nov 2011
+
-
RatEnpreis :
Starta ielas detaļām kos aņēmu "meģ prosmatrivajetsa", ir kapars uz dzelža

Šodien pārliecinājos, ka ir viņiem kapars.
Termiņi gan aug viņiem 2-3x ilgāki...

Šaubas rada Stopiņu ielas darboņi. Viņiem ir kapars vispār?

otomars 9.Nov 2011
+
-
Stopinju ielaa cik zinu nehromeeja,vai saakushi ir :-/

Krišjānis 10.Nov 2011
+
-
ir visi slāņi. hromēt dod kaut kur citur (Ivaram - krīt aizdoma, ka hroms.lv) paši uzliek niķeli-varu niķeli. pašam jāsagatavo detaļa. jawa 634 - 01 stūre - 10 ls. (NI-Cu-Ni-Cr)

elf 10.Feb 16:35
+ 2
- 0
Juris Ramba par hromēšanu Vācijā.

Ja vēlaties sava lolojuma dzelžiem uzklāt kvalitatīvu niķeļa, hroma vai kādu citu pārklājumu ar garantētu ciānkapara pamatslāni, varu ieteikt pārbaudītu galvanisko darbnīcu Brēmenē, kura tur strādā kopš 1885. gada. Darbnīca strādā darbdienās līdz 15iem un vēlamas vācu valodas zināšanas, ja jāizskaidro kādas nianses. Viņiem ir 1A kvalitātes standarts. Firmas nosaukums OLDTIMERVERCHROMUNG NERRETER METALLVEREDELUNG. Adrese: E. NERRETER GmbH, Bokumstr. 6 28217 Bremen. Telefons 0421/3807494.
Ja gribat viņiem iedot nohromēt vecas izpūtēja caurules vai klusinātājus, tad atceraties, ka tie vispirms ar autogēnu vai lodlampu, vai uz ēzes ir pamatīgi jāizkarsē, lai izdeg ārā visa eļļa un pēc tam ir jāizber sodrēji. Eļļas un benzīnbākas Nerreters firmai var uzticēt tikai tad, ja tās ir labā stāvoklī un bez porām. Ja esat paši labi sagatavojuši/noslīpējuši/nopulējuši skrūves un citus stiprinājumus, tos var pārklāt ar tehnisko niķeli vai hromu, kas ir daudz lētāks par manuāli pulēto niķeli vai hromu. Detaļas ir obligāti jāsašķiro pa kastēm un uz katras jāuzraksta, kāds pārklājums vajadzīgs.

1 standarta 19 collu motocikla feļļas hromēšana šajā firmā ar ciānkapara, niķeļa un hroma slāni un pulēšanu maksā Euro 80, vai Ls 56. Tad nu variet salīdzināt! Esmu urbis caurumus šajā firmā kaparotās un niķelētās feļļās -- un pēc tam tās spieķojis riteņos un braucis lietū! Urbuma vietās palika plika dzelzs, bet vienalga vairāku gadu laikā ne niķelis, ne kapars nav atlecis no feļļām...

RatEnpreis 10.Feb 17:02
+
-
elf 10.Feb 2012 16:35
feļļas hromēšana

elf 10.Feb 2012 16:35
ne niķelis, ne kapars nav atlecis no feļļām

Tad hroms, vai niķelis )

elf 10.Feb 17:19
+ 2
- 0
To prasat Rambas kungam ...
http://diskusijas.aak.lv/viewtopic.php?t=100

ursus 12.Feb 20:36
+
-
Vai ir kādam Aizputes hromēšanas kontakti? Citi kontakti(ne man vajag),bet lūdz palīdzību... ar ieteikumu kur doties.

elf 12.Feb 20:58
+ 2
- 0
www.ka1.lv Pa lēto var sarunāt oficiāli,tikai hromēšana tur nevisai.

Kripsis14 12.Feb 22:08
+
-
elf 12.Feb 2012 20:58

Jā,pats tur esmu ļoti daudz detaļas,gan hromējis,gan cinkojis,cinks ir labs,bet hromēšana ir ļoti sliktā kvalitātē.

Jaunākie ziņojumi forumā