Aizmirsi paroli?

moto ciklists 25.Jan 21:18
+
-
Sveiki!

Man ir konkrēts jautājums - vai M-61 (alumīnija) karteris der ,,pa taisno" K750 dzinējam?

(Ja pareizi esmu noteicis modeli, tad M-61 karteris ir tāds kantaina paskata, ar izteiktām taisnstūra dzesēšanas ribām).

Paldies,

M.

Aldis 25.Jan 21:46
+
-
M61 ir urāls , kam ir augšvārstu dzinējs . K750 ir sānvārstu dzinējs. Urālam savs karteris , dņepram savs un K750 savs, M-72 savs (M72 karterī, var salikt K750 iekšas un otrādi. Pārējiem, katram savs un tad vēl protams ir atsķirības pa modeļiem)

Aldic 26.Jan 10:57
+
-
Aldis 25.Jan 2012 21:46
M61 ir urāls , kam ir augšvārstu dzinējs . K750 ir sānvārstu dzinējs. Urālam savs karteris , dņepram savs un K750 savs, M-72 savs (M72 karterī, var salikt K750 iekšas un otrādi. Pārējiem, katram savs un tad vēl protams ir atsķirības pa modeļiem

Man škiet, ka cilvēks laikam domā par kartera vāka saderību.

Aldis 26.Jan 23:47
+
-
Ja iet runa par kartera vāku (dziļo alumīnija) , tad vajag derēt.

moto ciklists 27.Jan 19:10
+
-
Paldies par info.

Precizēšu - jā, runa ir par kartera vāku (nevis par dzinēja bloku, ko, iespējams, domā Aldis).

Ja nekļūdos, tad M-61 ir augšvārstu dzinējs, kuram cilindru vāki ir tādi ovāli un apaļīgi (ar vienu skrūvi vidū)?

Kopīgais/atšķirīgais tiem karteriem, laikam, ir tas - lai sakrīt tas izcilnis sānu malā?

Nu lūk. Un esmu dzirdējis, ka K750 dzinēja blokam derot M-61 alumīnija karteris. Iemesli, kādēļ vēlos likt M-61 karteri ir:
1) vieglāks;
2) savienojuma vietā labāk pieguļ bloka apakšai (manā gadījumā - manam oriģinālajam K750 bleķa karterim ir sačakarētas malas un skrūvju vietas - viļņainas, līdz ar ko nevienmērīgi pieguļ bloka apakšai + bleķa karteris ir no rūsējoša metāla);
3) dzinējā ietilps vairāk eļļas, kas labāk dzesēsies;
4) kā arī - atstājot eļļas iesūkšanas vietu ar sietiņu seklā kartera līmenī, uzliekot dziļo karteri tiks iesūkta eļļa no virspuses (kura ir vēsāka).

P.S. Ja kāds man paskaidrotu, kā šeit var ievietot foto, tad varētu parādīt konkrēti.

Aldis 27.Jan 23:01
+
-
Karteris derēs. Eļļa protams labāk dzesēsies. Par ceturto punktu, tas ir pretrunā ar fizikas likumiem . Karstākā eļļa ir augšpusē (siltums ceļās uz augšu , vēsums uz leju) Kā arī tas, ka kartera vāka apakša, tiek labāk dzesēta ar gaisa plūsmu, līdz ar to arī eļļa atdziest apakšā ātrāk. Bet nu var to sūkni atstāt kā ir . efekts būs jau no tā, ka eļļas daudzums palielinās.
Foto . http://www.retromoto.lv/forum/ieteikumi-un-uzlabojumi-t45-420.htm#120548 Nu Admins cenšas ko darīt lietas labā. Pagaidām vienkāršākais, ieliec bildes kadā no bilžu serveriem , piemēram inbox.lv , atzīmē lai ir publiski pieejamas un ieliec šeit linku.

moto ciklists 29.Jan 20:56
+
-
Paldies!

Mnjā, izskatās, ka tas M-61 karteris ir labs un derēs - gan tehnisko priekšrocību ziņā, gan arī vizuāli.

Par alumīnija karteri aizdomājos vasarā, kad pasākumā " Biķernieku trasei 45" tur vienā nojumē bija izstādīti dažādi padomju sporta moči. Nu un tur bija arī tāds sporta Urāls - šosejas " blaķene" tumši zilā krāsā, ar baltām svītrām, ja kāds atceras (cik noskaidroju vienā padomju grāmatā, tas varētu būt rūpnīcas gatavots sērijveida sacensību mocis - M-52C). Cik nu vizuāli atpazīstu, tam, laikam, arī ir tas M-61 dzinējs, ar tādu smuku alumīnija karteri, kurš, cik tagad saprotu, laikam nav vis M-61 standarta karteris, bet gan izgatavots speciāli (jo ir ar tāds smukāks, un ar lielāku skaitu dzesēšanas ribu. M-61 laikam ir 4 ribas?) Līdz ar ko, diez vai ir cerību tādu dabūt. Grāmatā rakstīts, ka ar to sporta karteri M-52C eļļas ietilpība dzinējā ir 2,6 litri.
Ja izdosies un kādam interesē, ievietošu bildi.

Tā ka būs vien jāliek M-61 oriģinālais karteris, pirms tam tā piestrādājot.

P.S. Par savu 4.punktu par eļļu piekrītu - drusku samuldējos..

Jaunākie ziņojumi forumā