Bat varu teikt par velosipēdiem "Aist", kuri, patiešām, nopērkami arī šeit.
Kopumā, īpaši ņemot vērā to cenu nevis šeit, eksportā, bet pašā Baltkrievijā - kvalitātes un cenas atbilstība ir labā līmenī.
Bet arī vairāki bet - rūpnīca izmanto 50-to gadu tehniskos risinājumus, mūsdienās šādu pedāļu klaņu stiprinājumu ar ķīlīšiem pat Ķīnā pašu tirgum vairs gandrīz neizmanto. Acīmredzot, mainīt rūpnīcas iekārtas pat tādā mērā, lai pārveidotu vienu mezglu - neizdevīgi, baltkrievi izvēlas ražot novecojušu un lietotājam neērtu konstrukciju, toties lēti.
Vēl - visur redzami centieni ieekonomēt, kādreizēja hroma vietā visur kaut kāds cits pārklājums, lētākās riepas, sēdekļi... Kā jau es saku - cena-kvalitāte ir nesaraujami saistīti.
Pēdējā laikā "PSRS tipa" pakaļējo rumbu nomainīja pat konstrukcijas ziņā vājāka ķīnešu rumba. Visdrīzāk, arī kā ar dzinējiem - kļuva lētāk ķīniešu nopirkt gatavu, nevis nemitīgi lāpīt padomju ražošanas iekārtas.
No otras puses - izpildījuma kvalitāte, pielaides, rūpīgums izgatavošanā redzētiem velo eksemplāriem ir pat lielāks, nekā tās pašas rūpnīcas 80-to gadu ražojumiem, normāls.
Vienvārdsakot - ja tā rūpnīca ražo motociklus tādā pašā manierē, ka velosipēdus - es to moci nepirktu, ja vien nebūtu uzdevums "nopirkt pašu lētāko, bet jaunu".
Atkal bet - velosipēds ir labāks, nekā tās pašas cenu kategorijas "ķīnietis" - nedaudz konstrukcijas, nedaudz izpildījuma kvalitātes un sakausējumu kavalitātes ziņā.
AivisG 24.Nov 2010 | Pēdējo reizi labots 24.Nov 2010 18:14; labots 1 reizi
+
-
jonsss : Katram jau savs viedoklis. Viens pēr audi, bmw, mercedes cits pērk vaz!
Labāk vaz neka hvzchinatown. Pagaidām kaut kā viņiem nekas pašiem nesanāk.Ja sanāk, tikai ar Rietumvalstu stingru uzraudzību. No sūda konfekti neuztaisīsi un izmaksas mēranajā josla ir apmēram vienādas + vergu darbs un nekvalificēta vadība. Ko tikai nevar sastapt tajos viņu izstrādājumos. Sliktu plastikātu alumīnija vietā, 50gadus vecus gultņu seperatorus velosipēdiem, neizņemtas atkārpes ventilācijas lūkām instrumentiem,neadekvātās vietās collu vītnes, pionieru tērauds visur (Ct3), pēc mēroga ekonomēts materiāls, kura rezultata detaļa neiet kopā ar otru detaļu. Personīgi es pārgāju uz Makita instrumentiem. Jā - pērku lombardā, bet ar viņiem var strādāt. Braukt ar Quiquigvi neuzdrošinos.
Bet es tak par to pašu! Kad būs iespēja tad nopirkšu jaunu minsku, galvenais, lai var te piereģistrēt! Man tas m4 200 patīk, tik tie uzraksti neīpaši labi izskatās!