i_edgars :
Karteri jāsasilda uz elektriskās plītiņas līdz vismaz 130 grādiem un gultnis pats iekritīs savā vietā! nekas nav jādauza.
Pirms liec kopā, veic ātrumkārbas detaļu defektāciju, regulēšanu pat ja visas detaļas tās pat liec atpakaļ un tikai pēc tam liec kopā.
Grāmatas vajag lasīt pirms sāc remontu, nevis prasīt forumā, lai forumā kāds tavā vietā vietā izlasa un uzraksta citātus!

.M.L. :
Gūltnis no sākuma bija jāliek uz klokvārpstas nevis karterī, man škiet, jo kad uzliksi gūltni uz kloķvārpstas tad pectam varēsi vienkārši uzkarsēt karera puses un salikt motoru, bet varbūt domāju nepareizi un kāds var pielabot.

i_edgars :tominsh :
vai šis bija teikts man?
Jebkuram. Un Tev arī.
tominsh :
gultnis vispirms jāieliek karterī
Nu bet protams.

tominsh :
atrast kaut kur oriģinālās (izņemot pie mega dārgiem uzpircējiem) man kaut kā liekas nereāli, ja nu vienīgi baigi noveicas :cry:

roliss45 :
Dakšiņas labas,bet ja stinītis saliekts ta tāpat sadegs ,man ir pārdodu pa 5ls gabalā ,pirku čehu tirgū.

Lēnītiņām sāku lasīt kopā savas Jawas 350-634 motoru...
Gribas visu izdarīt prātīgi un pareizi, nevis ar cirvi un kuvaldu
Pašlaik domāju, kā lai iemoka karterī kloķenes gultņus. Ārā tos izdabūju ar vītņstieni, dēļa galu un pāris "šaibām"
Lai iedabūtu jaunos gultņus iekšā, domāju uzkarsēt karteri cepeškrāsnī līdz kādiem 100-120 grādiem un tad likt gultņus iekšā...
Vienīgi jautājums- vai izdosies tos gultņus iekšā iedabūt ar pāris viegliem piesitieniem? Internetā lasīju, ka auksts gultnis karstā karterī ienākot bez problēmām
Es tā padomāju, ka iepresēt tos iekšā ar vītņstieni nesanāks, jo gultnis tik ilga procesa laikā sakarsīs un izpletīsies...
Varbūt kāds var padalīties pieredzē kā prātīgi iemontēt tos gultņus bez preses?