Aizmirsi paroli?

« Iepriekšējais 123Nākošais »

gusliks133 13.Jun 2011
+
-
Man ir pret tā robiņa centru kas ir bišku augstāk tavā bildē

gusliks133 13.Jun 2011
+
-

kakjis 13.Jun 2011
+
-
pret to robiņu arī provēju, bet tad bija pilnīgi kluss... :(

ja manā gadījumā šauj, tad jau laikam, ka pret to robiņu būs pareizāk.

Vēl kādam idejas? :)

AAARIS 13.Jun 2011
+
-
gusliks133 :

Ja nemaldos, tad pareizi ir tad, kad līnija uz kartera ir pret robiņa apakšējo kanti nevis pa vidu vai kur citur. Bet var jau paeksperimentēt un pagrozīt citos stāvokļos. Var arī gadīties, ka magnēts ir aizgriezies nepareizā stāvoklī (ja kloķvārpstā nav ielikts segmentierievis). Kloķenes konuss, ja magnēts ir stingri pievilkts, ļoti labi to notur vietā un tas negrozās, bet aizdedzes moments var būt nepareizs... Ir vērts pārbaudīt.
Vēl viens variants - problēma ar komutatoru. Reiz jaunībā mēģināju salabot izšautu komutatoru, bet laikam kaut kas nebija labi ar nomainītajām detaļām - dzirkstele bija laba, bet lekt negribēja ne par ko. Uzliku citu un aizgāja...
Varbūt tas komutators kaut kā nepareizi izšauts?

kakjis 13.Jun 2011
+
-
nu redz, jau vairāk idejas. :)

magnētam vajadzētu but pareizi uzliktam, jo pusmēness ir savā vietā un uz kloķenes tā vieta nav izļurkāta - viss smuki, stingri utt.

It kā komutators no ejoša noņemts (patiesībā visi vadi), bet nu ok, nākošajā weekendā

paprovēšu arī to nomainīt. Pie reizes droši paliek nedroši ar spoli un svečvadu un visu citu elektrības "hardware" arī paeksperimentēšu.

Kādas vēl idejas par aizdedzes stāvokļiem? :) Ja kāds līdz šai piektdienai iemestu bildi no ejoša motora aizdedzes, būtu forši. :)

kakjis 15.Jun 2011
+
-
nu ko, tuvojas atkal weekends - vēl kādam ir kādi ieteikumi, ierosinājumi, idejas, derīgas pamācības - uzsvars uz precīzo aizdedzes stāvokli. :)

peepers 15.Jun 2011
+
-
kakjis :
Kādas vēl idejas par aizdedzes stāvokļiem? :) Ja kāds līdz šai piektdienai iemestu bildi no ejoša motora aizdedzes, būtu forši
iedobes augšejo malu noliec pret augšejas skruves malu.man tas pats joks bija.tad butu jastrada.

criss90 15.Jun 2011
+
-
Es liktu uz komutatoru, sadabon vēlvienu no tiešām ejoša mopēda un pamaini viņus, vēl varbūr apsūbējuši kādi vadu savienojumi.

criss90 15.Jun 2011
+
-
Pamēģini aizdedzes momentu atlikt pēc virzuļa stāvokļa, noliec augšējā punktā un atgriez pret pulksteni cik rakstīts instrukcijā!

kakjis 15.Jun 2011
+
-
peepers :
iedobes augšejo malu noliec pret augšejas skruves malu.man tas pats joks bija.tad butu jastrada.

vari lūdzu nokopēt manu bildi, ar Paint iezīmēt un ielikt bildi no jauna? Man kaut kā nepielec tavs sakāmais... :-/

kakjis 15.Jun 2011
+
-
criss90 :
Pamēģini aizdedzes momentu atlikt pēc virzuļa stāvokļa, noliec augšējā punktā un atgriez pret pulksteni cik rakstīts instrukcijā!

man šķiet, ka Deltas instrukcijā ir rakstīts, ka jāsaliek pret atzīmēm un viss. Nav kā Dmotoriem...

http://content8-foto.inbox.lv/albums93032846/latvian22/MINI_Manualis/DSC-2676.jpg instrukcijas 18.lapā ir rakstīts tā kā AAARIS rakstīja.

Es pirms tam to krievisko 10x lasīju un nepieleca, bet kad izlasīju AARIS rakstīto, tagad pieleca... ceru, ka motorīts arī weekendā pieleks. :) Komutatori nu jau divi ir dabūti. :)

Sbech 15.Jun 2011
+
-
Uzliec virzuli augstākajā maiņas punktā, un atzīmē rotora stāvokli, ievelc strīpas jebkurā vietā.

Tad pagriez rotoru pret pulksteņradītāja virzienā, līdz tam brīdim, kad virzulis būs stāvoklī, kad jābūt dzirkstelei. Neatceros no galvas, cik jābūt aizdedzes apsteidzei V dzinējā...

Un griez ģeneratoru, lai dzirkstele būtu tajā brīdī.

Lai "ieraudzītu" dzirksteli vari izgatavot primitīvu stroboskopu - paņem neona spuldzīti (mūsdienās atrodama pagarinātājos, kuros lampiņa uz ieslēgšanas pogas deg) un tās vadiņu aptin apkārt svečvadam.

Bet parasti, cik es dzirdēju, ja ir pazuduši rūpnīcas apzīmējumi - ģeneratoru griež pa drusciņai, kamēr sāk stabili darboties.

kakjis 27.Jun 2011
+
-
Tā kā Brenguļu alus tik labi gāja pie sirds, ka Jāņu dienā alkohols neprasījās, un bija iestājusies mērena pašpietiekamība, ķēros pie sava Mini.

Iepriekš apgalvoju, ka visu elektrības pusi biju paņēmis no ejoša motora. Izrādās nekā - ģenerators (vai kā nu sauc to apli, kurš ap magnētu un kurā tinumi iekšā) bija vizuāli kā jauns - tīrs, spīdīgs un smuks pretstatā ejošajam, kurš bija netīrs, apdilis, eļļains un ļoti nesmuks. Eļļaino tomēr nebiju uzlicis, bet vajadzēja.
Tikko uzliku veco ģeneratoru, tā no mazāk kā puskurbuļa motorīts sāka darboties.

Šobrīd padarbināts 3x, katru reizi pa kādām 2-3 minūtēm. Traki dūmo, bet to norakstu uz to, ka tur iekšā ir visur eļļa, jo dzinējs bija izjaukts pilnībā, salikti jauni visi gultņi, visi blīvslēgi, virzulis, gredzeni.

Jautājumi:
1. cik ilgi viņš varētu dūmot, kad parasti viss tiek izdzīts laukā?
2. Pagaidām neklausa momentā uz gāzes kustināšanu, ķipa ar tādu kā aizturi. Sajūta, ka trūkst degviela, bet degvielas padeves regulējamo skrūvi var gan izskrūvēt galīgi laukā, gan ieskrūvēt pavisam iekšā, gan atstāt 1,5 vai 2,5 apgriezienus, motora darbība nemainās. Uz maziem apgriezieniem slāpst, pēc tam pat siltam ir jāuzpludina benzīns. Ko un kā regulēt?
3. Kas tam ģeneratoram var būt par vainu? Žēl mantu, tāds tīrs, smuks...

AivisG 27.Jun 2011
+
-
1. Dūmošana ir neilga, ja turpinās ir cita vaina
2. Var būt ka ir gaisa nesankcionēta ieplūde pa saliekto karburatora flanci, vai arī filtrs galīgi aizķepis. Sliktāk ja rauj gaisu starp kartera pusēm. Nomaini sveci, bet tikai pret krievu 100% ejošu vai jaunu ārzemju sveci.
3. Vads kaut kur pušu. Skaties ļoti rūpīgi un parbaudi ar testeri.

kakjis 27.Jun 2011
+
-
1. ja turpinās, tad ticamākā vieta ir nekvalitatīvi ielikti blīvslēgi kloķenei vai kas cits?
2. karburatora flancīti vēlreiz pārbaudīšu, kaut vai no abām pusēm pa divām blīvēm salikšu. Kā kartera puses testēt? Apakšā skaidrs, ka var eļļa pilēt, bet virspuses pārbaudei ir metodes vai vnk "čujs un ņuhs bez poņas"? Filtrs teorētiski ir jauns no Centrāltirgus. Var jau paprovēt uz brīdi vispār bez filtra, smiltis pa gaisu man tur neiet.
3. Papētīšu.
4. vispār jautājums vai 1. un 2. jautājums nav saistīti. Protams, vēl tas motorītis ir par maz darbināts, lai saprastu, kas ir kas.

AivisG 27.Jun 2011
+
-
Blīves nelīdz, to flanci var uzmanīgi darot atliekt atpakaļ.

Izjauktas plaknes karterim var pārbaudīt tikai uz laba stikla vai šāberējamās plaknes. Ja ir salikts un pūš cauri, apsmērē ar kaut ko, pastum un redzēsi, piemēram hermētiķi planā kārtiņā no ārpuses un pastum kamēr hermētiķis nav sacietējis.
« Iepriekšējais 123Nākošais »

Jaunākie ziņojumi forumā