Ir vesela jūra vectēvu, kas vienkārši nespēj pieņemt to ka dzīve mainās un kaut kas iet uz priekšu.
Man jau ar kādreiz likās ka zāle ir zaļāka un debesis zilākas, bet tomēr kaut ko no jaunā esmu spējīgs pieņemt.
Es tiko savā stella ielēju itkā huqvarna low smoke, bet mani māc šaubas vai tā ir īstā husqvarnas eļļa.
Pirmkārt jau nevis 1L iepakojumā bet 100ML, nu labi tas ir ērtāk bet tik un tā (cena 1,40LS)
Otkārt viņa ir nevis zaļa kā 1L iepakojumā, bet zila, tumši zila.
Pudelīte maza, balta ar melnu korķīti.
Itkā jau ir visi Husqvarna zīmogi un viss paareejais.
Vārbūt viņi pilda dazādas eļļas zem viena nosaukuma?
Arī šī zilā eļļa tuvāko gadu laikā pazudīs, jo ir videi *nedraudzīga* un tādu meža darbos nedrīkstēs izmantot. Ja nemaldos ar 2013 gadu LVM drīkstēs izmantot to draņķi ko tagad jau norvēģijā izmanto. Bioloģiski sadalošos eļļu. Gan ko pie degvielas lej, gan kēdes eļļošanai.
Tik zāģa mūžš tad paliek stipri īsāks.
ļu. Gan ko pie degvielas lej, gan kēdes eļļošanai.
Tik zāģa mūžš tad paliek stipri īsāks.
siicic : Es tiko savā stella ielēju itkā huqvarna low smoke, bet mani māc šaubas
Es saprastu, ka par to varētu diskutēt sporta tehnikas lietotāji, analizējot apļa laiku un mērot izdilumu pēc vairākām sacīkstēm, bet D un Š motoriem braukšanai ap šķūni derēs jebkura veikalā nopērkamā 2T eļļa. Pietiek skaldīt matus.
Lasot šo diskusiju, radās man savs sakāmais(eļļu tirdzniecībā esmu 15 gadus).
*2T eļļu varēs nopirkt, kaut arī Eiropa "spiež" atteikties no 2T dzinējiem!
*Pilnīgi vienalga kādā krāsā ir tā eļļa, jo krāsvielu pievieno eļļu ražotājs mārketinga nolūkos, kā nu kurš izdomā kā labāk varēs nopārdot!
*Husgvarn-a paši eļļu neražo, tikai safasē savās kanniņās, par ko arī ir jāpiemaksā,
*2-takt motoriem derēs motociklu, skūteru, laivu un zāģu eļļas, jo atķiras tās ar to, ka:
*2T motocikliem un skūteriem ir minerālās, pussintētiskās un sintētiskās eļļas, attiecīgi mainās cenas un arī dzinēja jauda (parasti sintētika tiek lietota sportā)
*2T CHAINSAW (zāģi, trimmeri) - eļļa, kura ir ar pazeminātu dūmainību, jo cilvēks strādā izpūtēja tuvumā,
*2T OUTBOARD (laivu motori) - eļļa, kura nonākot ūdenī bioloģiski sadalās.
*lai cik arī kvalitatīva eļļa nebūtu, tās jaukšanas attiecību pret benzīnu nosaka agregāta ražotājs (zāģim 1:50, mopēdam 1:25, utt.)
*pats lietoju(D4, D8, poketnieks) "Mobil 2T Raceing" ~10 LVL/1L, padārgi, bet saviem dzinējiem nekā nav žēl!
Dzīvē pārbaudīts....un to ko vectēvi stāsta par 2T eļļam neņemat galvā.