Aizmirsi paroli?

« Iepriekšējais 12Nākošais »

kakjis 15.Jul 2008
+
-
Pieļauju, ka kādam var gadīties brīdis, kad ir nepieciešamība iegūt uz sava vārda spēkratu, kura īpašnieks ir miris. Ko darīt?

Pirmkārt jāatrod mantinieks. Kā to atrast, ir katra paša ziņā :)
Mantojumam ir nepieciešams noilgums, lai paspētu pieteikties visi iespējamie mantinieki - nekustamajam īpašumam 6 mēneši, transporta līdzekļiem 3 mēneši.
Tālāk ir jāsāk vākt kopā dokumenti, kas nepieciešami tiesas sēdei, kuras laikā izsniedz papīru, ar kuru jau pēc tam var iet uz CSDD.
Papīri, kas būs vajadzīgi - īpašnieka miršanas apliecība, transporta līdzekļa tehniskā pase vai izziņa no CSDD, ka šis spēkrats tiešām piederējis mirušajai personai (tas ir gadījumos, ja teh.pase nav atrodama), jātaisa novērtējums - novērtējums atšķirās no tiem, kurus taisa kaut vai BRC autocentrs priekš finanšu iestādēm, toties viņiem ir kontakti arī ar tādiem vērtētājiem, kuru vērtējums ir derīgs tiesai - maksa ir 25 lati par vērtējumu + 10 lati par izbraukumu pa Rīgu, ja nu jūsu iekārotais spēkrats nav kustināms.
Tas arī priekš tiesas sēdes ir viss - mantinieks ar visiem personu apliecinošajiem dokumentiem, teh.pase, miršanas apliecība un vērtējums.
Pēc tam ar tiesas sēdē iegūto papīru, kas jaunajam mantiniekam dod tiesības rīkoties ar šo transporta līdzekli, jādodas uz CSDD.
Vispirms ļaus pārrakstīt tikai uz mantinieku, pa tiešo uz jauno īpašnieku pārrakstīt neļaus.
Parasti, lai pārrakstītu spēkratu, kuzava numuru salīdzināšana nav obligāta, to var darīt brīvprātīgi - šajā gadījumā tā nav! Kuzava numurs tiek salīdzināts obligāti. Atkal - ja auto nav kustināms, tad jāizsauc cilvēks no CSDD, tas maksā nedaudz zem 5 latiem + 40sant par kilometru no tuvējā CSDD (laikam brauc ar taksi) :)

Ja transporta līdzeklim nav izieta TA jau nez cik gadus, loģiski, ka arī ceļa nodoklis nav maksāts par šiem gadiem - par to baidīties nevajag, pie pārrakstīšanas par šiem gadiem maksāt neliks. Ja pareizi sapratu, arī par tekošo maksāt neliks, ja TA būs beigusies piemēram 2001.gadā...

Ja ir vēlme pakašķēties, var censties pierunāt CSDD, lai kuzava numuru salīdzināt neviens nebrauc, lai izmanto salīdzināšanai iegūto vērtējuma papīru, jo tur ir virsū bildes un arī numuri un vērtētājs ir sertificēts - būtībā tas pats, kas ar notāru apliecināts papīrs.

Tas arī viss, visiem veiksmi veco spēkratu iegūšanā!

godiigais 6.Apr 2010
+
-
Noderīgi. Paldies.
Bet paklau, kā ir, ja tehniskā pase ir vecā, padomju laika un īpašnieks miris? Kā tiek pie jaunās pases? Kaut kas ir īpaši savādāks šajā procesā?

AivisG 6.Apr 2010
+
-
godiigais :
Noderīgi. Paldies.
Bet paklau, kā ir, ja tehniskā pase ir vecā, padomju laika un īpašnieks miris? Kā tiek pie jaunās pases? Kaut kas ir īpaši savādāks šajā procesā?

Tiek pie jaunas pases tā pat ka minēts iepriekš. Nav nekādas starpības jaunā vai krievu pase. Vecai pasei būs vecais numurs, par jaunu būs jāmaksā, ja numura nav arī vecā, būs jāmaksā par numura pazaudēšanu.

creature2 6.Apr 2010
+
-
Bet tak ar mantojuma apliecību arī var piereģistrēt? Cik runāju CSDD, ja mantojuma apliecībā ir norādīts, ka mantinieks saņem arī visu kustamo mantu, ar to pašu apliecību var arī piereģistrēt...

ja 6.Apr 2010
+
-
creature2, NU NERAKSTI, KO NEZINI!

Ritvars 6.Apr 2010
+
-
ja ir nauda tad visu ko var pieregistret,nav jau ta ka nevar un viss.

PPUR 6.Apr 2010
+
-
creature2 :
Bet tak ar mantojuma apliecību arī var piereģistrēt? Cik runāju CSDD, ja mantojuma apliecībā ir norādīts, ka mantinieks saņem arī visu kustamo mantu, ar to pašu apliecību var arī piereģistrēt...

Cik zinu, tas ir taadaa gadiijumaa, ja tieshi konkreetais speekrats mineets testamentaa.

creature2 6.Apr 2010
+
-
es uzdodu jautājumu, nevis norādu kā faktu!!!!!

kā teicu, biju csdd, atradu reģistrācijas žurnālā sev interesējošo motociklu. darbinieki teica, ja apliecībā minēts arī visu kustamo mantu, tad piereģistrēs. tā kā process apstājās, vēlējos noskaidrot, vai tas iet caur.

Skolnieks 6.Apr 2010
+
-
creature2 :

Es tada veidā parrakstiju savu M-400, CSDD tante izlasija mantojuma apliecibu teica pienemsim ka tur ir minets tas Moskvičš un viss notikas 50 Ls un auto bija uz jauna ipasnieka varda.
Protams bija jauzrada ari citi papiri kas apliecina piederibu

Kasp777 22.Sep 2010
+
-
Sveiki!
Kā rīkoties ja esmu dabujis auto kura īpašnieks ir miris, bet nav neviena mantinieka? Kā es varētu šo auto piereģistrēt uz savu vārdu? Dokumenti un numurzīmes ir.

ja 22.Sep 2010
+
-
tu neesi nekas, neko nevari. Meklē likumiskos mantiniekus, ir jabūt.

jonsss 23.Sep 2010
+
-
Nejau vienmēr ir tie radinieki! Tad tā ir bezsaimnieka manta. Par tās iegūšanu savā īpašumā ar te ir ticis runāts.

Janka_ 23.Sep 2010
+
-
Ja auto pieder mirušam cilvēkam, tad taču var braukt, pirkt OCTA, iet apskates u.t.t. Vienīgi, ja sanāk dabūt OCTA izmaksu, tad gan no tās jāatvadās. Esmu gājis TA, un braukājis ar tādu auto, un nekādu problēmu nebija.

zemans 23.Sep 2010
+
-
Janka_ :
Ja auto pieder mirušam cilvēkam, tad taču var braukt, pirkt OCTA, iet apskates u.t.t. Vienīgi, ja sanāk dabūt OCTA izmaksu, tad gan no tās jāatvadās. Esmu gājis TA, un braukājis ar tādu auto, un nekādu problēmu nebija.

Kādus 3 mēnešus tā var, bet pēc tam reģistrā būs liegums darbībām, jo īpašnieks miris. Apmēram pēc tik ilga laika instances savstarpēji saskaņo datus. Un tad tikai ar mantiniekiem..........

Kasp777 23.Sep 2010
+
-
Tur Tā lieta ka apskati es nevaru iet, ja jau varētu ta jau nebūtu problēmas, bet autiņu esmu uztaisijis sagatavojis apskatei, tāpēc interesējos, kā lai iegūstu šo auto uz sava vārda.

Varbūt kāds zin kā tiek dabūti papīri kautkādiem retro auto kuri ir kautkur atrasti no kara laika, tos tāč arī kautkā piereģistrē, ne jau visiem var dabūt mantiniekus rokā?

jonsss 23.Sep 2010
+
-
kas tad Tev tas ir par retro auto?!

Kasp777 23.Sep 2010
+
-
Man ir moskvich 21406 bez rūsas ideālā tehniskā stāvoklī, 1978 gada.

AivisG 23.Sep 2010
+
-
Papīrus pirmskara un kara laika var nokārtot caur motormuzeju. 1978. gadā karš jau bija beidzies. Tas nekas ka ideāls, bez dokumentiem uz ceļa nevari rādīties. Pagaidām tas ir suvenīrs, muzeja eksponāts vai rezerves daļu komplekts.

fire 23.Sep 2010
+
-
Kasp777 :
Varbūt kāds zin kā tiek dabūti papīri kautkādiem retro auto kuri ir kautkur atrasti no kara laika, tos tāč arī kautkā piereģistrē, ne jau visiem var dabūt mantiniekus rokā?

1. Automobilim jābūt ražotam līdz 1945. gadam;
2. Tev jābūt AAK biedram;
3. Tev jābūt dokumentam, kas apliecina auto izcelsmi vai pārdošanas faktu;
4. Tu ej uz Motormuzeju un formē VS sertifikātu;
5. Reģistrē savu auto CSDD un saņem teh. pasi ar atzīmi "Vēsturisks spēkrats, atsavināt aizliegts".

jonsss 23.Sep 2010
+
-
vienīgi nelikumīgā veidā vari tikt pie papīriem. Nopērc lūzni tāda paša gada kā Tev ar papīriem un pārējais jau pašam jāizdomā! Bet es neuzko nelikumīgu nepamudinu! :D

P.S. Kur moskvičam ir VIN nr?
« Iepriekšējais 12Nākošais »

Jaunākie ziņojumi forumā