Aizmirsi paroli?

« Iepriekšējais 123456789Nākošais »

Krišjānis 6.Jan 2010 | Pēdējo reizi labots 28.Feb 2011 18:02; labots 2 reizes
+
-
Nu jau pagājušā gada maijā iegādājos šo motociklu no kāda drauga tēta. Godīgi sakot, mani nemaz nevilināja šāds jawas modelis, jo vizuāli man ne visai patika Padomju un nepadomju valstu ražotie motocikli, kuri sāka kļūt aizvien kantaināki un kantaināki.... Kādu reizi, palīdzot draugam salabot velo, ieraudzīju sētsmalē pieslietu blaķeni. visai drīz man parādīja arī moci. Pirmais, kas iekrita acīs, kad ieraudzīju šo moci piemājas šķūnītī bija pārkrāsotie hromi. Taču, kad moča īpašnieks sāka stāstīt , ko šis mocis ir pārcietis...... Mēnesi vēlāk, man tika paziņots, ka, iespējams šis mocis var nokļūt meža takās. sapratu, ka manā īpašumā var nonākt spēkrats ar visai interesantu pagātni. Pats īpašnieks bija vīrs ar labām tehniskām zināšanām, mocis ticis uzturēts labā BRAUKŠANAS kārtībā. Cik saprotu, motors esot forsēts, bet ar prātu un tā laika iespējām. Vēl viens pluss - LV dokumenti. Drīz jau ar drauga tēti sēdējām Jelgavas CSDD ugaidāmajā telpā, lai pārrakstītu moci. Dokumenti bija vecie LV, tā kā moci pēc idejas nevajadzēja ņemt uz salīdzināšanu. BET reģistratora kungs domāja citādi, jo teh pasē, nebija norādīta pašmasa. vajag moci uz vietas un viss. Tas uzdzina nelielas dusmas, jo izjauca visus dienas plānus. Pēc pāris stundām mocis tika atrādīts un viss notika pēc plāna.
Nedaudz par vēsturi - mocis trīs reizes ir bijis nozagts. Pirmo reizi to atrada ar noskrūvētiem HROMĒTAJIEM (tas liek domāt, ka šī ir bijusi tā slavenā "jubilejas" jawa??) dubļusargiem. Savukārt trešajā reizē moci atrada Jūrmalas apkaimes grāvī bez blakusvāģa. arī blakusvāģis (ar cirvi nocirstais!!! ) drīz vien atradās kādā citā grāvī. Protams, kā redzams bildēs, blakusvāģis ir ticis pārtaisīts un visādi citādi tas ir diezgan bēdīgā stāvoklī.
Taču attiecība par pašu moci - zinu, ka šeit ir eksperti, kas šī modeļa nianses pārzina kā savu kabatu (ar to domāju I_Edgaru). ļoti vēlētos uzzināt, kas trūkst līdz oriģinālam (pēc teh. pases šī jawa ir 634.01)
Moci paredzēts atjaunot ar visu blakusvāģi, tikai visu nedaudz aptumšo hromēšanas izmaksas. Vai nu dņepra vai nu šitas, kurš būtu jāceļ pirmais?
Te nu dažas foto, jāpiebilst, ka pēdējoreiz TA veikta 2005. gadā. Mocis ir ejošs, līdzi nāca rez. daļas.
http://content5-foto.inbox.lv/albums118960170/krisjanis.galins/Jawa-634/H054.sized.jpg
http://content5-foto.inbox.lv/albums118960174/krisjanis.galins/Jawa-634/H055.sized.jpg
http://content5-foto.inbox.lv/albums118960178/krisjanis.galins/Jawa-634/H056.sized.jpg
http://content5-foto.inbox.lv/albums118960181/krisjanis.galins/Jawa-634/H057.sized.jpg

ja 6.Jan 2010
+ 0
- 1
glabā labi noslēgtu, ja tāda tendence.... :macies:

[ri4a] 6.Jan 2010
+
-
man tieshi ir tada te kulba ljoti laba stavokli :)
un vel shis tas :D
man tieshi otraka patik tieshi 4 jawas ar ljuljkam baig smukas :love:
vecas jau ir ieedushass :D :D :D

Krišjānis 6.Jan 2010
+
-
zini, pēc pirmās apskatīšanas reizes šķūnītī mājās papētīju bildes, lēnām sāka iepatikties. Tagad pavisam citādāk skatos uz 634. tomēr kaut kas tur ir.
:)

[ri4a] 6.Jan 2010
+
-
es ta skatos vairak un vairak pedeja laika uzpeld tieshi 4 ar ljuljkam :)
es pastishos kas man tur ir un sabildeshu daljas velak atsutishu bilzhukus :)

.M.L. 6.Jan 2010 | Pēdējo reizi labots 06.Jan 2010 14:35; labots 1 reizi
+
-
Liekas ka priekseja daksha nav istaa, jo 634.01 naca tada pati kaa 360 modelim. Un kreisaa saanu kabata nav iiestaa, jo ar iespiestajaam striipam naca velakiem modeliem, 634.01 ir gludas

Ģirts 6.Jan 2010
+
-
M.L.
Tu domā šo?
http://www.retromoto.lv/motocikli/jawa/img/634.jpg
Ja nu kas,man ir kādi pārpalikumi no tādas dakšas(senos laikos mūsu jawu satūnoja ar CZ dakšu)

.M.L. 6.Jan 2010
+
-
Jaa domaaju sho dakshu, nu man ir pilns komplekts ar sho dakshu, ja gribi, tikai ir galiigi izdilushas alumiinija bukses iekshaa un blivslegi ar pagalam.

i_edgars 6.Jan 2010
+
-
Vaz3, ieliktajā bildē ir īstā komplektācija. Bet šim eksemplāram maz kas ir oriģināls palicis. Kreisais spogulis, motors un rāmis toč ir originālie!!!
Blaķene ir piepirkta klāt stipri vēlāk - neatbilst krāsojums, augšējā kulbas daļa ir sabojāta - izzāģets robs (lai kāda vecene varētu iekāpt iekšā... origināli tajā var tikai iešļūkt!). Blaķenes centrālais balsts (tas kas iet uz reiz aiz vadītāja pekām apakšā) ir par augstu un nav oriģināls.
Mocis - priekšējā dakša, stūre, visas ručkas (viss kas uz tās), dubļenieks, viss ritenis (ar bremzēm) un bremžu trose ir no stipri vēlīnāka modeļa. Bardačoki ar pieminētajām strīpām ar. Bāka, ja vidū metinājuma šuve ir izslīpēta un nav redzama un priekšējā daļa stiprinās uz vienu gumijas caurumotu kluci, tad pēc pārkrāsošanas būs kā origināla. nav oriģinālā signāla. Pakļa ir kā oriģināla, amortizatori, visi kāpšļi (pakaļējie tieši tā uz augši šim modelim arī lokās). Rokturis kreisajā pusē pie pak amortizatora ir oriģināls (reta parādība).
Oooooo vot blaķenes riteņa dekoratīvais disks ir no močam atbilstoša gada!!
Pakļa ir uzslieta augšā, bet nolaist nav problēmu! Vēl kikstartera ķepa ir izlocīta.... locīja tāpēc ka ir kaut kur nojaukušies, atlocījuši kreisā izpūtēja stiprinājumu, bet nesaprata - ķepa sāka strīķēties gar izpūtēju... un kad gandrīz caurums jau bija, tad izlocīja ķepiņu!

Lai vairāk precizētu vajag bildi no priekšpuses uz bākas apakšējo nišu (stiprinājums), kreisā kāpšļa bildi kā tas stiprinās pie rāmja un motora un kā stiprinās blaķenes trosīte, kā arī stop slēdža starp kreisajām pekām.

oilmaster 6.Jan 2010
+
-
darba daudz, bet viss ir izdarāms.

pirmā ceturtā tiešām....k-kas viņā ir :good!:

i_edgars 6.Jan 2010
+
-
Izņemot izpūtēju, te ir viss kā vajag:
http://www.ostmotorrad.de/cpg/albums/userpics/normal_346086104.jpg
Izņemot pagriezienus tādai ir jābūt blaķenei atbilstošā gada:
http://content2-foto.inbox.lv/albums109033008/ritvars8/13-09-2009-2/CIMG0953.jpg
Izņemot lokus priekšā un kasti aizmugurē, un pārkārušos pakaļu viss ir OK (neesmu pārliecināts vai divkulaciņu bremzes šim lika):
http://www.cybermotorcycle.com/gallery/jawa/images/Jawa_1974_Type_634.jpg
Šitā ir rūpnīcas bilde! Uz PSRS negāja bardačoks krāsots, bet pārējais viss bija kā bildē:
http://site.mynet.com/slovakyali350/mynet_resimlerim/jawa_634.jpg

Ģirts 6.Jan 2010
+
-
Izskatās ,ka tavai jawai ir viens bardačoka vāks bez strīpām un otrs ar,man ir tieši tā patās,es varētu tev dot to bezstrīpas pret tādu kam ir tās strīpas,tikai man jānoskaidro kurā pusē manam bija tās strīpas un kurā ne,itkā jau sīkumi,bet ja gribi orģinālu...

Krišjānis 6.Jan 2010
+
-
Protams, ka arī šim motociklam, kā visiem, ko atjaunoju, svarīga ir komplektācija. Tādēļ jau arī vērsos ar jautājumiem, kas nav oriģināls. par to aizmuguri - Tu domā rāmja daļu ap to vietu, kur dubļusargs un sēdekļa aizmugure?

i_edgars 7.Jan 2010
+
-
Jā - tieši rāmis zem sēdekļa aizmugures daļas ir pasliets uz augšu.
Tām abām divām caurulēm ir jābūt taisnām pa horizontāli.

janks 8.Jan 2010
+
-
Man tas pats bija ar to tehnisko pasi un svaru.Nācās braukt pakaļ mocim.ja jautā kuru taisīt pirmo tad es 100% par jaweli :good!: :good!:

Krišjānis 15.Apr 2010
+
-
Nu tad tā. Ižs ir sataisīts, vasarā jāķeras klāt nākamajam mocim. bet papriekš jāuztaisa ekspertīze, kas oriģināls, kas nē.
Rīt plānoju noņemt blaķeni un sabildēt mezglus, kas raksturīgi modifikācijai. Te nu protams vēlētos dzirdēt I_Edgars viedokli. Kas būtu jābildē, un kam jāpievērš pastiprināta uzmanība?

Bizits 15.Apr 2010
+
-
Mazliet grūtāk dabūt detaļas, nekā vecajai. Internetā itkā ir, bet pamaz un ražotas turkos, kas neder! :D
Jawa veicī šis tas ir, bet izskatās ka bleķus varēs izcelt un pārējais - salīdzinoši sīkumi! :)

Saki ka tomēr 634 kautkas ir!? Vecīt - tas ir spēks! :)
Pats braukāju - man ir pīrmā vesija - ar burciņu!

Blaķeni ar liksi?

i_edgars 15.Apr 2010
+
-
Krišjānis, laipni lūdzu! Bet jawaoldā atklājām ka ir tomēr dažas izmaiņas arī 634/1 modifikācijai, kuras es pat nestādījos priekšā. Taču ne vienam no runātājiem nav personīgi pirkts mocis veikalā - tā ka ar garantiju šie nevar apgalvot ka tieši tā ir bijis oriģinālam mocim.
Vismaz mēģināšu (ieskaitot jawapld rakstīto).
Ir arī neredzamās atšķirības starp blakusvāģa variantu un solo moci visām, bez izņēmuma 634 Javām.

Krišjānis 15.Apr 2010
+
-
Bizits :
Mazliet grūtāk dabūt detaļas, nekā vecajai. Internetā itkā ir, bet pamaz un ražotas turkos, kas neder! :D
Jawa veicī šis tas ir, bet izskatās ka bleķus varēs izcelt un pārējais - salīdzinoši sīkumi! :)

Blaķeni ar liksi?

nu bez blaķenes uz Munameģi? Das stimmt nicht!
Šī jawa un blaķene jau ir sava veida klasika

Bizits 15.Apr 2010
+
-
Krišjānis :
Bizits :

Blaķeni ar liksi?

nu bez blaķenes uz Munameģi? Das stimmt nicht!
Šī jawa un blaķene jau ir sava veida klasika

Ir!
Blaķene man stāv - pietrūks dūšas likt! Droši vien uz nākamo sezonu, jo šajā jau saņēmos vēja stiklu uzlikt un vēja ceļu sargus! :D
Būs labs!
« Iepriekšējais 123456789Nākošais »

Jaunākie ziņojumi forumā