Krišjānis 3.Sep 2007 | Pēdējo reizi labots 21.Sep 2011 21:34; labots 1 reizi
+ 2
- 0
Tātad īstenībā šis ir motocikls, kuru es dabuju pašu pirmo. pirms pieciem gadiem manā 11. vārda dienā tika uzdāvināts šis mocītis. skats padrūms, jo iepriekš tas bija valsts mežu īpašumā, kur, spriežot pēc moča sākuma stāvokļa ticis braukts līdz nemaņai. toreiz biju vēl mazs un neko nejēdzu. pirmajā vasarā tētis ar opi ķērās klāt Dņeprai. šoks sākās ar to ka nevarēja pakustināt kurbuli. tika noņemti abi cilindri un secinājums bija tāds, ka kreisais virzulis sakusis ar cilindru. :shock: . aizdedzes nav, jo beigta indukcijas spole. tā nu opis bija dusmīgs, ka viņa pagalmā ir liels melns lūznis. bet pateicoties mūsu traktoristam netālu no mums esošajā pagasta centrā Variešās dabūjā abus cilindrus ar virzuļiem pilnā komplektācijā par 10LVL. toreiz tas vēl nebija retums, taču indukcijas spoli gan neatradām. gāja gadi, pusizjauktajam mocim virsū krājās siens un brezenti, līdz pagājušajai vasarai, kad es beidzot saņēmos un pa kluso izstūmu moci laukā, pagalmā. ņēmu kasti ar detaļām un otrā rokā instrukciju. lēnām pamazām sāku visu likt kopā. visi tuvākie radinieki (mamma, vecmamma) bija nobažījušies, ka es pusi dienas pavadu pie tāda lūžņa gabala, bet es to neņēmu galvā un teicu: "priecājieties, ka neguļu pa grāvjiem vai nedemolēju mājas!" :macies:
soli pa soliem darbi gāja uz priekšu. sadabūju divas 12V indukcijas spoles un pievienoju tās elektroniskajai shēmai. visu saliku kopā, atbrauca tētis ar 10Litriem bendzīna. provējām kurbulēt un mocis strādāja! tā ir neaprekstāma laime saprast, ka tev rokas un prāts ir pareizā vietā. tomēr kad mēģinājām braukt, trūka jauda un viņš slāpa nost. tajā vasarā vairs nebija laiks, un moci aizvilkām pie mūsu traktorista, kur ziemā tam ir drošāk. šovasara bija ļoti lietaina un es gribēju sākt atkal ķerties klāt mocim. Visi teica:Ņē, neņemies ar to moci tik ļoti, viņš ir līdz pēdējam nobraukts u.t.t. ". radās izdevība un ar tēti aiz mašīnas atvilkām moci pie mums visi bija dusmīgi bet es teicu:"apsolu kā atpakaļ es to moci aizbraukšu pats nevis mani aizvilks"
Nomainīju visas blīves un sāku kurbulēt. strādāja bet ne abi cilindri. domāju kas par vainu. ilgi domāju, ilgi kurbulēju, ilgi regulēju. nesanāca. nošpļāvos un paliku pie teiciena:"viss ģeniālais ir vienkāršs" un oriģinālā karburatora vietā piemontēju K-55 karburatoru. nedaudz metāla, vīles, urbja un prāta. visu saliku kopā un uz pirmā sitiena motors sāka strādāt. protams, nav 100% oriģināla bet ne jau vienmēr tas ir galvenais. tā nu lūk dažas bildes priekšstatam. tuvākajā laikā ir doma sākt vizuālā stāvokļa uzlabošanu.
P.S. meklēju oriģinālo aizdedzes atslēgu
ā un pats galvenais - Mocis tika aizbraukts ar pašu spēkiem P.S. iesaku visiem - taisiet ar maziem vienkāršiem karburatoriem
forss mocis sitais iet riktiii labi
manam draugam ir tiesi sitaads pats tikai nejie nav dzirksteles un vien ciindrs peedejo reizi bija pilns ar ellu , bet gaaja loti labi
turpināšu mixx rakstīto>.....ar acetonu un tad ar kompresoru izpūst(ļoti laba lieta ir adatiņa ar ko pumpē bumbu, to uzliekot uz kompresora var feini iepūst visus caurumus un tikt visās spraugās! :good!: )
Ideja jau tāda, ka es tos karburatorus ar bumbas pumpi un bendzīnu iztīrīju PAMATĪGI. bet tik un tā motoram dziesma ir ļoti vienmērīga un spēks arī ir pietiekams. pats galvenais, ka tā lieta ir daudz daudz vienkāršāka
Krišjānis 7.Sep 2007 | Pēdējo reizi labots 17.Mar 2012 22:57; labots 1 reizi
+
-
motocikls ir 1980. gada. par karburatoriem - protams, ka vēlāk likšu atpakaļ oriģinālo. šis tikai tāds pagaidu variants, lai varētu pēc piena un olām laukos aizbraukt un vēl kartupeļus savest vajadzēja
Man te būtu jautājums Dņepru speciālistiem - Kādi izpūtēji ir bijuši šim modelim? esmu redzējis daudz un dažādas bildes, taču tā arī nevaru saprast, kādi tad ir īstie. Pie reizes - varbūt kādam kaut kur tādi mētājas?
Vai Dņepr MT 10-36 bija arī tā sauktie "solo varianti", kuriem nebija blaķenes stiprinājuma vietas (āboli, cilpas) un vai bija arī sānu kājiņa? Vai centrālajai kājiņai nebija mēlīte, stienītis vai jebkas cits tā kā tas ir, piemēram, iž planetām un jupiteriem, kas atvieglinātu kājiņas nolaišanu līdz zemei. (sanāk, ka ar kāju praktiski to nav iespējams izdarīt, jo paceltā stāvoklī (mocis brauc) tā atrodas aiz izpūtēja). un vēl - Kurā vietā uz rāmja ir jābūt rāmja numuram? nekur nevaru atrast.
Neesmu dzirdejis par solo MT10-36, man liekas tādu nav bijis. Solo opozīti tajā laikā bija tikai milicijas eskortam.
Centrālajai kājai nekādas ļipas nav, domāta izmantošanai tikai remonta laikā, jo ekspluatācija paredzēta tikai ar blakusvāģi.
Astoņdesmito gadu sākuma MT 10-36 numuru uz rāmja nav, pārbaudīts, man ir 2 rāmji - 1981 un 1983. gada. Citu gadu ramjiem meklēt uz kreisā amortizatora kronšteina. Vispār diezgan liels bardaks ar dņepru numuriem esot - te viņi ir, te nav. Man Dņeprai nav numura arī uz plākstnītes. Tā arī teh. pasē - numuru nav. Laikam tas numuru sitēju cehs bieži plītēja
Labi. Tātad- esmu pieņēmies prātā (par tiem karburatoriem runājot)
Drusku šis tas padarīts, pirmā lieta ko atrādīšu - šovakar 6gadīgajai māsai pasaku stāstot (viņai arī benzīns asinīs ) tapa šis. Tūlīt sekos otrs
soli pa soliem darbi gāja uz priekšu. sadabūju divas 12V indukcijas spoles un pievienoju tās elektroniskajai shēmai. visu saliku kopā, atbrauca tētis ar 10Litriem bendzīna. provējām kurbulēt un mocis strādāja! tā ir neaprekstāma laime saprast, ka tev rokas un prāts ir pareizā vietā. tomēr kad mēģinājām braukt, trūka jauda un viņš slāpa nost. tajā vasarā vairs nebija laiks, un moci aizvilkām pie mūsu traktorista, kur ziemā tam ir drošāk. šovasara bija ļoti lietaina un es gribēju sākt atkal ķerties klāt mocim. Visi teica:Ņē, neņemies ar to moci tik ļoti, viņš ir līdz pēdējam nobraukts u.t.t. ". radās izdevība un ar tēti aiz mašīnas atvilkām moci pie mums visi bija dusmīgi bet es teicu:"apsolu kā atpakaļ es to moci aizbraukšu pats nevis mani aizvilks"
Nomainīju visas blīves un sāku kurbulēt. strādāja bet ne abi cilindri. domāju kas par vainu. ilgi domāju, ilgi kurbulēju, ilgi regulēju. nesanāca. nošpļāvos un paliku pie teiciena:"viss ģeniālais ir vienkāršs" un oriģinālā karburatora vietā piemontēju K-55 karburatoru. nedaudz metāla, vīles, urbja un prāta. visu saliku kopā un uz pirmā sitiena motors sāka strādāt. protams, nav 100% oriģināla bet ne jau vienmēr tas ir galvenais. tā nu lūk dažas bildes priekšstatam. tuvākajā laikā ir doma sākt vizuālā stāvokļa uzlabošanu.
P.S. meklēju oriģinālo aizdedzes atslēgu
ā un pats galvenais - Mocis tika aizbraukts ar pašu spēkiem
P.S. iesaku visiem - taisiet ar maziem vienkāršiem karburatoriem