Aizmirsi paroli?

« Iepriekšējais 1234567Nākošais »

tominsh 29.Mar 2010
+
-
Sveiki!
Lēnītiņām sāku lasīt kopā savas Jawas 350-634 motoru...
Gribas visu izdarīt prātīgi un pareizi, nevis ar cirvi un kuvaldu :D
Pašlaik domāju, kā lai iemoka karterī kloķenes gultņus. Ārā tos izdabūju ar vītņstieni, dēļa galu un pāris "šaibām" geek (preses diemžēl man nav). Tāds lauku variants jau ir, bet nu labāk tomēr nekā ar kuvaldu dauzīt ārā...vismaz man tā likās.
Lai iedabūtu jaunos gultņus iekšā, domāju uzkarsēt karteri cepeškrāsnī līdz kādiem 100-120 grādiem un tad likt gultņus iekšā...
Vienīgi jautājums- vai izdosies tos gultņus iekšā iedabūt ar pāris viegliem piesitieniem? Internetā lasīju, ka auksts gultnis karstā karterī ienākot bez problēmām
Es tā padomāju, ka iepresēt tos iekšā ar vītņstieni nesanāks, jo gultnis tik ilga procesa laikā sakarsīs un izpletīsies...
Varbūt kāds var padalīties pieredzē kā prātīgi iemontēt tos gultņus bez preses?

Renxx 29.Mar 2010
+
-
Gultni saldētavā, karterus cepeškrāsni un ieies bez problēmām.

Nitrius 29.Mar 2010
+
-
njā tāpat kā pirkstu virzulī... :macies:

.M.L. 30.Mar 2010
+
-
Gūltnis no sākuma bija jāliek uz klokvārpstas nevis karterī, man škiet, jo kad uzliksi gūltni uz kloķvārpstas tad pectam varēsi vienkārši uzkarsēt karera puses un salikt motoru, bet varbūt domāju nepareizi un kāds var pielabot.

i_edgars 30.Mar 2010
+
-
Karteri jāsasilda uz elektriskās plītiņas līdz vismaz 130 grādiem un gultnis pats iekritīs savā vietā! nekas nav jādauza.
Pirms liec kopā, veic ātrumkārbas detaļu defektāciju, regulēšanu pat ja visas detaļas tās pat liec atpakaļ un tikai pēc tam liec kopā.
Grāmatas vajag lasīt pirms sāc remontu, nevis prasīt forumā, lai forumā kāds tavā vietā vietā izlasa un uzraksta citātus!

tominsh 30.Mar 2010
+
-
i_edgars :
Karteri jāsasilda uz elektriskās plītiņas līdz vismaz 130 grādiem un gultnis pats iekritīs savā vietā! nekas nav jādauza.
Pirms liec kopā, veic ātrumkārbas detaļu defektāciju, regulēšanu pat ja visas detaļas tās pat liec atpakaļ un tikai pēc tam liec kopā.
Grāmatas vajag lasīt pirms sāc remontu, nevis prasīt forumā, lai forumā kāds tavā vietā vietā izlasa un uzraksta citātus!

vai šis bija teikts man?

tominsh 30.Mar 2010
+
-
.M.L. :
Gūltnis no sākuma bija jāliek uz klokvārpstas nevis karterī, man škiet, jo kad uzliksi gūltni uz kloķvārpstas tad pectam varēsi vienkārši uzkarsēt karera puses un salikt motoru, bet varbūt domāju nepareizi un kāds var pielabot.

vismaz literatūrā ir teikts savādāk- ka gultnis vispirms jāieliek karterī

i_edgars 30.Mar 2010
+
-
tominsh :
vai šis bija teikts man?

Jebkuram. Un Tev arī.

tominsh :
gultnis vispirms jāieliek karterī

Nu bet protams.

tominsh 30.Mar 2010
+
-
i_edgars :
tominsh :
vai šis bija teikts man?

Jebkuram. Un Tev arī.

tominsh :
gultnis vispirms jāieliek karterī

Nu bet protams.

ja domā, ka neko nelasu un tikai gaidu, kad mani pamācīs- tad Tu dziļi maldies

par atbildēm- paldies :)

Pie reizes gribētos pajautāt par tā sauktajām "pastiprinātajām" kārbas dakšiņām (var apskatīt šeit http://www.jawa.lv/detalas.php )- vai ir jēga tādas pirkt? cena diezgan augsta- ap Ls 20, bet vai tas tiešām ir to vērts? varbūt kāds ir izmēģinājis un ir kādi iespaidi?

i_edgars 30.Mar 2010
+
-
Īpaši vērts pirkt jau nav, jo ja kārba nebūs noregulēta, tā pat kaut kur tas defekts izlīdīs ārā. Vienīgais ko pieļauj tās lietās dakšiņas ir nedaudz neprecīzāka regulēšana.
Pie reiz dakšiņas normālas kvalitātes vairs neražo - var nopirkt tikai no kāda vecajiem krājumiem. Ar pašreiz ražotajām dakšiņām kvalitatīvi salikt dzinēju praktiski nav iespējams - jo tās neatbilst ģeometriskajiem izmēriem un nav līdz galam apstrādātas. Vienīgi lietās ir kvalitatīvākas, jo tās čehi vēl ražo.

oilmaster 30.Mar 2010
+
-
nu, lietaas jau arī tās iepriekš minētās...vai ir vēl kādas citas, kā jawas rūpnīcas veikalā?

tominsh 30.Mar 2010
+
-
pēc skata jau tās lietās izskatās "pamatīgākas", bet kas to lai zin, kur tās ražotas un no kāda metāla :roll:
tāpēc arī gribējās dzirdēt kādu atsauksmi, jo veltīgi izmest tādu naudu par pāris dzelzs gabaliņiem negribas...

atrast kaut kur oriģinālās (izņemot pie mega dārgiem uzpircējiem) man kaut kā liekas nereāli, ja nu vienīgi baigi noveicas :cry:

i_edgars 31.Mar 2010
+
-
tominsh :
atrast kaut kur oriģinālās (izņemot pie mega dārgiem uzpircējiem) man kaut kā liekas nereāli, ja nu vienīgi baigi noveicas :cry:

Sazinies ar Riču - šai forumā, viņam ir daudz dažādu detaļu, pie kam cenas ir pietiekami mazas, it sevišķi foruma biedriem.
Jāsaka ka mēnesi atpakaļ es paņēmu pēdējo ar garantiju čehu dakšiņu 634 Javai.

roliss45 1.Apr 2010
+
-
Dakšiņas labas,bet ja stinītis saliekts ta tāpat sadegs ,man ir pārdodu pa 5ls gabalā ,pirku čehu tirgū.

tominsh 1.Apr 2010
+
-
roliss45 :
Dakšiņas labas,bet ja stinītis saliekts ta tāpat sadegs ,man ir pārdodu pa 5ls gabalā ,pirku čehu tirgū.

stieņa saliekšanai laikam gan ir divi iemesli-
1) brutāla pārnesumu pārslēgšana
2) izdiluši zobrati, kas "izlec" ārā no pārnesuma un saēd dakšiņu un saliec stieni

stienīti, protams, pirkšu jaunu, jo tas maksā kapeikas :good!:

ir vēl jautājums par cilindriem- domāju tos izslīpēt šajā kantorī http://www.ramoto.lv/

prasa 20ls par cilindru, bet toties izklausījās pēc zinoša cilvēka... apstrāde iekļauj honēšanu, lūku apstrādi un kaut kādu vēl pēcapstrādi...
varbūt kāds ir viņu pakalpojumus izmantojis un ir kādi iespaidi, ar ko padalīties?

i_edgars 1.Apr 2010
+
-
Stipri par īsu saraksts!
3. nepareiza kārbas noregulēšana
4. stipri neatbilstoša eļļa
5. nenoregulēts sajūgs
6. nepievilkts uzgrieznis uz zvaigznītes labajā pusē
7. kartera pusītes kas nav izgatavotas kā pāris
8. pārmērīgi izdiluši gultņi uz jebkuras kārbas ass
9. ... utt. - principā jebkas kas ir kaut kādā veidā saskarē ar kārbu.
Pat pārspriegota ķēde!

tominsh 1.Apr 2010
+
-
atcerējos vēl vienu problēmu- ko darīt ar gumijas pāreju starp karburatoru un gaisa filtru? tā mūždien paliek akmenscieta un nenodrošina hermētiskumu...
arī tās montāža/demontāža kļūst teju vai neiespējama :(

man radās doma tās vietā ielikt kaut kādu mašīnas gumijas putekļusargu- kaut vai no stūres "reikas" un nostiprināt ar pāris savilcējiem...
varbūt kāds ir to problēmu atrisinājis savādāk?

i_edgars 2.Apr 2010
+
-
80 to gadu beigās kooperatīvi ražoja gumijas pāreju (oriģinālā ir plastmasas), ar to problēmu nav līdz pat šai dienai.
Veco plastmaseni var uzlikt ja to sakarsē verdošā ūdenī un ātri ar smalku skrūvjgriezi uzstiepj, bet ne vienmēr sanāk. Pēc atdzišanas tā mazliet saraujas un ja nekustina ir pietiekami hermētiska. Bet čakars liels... ja var dabūt kaut ko līdzīgu mīkstāku - liec.

tominsh 2.Apr 2010
+
-
ne tik daudz bail tā čakara, kā nepietiekama hermētiskuma...
dēļ kaut kādas stulbas gumijas sabojāt jaunus virzuļus un izslīpētus cilindrus būtu, maigi izsakoties, ļoti žēl :daa

i_edgars 2.Apr 2010
+
-
Tad meklē līdzīgu gumiju, tikai skaties lai iekšējais diametrs tai nebūtu nekur mazāks par diametru uz karburatora kur to gumiju uzmauc.
« Iepriekšējais 1234567Nākošais »

Jaunākie ziņojumi forumā