Aizmirsi paroli?

jonsss 31.Aug 2010
+
-
zāģī un krūmgriezī nu nekādi nav vajadzība liet eļļu attiecībā 1:30-1:35. Tad eļļa ir stipri par daudz. Var liet 1:40, lai gan tas ar ir daudz. Jau vairāk kā 10it gadus leju eļļu 1:50 un nav nekādas problēmas bijušas! Zāģis un krūmgriezis kalpo labi. Domāju arī mopēdam 1:50 ir pietiekami, ja lieto zaļo eļļu kas domāta 2T motoriem. Tik jaucot vajag precīzi sajaukt eļļu ar benzīnu, nevis uz ''aci'' un pie tam vēl bākā. Ja runā par močiem tad tur gan vajag vairāk! Voshodiņam to pašu zaļo eļļu leju 1:35 un iet! :) motors nekarst, lieka eļļa pa izpūtēju ārā nenāk un svece ar ideāli izskatās, kā instrukcijā! :) :) bet katram ir iespēja paeksperimentēt, ja vien ir drosme. :D

paravoziks 31.Aug 2010
+
-
Pats var teikt ka leju uz aci.Ieleju vienu dozatoru ar eļļu un tad vel drusku daleju.Tas krūmgriezim un zāģi.

Sbech 31.Aug 2010
+
-
Husqvarna 2T eļļas kanniņa jau ar dozatoru.

http://forlife.lv/images/products/algs/husqvarna--2-stroke-oil-1l-128069302535-1477.jpg

Dozators, ja pareizi atceros, attiecībai 1:50.

Tad novērojums - ja D dzinējā var vēsā mierā liet divreiz vairāk eļļas, un nekas manāmi nemainās, tad 38cc ķīnešu trimmerī - nevar, naturāli slāpst nost. Tajā jālej paredzētais 1:50.

siicic 31.Aug 2010
+
-
cik tāda kanniņa ~ maksā un tajā kannā tik viens litrs ja?

AivisG 31.Aug 2010 | Pēdējo reizi labots 31.Aug 2010 15:43; labots 1 reizi
+
-
Tak uz etiķetes rakstīts ka viens litrs. Nopirkt var veikalā vai benzīntankā. 6.49 Ls apmēram. Motocikliem 2T eļļa ir lētāka. Neieteiktu padomju tehnikai lietot.

Sbech 31.Aug 2010
+
-
Huskvarnai, varbut nav iebildumu, bet konkrētajam trimmerim par vairāk, nekā divreizējo eļļas normas pārsniegšanu - gan ir! :D

Pēc salidzini.lv datiem šāda, ar dozatoru, 1 litra kanniņa maksā ap Ls 9. Es ņēmu "pēc akcijas" Cenuklubā Rīgā, toreiz, ja pareizi atceros, maksāja piecīti ar kapeikām.

siicic 31.Aug 2010
+
-
negribas to mannol mest aaraa tiko nopirki kanninnu tad viņu varbuut liet 1:40? bet uz etikketes 1:50

fire 31.Aug 2010
+
-
Atceros, ka skolas gados, kad braukāju ar Rīgu-5, vienīgā divtaktnieku eļļa bija autols - smirdīga brūna zampa. Lēju apmēram 1:25. Kad vajadzēja ar kaimiņpuikām "mērīties krāniņiem", tad lēju 1:50. Gāja kā zvērs :D . Sekas bija manāmas tikai pēc kāda laika, bet virzulis maksāja 1 rubli, cilindrs ar galvu - 3 rubļus. Kopā - tik cik pudele šņabja (4,12 rbļ). Visas D motoru detaļas varēja nopirkt jebkurā sporta piederumu veikalā, atšķirībā no gaļas, desas un automobiļu detaļām, ko varēja dabūt tikai pa blatu.

Sbech 31.Aug 2010
+
-
AivisG :
Neieteiktu padomju tehnikai lietot.
A kāda vaina? Nu, izņemot apsvērumu "neproporcionāli dārgi"?

negribas to mannol mest aaraa

A tev kāds liek mest ārā? Padomju tehnikai vispār rakstīts "autols 1:25". Jebkura, jebkura 2t eļļa padomju retro tehnikai praktiski - jebkurā saprātīgā šķaidījumā derēs.

Iespējams, mannol ne pati labākā eļļa, bet nu noteikti pietiekami normāla, lai ārā nemestu.

AivisG 31.Aug 2010
+
-
Sbech :
AivisG :
Neieteiktu padomju tehnikai lietot.
A kāda vaina? Nu, izņemot apsvērumu "neproporcionāli dārgi"?.

Dzinēji, kuri paredzēti minerālam eļļām ar tām arī jādarbina. Mazgājošās īpašības citas, sintētika ir "lipīgāka". Modernās pretputošanas īpašības arī mūsdienu mineralajam eļļam ir labākas, tas labi. 2T dzinējiem it kā nav svarīgi, tāpat sadeg. Var jau būt ka es kļūdos, bet tā es domāju ka dzinējs konstruēts konkretajiem ekspluatacijas materiāliem, tos arī vajag lietot, ja ir pieejami. Kārbās leju TIKAI minerālo eļļu.

siicic 31.Aug 2010
+
-
nu stella jau laikam iisti neskaitās padomju tehnika
tad var liet 1:50 vai labāk ka drusku vairāk?

fire 31.Aug 2010
+
-
Cik lietotāji, tik viedokļi. Es palieku pie viedokļa, ka dārgās 2T sintētiskās eļļas lai paliek augstapgriezienu mūsdienu tehnikai ar nikosila clindriem, bet vecos čuguna lēngaitas motorus var eļļot ar pietiekami lētu produktu - galvenais, lai neveidojas piededži. Tik un tā divtaktniekam eļļa uz virsmām nomainās ik pēc dažiem virzuļa gājieniem. Princips - jo vairāk eļļas pie bezīna (saprāta robežās), jo ilgāk dzīvo dzinējs - saglabājas pie jebkura divtaktu dzinēja un jebkuras eļļas markas. Retrotehniku nav ko spīdzināt ar 1:40 un 1:50. Pakūpināsim ar 1:25...1:30 un atstāsim kūpināšanai arī nākamajām paaudzēm.

siicic 31.Aug 2010
+
-
bet ar tādu daudzumu neaizķep vis?? viņa tak nedabū izstrādāties

Andris_Z 31.Aug 2010
+
-
Ja spēle starp cilindru un virzuli ir par lielu (PSRS motocikliem), tad nepeiciešams labāk eļļot un liet vairāk eļļas arī labākas kvalitātes eļļu. Motors klab jau jauns.
Piedegumi īsti neveidojas eļļām: 1. Kuru degšanas temperatūras ir ļoti augstas, 2. Kuru degšanas temperatūras ir ļoti zemas, parasti sadeg gandrīz bez dūmiem, jaunās eļļas.

arvids17 2.Sep 2010
+
-
labi par motoreļļām daudzmaz skaidrs. bet kā ir eļļu kārbā, es sākumā voshodam ielēju TAD17, nekādas vainas nebija līdz sākās vēsāks laiks, tad palika pārāk bieza. pēc tam paņēmu automātiskajai kārbai paredzētu eļļu, minerālo, tā bija uz pusi šķidrāka par TAD, bet parādijās problēma sāka slīdēt sajūgs. vai vispār tas ir iespējams ka tā eļļa ir par šķidru? un nevaig man gudri stāstīt ka neesmu sajugu noregulējis pareizi, tas viss ir darīts, pat pārbauduju pašu izspiedēju un trosīti vai tie gadijumā neķeras, bet nekā. slīdēšana izpaužas 3,4 pārnesumām uzdodot pilnu gāzi, tad sajūta kā kādam skūteram. sajūga diski arī nav nodiluši gludi. un kapēc slīdēšana neparādās uz biezākas eļļas

i_edgars 2.Sep 2010
+
-
Lej minerālo motoreļļu! Teiksim 15W-40 vai 20W-50, tā ir tik pat bieza siltā laikā, bet aukstā laikā tomēr bus šķidrāka par transmisijas eļļām.

arvids17 2.Sep 2010
+
-
nu skaidrs, būs jāpamēģina.

Djmaxx 2.Sep 2010
+
-
Es motorā leju dexron III automātisko kārbu eļļu, esmu ļoti apmierināts - sajūgs vairs "neizslīd" .

speedy220 2.Sep 2010
+
-
Es savos mopēdos leju pusintētisko 2T eļļu, lai arī uz iepakojuma rakstīts, ka jāmaisa 1/50, es leju 1/30 kautvai tmdēļ, ka man patīk kad nedaudz dūmo. tā tomēr ir retrotehnika - tai ir jādūmo :), neticu, ka no tā kautkas bojājas.. ja svece kalpo ne 5000 km bet 2500 km, man nav žēl to nomainīt, ne katrs retromotors 50 cc nokalpo mūsdienu sveces mūžu :D

siicic 9.Sep 2010
+
-
vēl viens jautājums. vai 2T motorā var liet to pašu eļļu ko lej pie bendzīna?

Jaunākie ziņojumi forumā