Aizmirsi paroli?


Skaabe
13.Aug 2010
+
patīk
-
Nu ja paši nevar saražot pienācīgos daudzumos un kvalitātē(par to vēl varētu pastrīdēties), tad to izdara cits! geek

Vārda valkāšana gan ir dranķīga - bet tur jau juristiem darbs!

Sbech
13.Aug 2010
+
patīk
-
Man gan patika tur piebilde - "Tā gan nav Rīga, Tā ir Delta! ķīniešu..." :D

Pilnīgi tādi pašus motoverķus kaut kur Vācijā varēs pārdot kā kaut kādus "Neue Kreidler" (arī mirusī, bet slavena rūpnīca), Kaut kur Austrālijā vēl savādāk... Ķīniešiem pilnīgi vienalga, kā tos saukt, kā tik lai vairāk pārdod. Rūpnīca tos, visdrizāk sauc pa savējam, kaut kāds "Hyenghyebao-2.3.6."

No otras puses, pamēģini nosaukt par Hondu vai Aprilia, tūlīt uzrādīsies pārstāvis, kas pieprasīs nāvi! Atmiņā palika viena cilvēka stāstījums, kā zem metāla preses aizgāja muitā konfiscētā pilnīgi jaunu un veselu ķīnešu skūteru partija ar zīmoliem Honda...

Skaabe
13.Aug 2010
+
patīk
-
Par zīmolu autentiskumu jācinās ar visām četrām, jo kuram gan specam patiktu, ja zem viņa vārda darbojas kāds šarlatāns geek . Cita lieta ir tāda, ka šīm pašām slavenajām firmām daudzas daļas top Ķīnā. mans viedoklis ir ka ne vienmēr ķīnieši ražo mēslus(ar sovoku lažošanu viņiem nesacensties), turklāt pamēģiniet kāds kaut vai par 2reiz dārgāku pašizmaksu kko Latvijā līdzīgu uztaisīt. Sanāca nesen gerkenā ķīniešu felleri pa 30ls nopirkt - bezmaz vai puse nohromēta :8): :lol: , neiet jau protams kā Rietumu analogi, bet nu cena! :)

P.S. Kaut vai ņemam to pašu SZ - kas savulaik traucēja tik pat veiksmīgu mopēdu kā Honda Supec Cub uztaisīt, štruntīgās(atvainojiet deltu fani :D ) deltas vietā?

Sbech
13.Aug 2010
+
patīk
-
Skaabe :
ar sovoku lažošanu viņiem nesacenstie


Nav tik viennozīmīgi... Paņemsim padomju ķīlīti velo pedāļu stiprināšnai, un paņemiet ķīniešu... Sovoki vismaz no konservbundžu metāllūžņiem, kas ir mīksti un smagi, neražoja. Ķīniešu ķīlītim, jaunam, uzgrieznis par bezmaz vai 1 mm turp-atpakaļ uz vītnes ļurkājas! Padomijā tomēr šādu neatļāvās, kaut arī dažreiz štancēja šķībi-greizi.


... Tam Gerkena veļukam, gadījumā, nav tā pati ķīļu stiprinājuma sistēma? Un tas ir laikos, kad daudz konstruktīvi veiksmīgāka stiprinājuma "uz kvadrāta" sistēma ir ļoti izplatīta?

A daudz hromēto detaļu, drizāk liecina par uzspļaušanu uz ekoloģiju, nevis par kvalitāti.

i_edgars
13.Aug 2010
+
patīk
-
Mūsu bāleliņiem tur augšās neko nevajadzēja! Visu nolikvidēt, izpārdot metāllūžņos, noprihvatizēt... un atkal nopārdot. Ar devīzi, lai ātrāk krievi izbrauktu no Latvijas.
Bet citi ražo tādu pat veco tehniku, pie kam sliktākas kvalitātes, taču diezgan veiksmīgi pārdod un droši ka pelnās uz to.

Vespists
06.Sep 2018
+
patīk
-
neatradu piemērotāku tēmu :)

Šodien priecīgs saņēmu paziņojumu no Latvijas Pasta,ka pienākusi mana ļoti ilgi gaidītā paciņa no Austrālijas, kuru atsūtija mans draugs, motoentuziasts, kā dāvanu (humāno palīdzību) Latvietim, lai ātrāk iet uz priekšu motocikla restaurācija. Paciņas saturā bija lietota, pirmskara angļu motocikla detaļa.

Bet nonākot pie Latvijas Pasta lodziņa, lai saņemtu paku, smaidīga meitene man saka - jums ir jāsamaksā 25 eiro muitas nodoklis!!!!

Es mēģinu noskaidrot kas un kā, jo tā ir dāvana no tīras sirds!

Izrādās mūsu mīļās Dzimtenes zemu, akli uzticīgais kalps Valdis no VID muitas pārvaldes ir kaut kā izracis, ka šīs detaļas vērtība ir tāda,lai to apliktu ar 25 eiro nodokli!

Paldies VALSTS, tu pat šādā mirklī pamanīsies gūt sev labumu!

P.S. labā ziņa, ka Valdis no VID muitas pārvaldes tomēr neorientējās vēsturiskos spēkratos un detaļas tirgus vērtība ir normālas Jawa cenā. Un paldies Danielam no Austrālijas,ka viņš pat nepaprasīja segt pasta izdevumus uzzinot, cik " interesanti" ir mūsu valsts uzskati....

elf
06.Sep 2018
+ 2
patīk
- 1
Cerams ,ka nākošmēnes nobalsosi par pareizo partiju ???

casper
06.Sep 2018
+
patīk
-
Nesaprotu kurš kam un kā ir iespļāvis sejā. Nepatīk tas, ka ir likums, nepatīk tas, ka kāds to ievēro ! Ja neievēro arī nepatīk ! Ja atbrīvojums no muitas nodokļa nav piemērojams, kāpēc jāraud, publiski jāčīkst ? Žēl 25,00 eiro ? Nesaprotu sāpi ?

Vespists
06.Sep 2018
+
patīk
-
elf 6.Sep 2018 15:16


Jā, balsošu par " casper " partiju, jo ar tādu ideoloģiju mēs tālu tiksim un valsts izaugsme būs garantēta!

Bet, ja nopietni, tad bail iedomāties ko nākošmēnes aiz tā aizkara darīt...

casper
06.Sep 2018
+ 2
patīk
- 0
Kādu ideoloģiju ??? Ievērot esošās prasības un samaksāt 25,00 eiro muitas nodevu par preci, kuras tirgus vērtība kā Jūs pats izsakāties ir kārtīgas jawas cenā mērāma. Tracina daudzu padomju laiku cilvēku ideoloģija, kuri domā, ka valsts mums ir kautko parādā, vēl trakāk, ka valstij būtu mums jānodrošina darbavietas utt

Vespists
06.Sep 2018
+ 3
patīk
- 0
Nu tad vēlu Tev veiksmi un ceru,ka esi VID nomaksājis visus nodokļus par notirgotajām detaļām,kuras tepat biji izlicis pārdošanā ;-)


" Pannonia gāzes rokturis. Jauns. Cena 30,00 eiro. Tālr. nr. 24119911"
" lieliski saglabāto ķiveri.Stāvolis no iekšpuses kā jaunai. No ārpuses ļoti labs. Cena 30 eiro. Varu nosūtīt ar pakomātu"

" Atklāj sezonu ! Eur 30,0 "

" Personīgu apstākļu dēļ pārdodu nesen iegādātu, atjaunojamu motociklu Jawa 638-5, 1986. gadā ražotu, kuram bijis viens īpašnieks. Motocikls reģistrēts CSDD. Bildes, cena un cita informācija pa tālruni 24119911."

Māris97
06.Sep 2018
+
patīk
-
Pie pakaļas, kas ko ir samaksājis, vai nenomaksājis...
Satiekaties trasē, tad redzēs kuram ātrāks!!! :)

Dalgo
07.Sep 2018
+
patīk
-
Tur nekāda braukšana nesanāks, jo Caspers jau kādu mēnesi nevar uzlikt savai jawai sajūga vāku, lai piebeigtu sezonu...

1000000NT
07.Sep 2018
+ 1
patīk
- 0
jasaprot ka dziesma nav par nodokļiem, bet gan par sirdsapziņām.. un birokrātisko stulbumu, kur daudzas problēmas rodas tieši dēļ nevēlēšanās iedziļināties šādās vai tādās probēmās un vajadzībās.

Vespists
07.Sep 2018
+ 1
patīk
- 0
Izskatās, ka nākotnē varētu sekot vēl lielāks stulbums, ja viss notiks pēc LIKUMA... esmu ieplānojis nosūtīt šim pašam cilvēkam, arī aiz labas gribas, divus " vecus", unikālus, oriģinālos izplūdes līkumus, lai varētu nomērīt precīzus mērus utt. Kad tas tiks izdarīts, tad šie paši līkumi ceļos atpakaļ uz Latviju pie manis...
Un šķiet,ka Dzimtene atkal izrēķinās man nodokli, jo pakas saturs jau pēc būtības būs līdzīgs.

šim visam ir divas morāles:
1. jāsamierinās ar situāciju un jāatbalsta Casper - pietiek čīkstēt. :)

2. jāpadomā par cēlākiem mērķiem un jāņem piemērs no ārzemju retro moto klubiem, kuri mākslas, idejas vārdā ir gatavi dāvināt. Varbūt mums arī pienācis laiks nevis par mopēda detaļām no biedriem izspiest pēdējo sulu, bet vienkārši paprasīt pašizmaksu, lai pasākumos varētu gan satikties trasē kā ieteica Māris, gan pārrunāt savus mednieku stāstiņus....

AAARIS
07.Sep 2018
+ 1
patīk
- 0
Vespists 7.Sep 2018 11:27
Izskatās, ka nākotnē varētu sekot vēl lielāks stulbums

Izskatās, ka nodokļu uzrēķina pamatā ir ņemtas nosūtīšanas izmaksas, jo jebkura sūtījuma galīgā vērtība saskaņā ar muitas likumu sastāv no nosūtāmās preces cenas + transporta izmaksām. Tā kā paciņa tika sūtīta no Austrālijas (ne eirozona), bet preces vērtība bija nulle, tad ar nodokli (PVN) aplika transporta izmaksas. Tāds ir mans pieņēmums.
Situācijā, kad ir jānosūta paciņu uz Austrāliju un pēc laiciņa to jāsaņem atpakaļ, es ieteiktu aprunāties ar pašiem muitas darbiniekiem, vai apvaicāties kādā no kurjerpastiem pie ļaudīm, kas strādā ar muitas deklarācijām. Kādreiz eksistēja tāds termins, kā "izvešana uz laiku". Domāju, ka gan jau nekas tajā ziņā nav mainījies un šāda procedūra ir iespējama joprojām. Vienīgi jārēķinās, ka tas prasīs laiku, nervus, lai muitai ieskaidrotu, ka krāpšanās ar nodokļiem nenotiek, un, visticamāk, arī zināmu naudas summu par deklarācijas noformēšanu. Ja dara pats, tad lētāk, bet piņķerīgāk. Savukārt, pie deklarantiem nedaudz dārgāk, toties pašam nav jāpi**s.
Finālā atliek izvērtēt, kas ir lētāk - ņemties ar deklarēšanu vai samaksāt ievedmuitu par savu mantu. :)

ursus
20.Jan 2021
+ 1
patīk
- 0
Pamanīju reklāmu(pat ne reklāmu,iespraudumu) no jaunās izrādes "Motocikls",veltījums I.Ziedonim.

Vai tiešām nav ne viena ??? IŽ 56 ko stumdīt pa skatuvi,ka jāizlīdzas ar JAWA ?

Vai arī es kaut ko neesmu sapratis?

https://www.ziedonamuzejs.lv/lv/muzejs/andreja-upisa-blogs/celosana-27

booo_kat
20.Jan 2021
+
patīk
-
ursus 20.Jan 2021 16:55
Vai tiešām nav ne viena ??? IŽ 56 ko stumdīt pa skatuvi,ka jāizlīdzas ar JAWA ?

Tā izrāde ir labi sena. Kad tikko parādījās, noskaitījos klātienē un arī uzcepos par šo. Visticamāk māksliniekiem tas nešķita svarīga.
Nav jau tā, ka būtu bijis jāizzīlē, kāds tieši motocikls. Daudzos avotos tiek rakstīts par IŽ 56, ja atmiņa neviļ, pat pašā grāmatiņā "Motocikls" tas ir minēts.

P.S. - Neskatoties uz šo, izrādi ir vērts noskatīties.
 
 
Lapa 1 no 1

Pēdējie ziņojumi Forumā