Nu varbūt jūs ko labu varēsiet ieteikt. Vecā 360 jawa nu neparko negrib izrādīt jebkādu dzīvību. Kondensatorus esmu mainījis, kontaktiņi acetonā iztīrīti, kloķenes saļņiki un gultņi jauni, sveces labas, visi vadi labi( jauni savilkti). Dzirkstele te ir.. te nav, te abas... te tikai viena. Vadi savienoti pa tiešo jo nav aizdedzes atslēgas- varbūt tur tā vaina, bet ja vismaz savreiz dzirkstele parādas tad tās nevarētu būt vainīgs? Aizdedze ir atreguleta, ja ne precīzi, tad nu vismaz tā ka vajadzētu purkšēt- kad virzulis augšā, tad kontaktiņi vaļā. Kautkas ar to dzirksteli nav kartībā, bet kas? Pat ka bija dabūtas abas dzirksteles, tad ne sitiena nebija. Ka atkal kautko bišķi pačubina, ta dzirkstele ČAU! Varbūt jawai ir kāds ir kāds īpāšs niķis? Drīkst sist dzirksteli ka paberzē masas vadu pret rāmi? Aķītim vadi ir salikti + pie releja un - masa, bet esmu dzirdējis ka jawai ir otrādi jabūt, tad nav lādēšanas, bet varbūt kļūdos un tas ietekmē vēl ko? Kas ko var ieteikt, kas par vainu?
1. Mocim nekur nav jālec , nav jau āzis . Viņu vajag iedarbināt
2.Lietotāja Emcix komentus vari neņemt vērā . Viņam tehniskajā sadaļā vēl par agru komentēt. Viņš pats vēl uzdod jautājumus par tamlīdzīgām tēmām.
3.Pievieno akumulatora plus spaili pie rāmja (pie masas ) un mīnus spaili pie releja . Ja vis pareizi savienots , tad "jālec"
P.S. Var arī nemainīt to akumulatora pieslēgumu un , pie ieslēgtas aizdedzes un pievienota akumulatora , ar roku savienot , uz kādām piecām sekundēm pretstrāvas releja kontaktus , lai ģenerators izmaina polaritāti , bet labāk uzlikt kā paredzēts un nečakarēt ezi ar visām iespējamām izmaiņām slēguma shēmā.
http://www.jawaold.su/main.php?sec=__gar&page=electro-rele2
Šitā shēma ir pareiza? Man relejs ir uzlikts no jawa 634. Vaitad pa taisno no releja nevajag nākt vadam uz aizdedzes atslēgu? Es no B spailes aizvilku vadu līdz aizdedzes atslēgai un man dzirkstele ir, bet tāpat nevarēju dabūt. Varbūt esmu kautko galīgi ačgārni savienojis? Tagad otro dzirksteli vispār vairs nevar atrast, bet ar to vienu nav nekādas dzīvibas.
Shēma pareiza (neaizmirsti , ka akumulatora plus ir uz masu) , bet ir vēl viena , savādāka shēma . Jautājums , kāda tev ir aizdedzes atslēga ? Viņas vecenītēm ir divu veidu, vecā un jaunā. Atšķiras ar klemju numerāciju , un līdz ar to arī sikas izmaiņas shēmā . Tātad kādas klemmes (nummuri) ir uz aizdedzes atslēgas ? Cik un kādas krāsas vadi tev pienāk pie ģeneratora (protams ja vadi vēl ir orģināli ) ? Labāk jau būtu bildes redzēt no attiecīgiem , tava motocikla mezgliem (jair iespēja nobildēt , vari atsūtīt man privāti) Izejot no visa tā ,uzzīmēšu tev tev pieslēguma shēmu.
Par to otra cilindra dzirksteli , ja vis pareizi savienots , tad jābūt abos cilindros. No aizdedzes atslēgas nāk viens vads (dažās shemās balts , dažās dzeltens ) un sadalās uz abām spolēm (vienojas pie 15 klemmēm ) . No katras spoles 1 klemmes , aiziet vads uz pārtraucēju . (melns un sarkans , vai dažās shēmās zils un sarkans) . Tātad nav kaut kas kārtībā ar slēgumu , savienojuma kontaktiem , vai defekts ir spolē , svecē , svečvadā , pīpītē.
Kā pārbaudes variants - No indukcijas spolēm 15 klemes , atvieno vadus (lai izslēgtu aizdedzes atslēgu un releju regulatoru no shēmas) . Savieno tās abas 15 klemmes ar jaunu vadu un savieno to ar akumulatora mīnus klemmi . Akumulatora plus klemmi savieno ar dzinēja korpusu vai motocikla rāmi . No aizdedzes kontaktiem uz indukcijas spolēm paliek orģinālie vadi .Ja akumulators uzlādēts , spoles , sveces , utt veselas , tad būs dzirksteles un pat var iedarbināt braucamo . Protams lādēšana un vis pārējais nebūs un darbosies kamērt akumulātorā būs pietiekoši strāva.
JAWA vēl joprojam uz priekšu neiet. Tagad ar dzirkstelēm viss kartībā.
Iepriekš bija tā- ka sper ta ir sitiens, bet nepielec. Tagad uzsit tikai pirmajā spēriena reizē, un tālāk var kurbulēt ilgi un dikti, bet nekā nebūs, tad atkal savas 25 sekundes pagaida un pirmajā spēriena ir sitiens, bet tālāk nekā. Benzīnu viņa ar tā riktīgi negrib padot, bet iepilinot cilindros ir arī tikai tas viens sitiens. Kas varētu būt par vainu? Karbiņs tīrīts un mainīts, blīves mainītas, aizdedze un karbiņš regulēts, sveces mainītas.Ā un akumulatoru viņa arī manuprāt parāk atri nosēdina. Indukcijas spoles pie visa šitā varētu būt vainīgas, tas ir pēdejais ko varu iedomāties pamainīt?