Pamatideju jau kropļoju, to es atzīstu, bet vai tehniku - diez vai...Es tomēr to nenosauktu par kolhoza šķūningu. Tāpēc lielākā projekta daļa aprakstīta motoentuziastos.
Motors strādā kā pulkstenis - vispār nevar salīdzināt ar standarta šķaudīšanu, jauda ir pilnas 2 reizes lielāka kā standarta motociklam, ar to ir patīkami braukt, var izbaudīt paša spēkiem izveidoto, agresīvo 2taktera dabu un man tas ir galvenais. Vidējais degvielas patēriņš ir nokrities uz 5 - 6l/100 km. Varu uzgriezt 10 000 rpm un nomest uz tukšgaitu, kamēr standarta motocikls vēl mokās ar savu pārmērīgo inerci, kurai būtu jāabsorbē neizbalansētās kustīgo daļu vibrācijas. Visu cieņu Jawa motocikliem, taču no tehniskās pilnības tur ir ļoti, ļoti tālu. Esmu saglabājis motora orģinālās detaļas tikai nedaudz pilnveidotā veidā.
Tie izpūtēji man personīgi liekas ļoti simpātiski, taču tam nav nekāda sakara ar sajūtu estētisko pusi - izpūtējiem 2taktu motorā ir jādara savs darbs nevis labi jāizskatās - tas nāk pēc tam.
Un galvenais ieguvums manā gadījumā ir reāla izpratne par motora darbību, katra mezgla ietekme uz dzinēja raksturu, tāpēc es neesmu viens no tiem, kas saka, ka Jawa inženieri nezināja ko dara - viņi ļoti labi zināja. Es savu Jawu vēlējos savādākā veidolā... Šet apkārt ir pietiekami daudz restaurētu vai atjaunotu JAWA 638, bet šī ir unikāla un neiedomājami ātra:)
No vienas puses - katrs 80-to gadu "rokeris" par šādiem izpūtējiem būtu gatavs dvēsli pārdot (te tev nav kaut kāds pakavs vai ūsas!), un manā skatījumā ne visai estētiski izskatās tikai "sanaglotie" izpūtēju līkumi (vai patiešām, snadrata - nederēja?), bet rezonators, kā jau lietderīgais, efektīvais un cītīgi izgatavotais - izskatās gana estētiski pievilcīgi.
Bet no otras puses -
jaunas aizmugurējās dakšas izveide
priekšā prasās svaigi štoki
...un disku bremzes nenāktu par skādi, un Honda dzinējs būs vēl labāks-izturīgāks...
Iž Planeta sport šāds izpūtējs ir paslēpts jau orģinālajā izpūtējā no rūpnīcas.
Lai būtu maksimālais efekts no šāda izpūtēja, tam jābūt no plāna skārda 0.5-0.75mm ,ja ir biezāks izpūtējs nepulsē.