zaika :Pasēdi vasarā vienu vakaru aiz neko darīt reanimācijā un pavēro cik tautiešus vecumā ap 21-22 ar ķiverēm ievedīs.
kāda šim pasākumam jēga?
Kā man viens topošais ārsts teica - gribās likt A kategoriju, bet ikreiz, kad ierauga šādus pacientus, pārdomā. Tāda visticamāk arī ir lielākā jēga.

Lai arī esmu sastapis pietiekoši daudz prātīgus jaunus cilvēkus kuri nenositīsies arī ļoti jauni un tādus, kuri var nosisties jebkurā vecumā (arī es). Un kategorijai ir maza nozīme.

Aigars :.
Pasēdi vasarā vienu vakaru aiz neko darīt reanimācijā un pavēro cik tautiešus vecumā ap 21-22 ar ķiverēm ievedīs.

Aigars :AivisG :Izprovocēšu - vai tad nav?
ierēdņi domā ka motocikls ir greznuma priekšmets

i_edgars :Ir pamatotas aizdomas, ka tad nebija brīvi pieejami 600+ kubu aparāti, kuri pāris sekundēs var aizvilkt līdz letālam ātrumam.
Pie kam moču bija vairākas reizes vairāk kā pašreiz. Tik ārkārtīgi daudzi nu nesitās gan.
Ar 80 kmh nogāžoties, iespēja tikt cauri bez traumām ir stipri vien lielāka nekā ar kaut vai 110 kmh.

normal_puika :
Nebūs tā kā tagad, nodod uz A* un pec 2.gadiem automātiski paliek par A kategoriju,
būs divas atcevišķas kategorijas, kuras jākarto no jauna vai vnk būs ilgāks "pārbaudes" laiks?

"normal_puika" :
Nebūs tā kā tagad, nodod uz A* un pec 2.gadiem automātiski paliek par A kategoriju,
būs divas atcevišķas kategorijas, kuras jākarto no jauna vai vnk būs ilgāks "pārbaudes" laiks?
Automātiski tur nekas nenotiek, tiesības vienalga ir jaunas jātaisa!

"demarest" :normal_puika :
Automātiski tur nekas nenotiek, tiesības vienalga ir jaunas jātaisa!
Pārtaisa papīru tikai bez ekšiem utt brīnumiem. Man 2gadi kopš A* būs tieši 2013, tākā redzēs vai dabūšu pilno A vai varēšu braukt ar Ižu kā vienīgo atļauto variantu.
To paredz otrdien, 25. janvārī, valdībā atbalstītie grozījumi Ceļu satiksmes likumā, kuru izstrādes nepieciešamību noteikusi jauna Eiropas Savienības (ES) Direktīva par vadītāja apliecībām. Direktīvas mērķis ir harmonizēt transportlīdzekļu kategorijas un apliecības ES, tādējādi veicinot satiksmes drošību.
Likumprojekts papildināts ar divām jaunām transportlīdzekļu vadītāju apliecību kategorijām – AM un A2. Vienotā ES kategorija AM aizvietos Latvijas nacionālo kategoriju M, kas apzīmē mopēdus, bet A2 kategorijā ietilps motocikli, kuru jauda nepārsniedz 35 kilovatus, jaudas attiecība pret svaru nepārsniedz 0,2 kilovatus uz kilogramu un kuri nav atvasināti no transportlīdzekļiem, kuru jauda ir vairāk nekā divas reizes lielāka. Lai iegūtu A2 kategorijas vadītāja apliecību, personai jāsasniedz 18 gadu vecums.
Savukārt A kategorijas bez iepriekšējas motociklu vadīšanas pieredzes, kā arī D kategorijas iegūšana būs iespējama no 24 gadu vecuma. Ieviešot jaunās kategorijas, līdz tam izdotās vadītāja apliecības nevajadzēs mainīt un tās būs spēkā līdz to derīguma termiņa beigām.
Grozījumi Ceļu satiksmes likumā arī paredz, ka transportlīdzekļu vadīšanas tiesības Latvijā nevarēs izmantot, ja personai ārvalstīs tās tikušas atņemtas vai ir spēkā to izmantošanas aizliegums. Arī šobrīd Latvijā nedrīkst braukt ar ārvalstīs zaudētām tiesībām, taču līdz šim ES nebija efektīvas informācijas apmaiņas sistēmas, kur pārbaudīt apliecības spēkā esamību.
Kā jaunums paredzēts, ka ārvalstnieks Latvijā varēs vadīt transportlīdzekli, ja viņš būs sasniedzis attiecīgas kategorijas transportlīdzekļu vadītāja tiesību iegūšanai Latvijā noteikto vecumu. Šāda norma ir aktuāla ārvalstniekiem, kas savā valstī ir ieguvušas vadītāja apliecību pirms Latvijā atļautā vecuma konkrētas kategorijas spēkrata vadīšanai.
Tiesību akta projektā iestrādāts arī deleģējums valdībai līdz 2011. gada 31. decembrim izstrādāt noteikumus par prasībām transportlīdzekļu vadītāju eksaminācijas inspektoriem.