Aizmirsi paroli?

Kardans 25.Jun 2011
+
-
Sveiki, situācija ir radusies tāda, ka laivas piekarināmajam motoram STRELA nevaru dabūt dzirksteli un arī iepriekš vienīgās problēmas, kas parādijās bija saistītas ar aizdedzi. Tapēc sāku domāt, ka varbūt varētu aizvietot orģinālo kontaktnieci ar kādu elektronisko, kura būtu kaut cik precīzāka un uzticamāka. Uz rotora ir pieskrūvēta tāda ''ripa'' ap kuru aptin striķi motora palaišanai, tātad vajadzīgs arī kaut kāds palaišanas mehānisms. Varbūt kāds varētu ieteikt kādus iespējamos risinājumus? Bildes pagaidām nav.

ja 25.Jun 2011
+
-
krievu forumos meklē, jūra ar informāciju!

Andris_Z 26.Jun 2011
+
-
Kardans :
Uz rotora ir pieskrūvēta tāda ''ripa'' ap kuru aptin striķi motora palaišanai

Kas tā tāda "ripa" ? Varbūt vajag meklēt kādu meistaru, kas to motoru savedīs kārtībā.
Ļoti iespējams ka vajaj iztīrīt kontaktiņus, kā arī noņemt to "ripu" un visus skrūvētos elektrosavienojumus notīrīt lai nebūtu kontaktu pretestības kura varētu veidoties igstošāk glabājot. Pārbaudīt aizdedzes spoli atsevišķi.
Varu piekrist ja ieteikumiem par elektonikas konstruēšanu konkrētam motoram. Ļoti iepējams ka tā "ripa" atbilst kādam no populārākiem laivu motoriem ar kuriem entuziasti ir ņēmušies tos uzlabojot, uzstādot pašdarinātas elektroniskas aizdedzes. Informācijas par šiem uzlabojumumiem ir daudz. Un arī lai ar to ņemtos ir jābūt rokām ne sevišķi "līkām". Vai pietiks pacietības un iespējas ko gatavot no jauma? Lai labi veicās!

ja 26.Jun 2011
+
-
es savlaik tos krievu forumus pastudēju, jo tieši motorlaivu motoru konstrukcijas elementus var pielietot motociklu un mopēdu jaunraidei. Motorlaivu motoru pārtaisītāji krievijā ir visnotaļ radoši, jo tieši dzīvojot sibīrijā, milzīgos attālumos no jebkuras rezerves daļu iegādes iespējas,tie ir spiesti izdomāt daudzas un dažādas pārbūves iespējas.

elf 4.Jul 2011
+ 0
- 1
Kādreiz man bij Strela. Uzticams motors,pārbūvēt uz citu aizdedzi....labāk sameklē problēmu un novērs. Spararati bij līdzīgi ar kādu citu motoru,ja tos samainīja tad nerūca ne par ko.

Kardans 12.Jul 2011
+
-
Paldies par atbildēm! Tā kā pēdējā laikā ņemos ar laivu motoriem tagad radās jauna problēma, kura varētu ietilpt zem tēmas nosaukuma. Tiku pie vihr 20 motora un cilvēki stāsta, ka tā jau viņš esot bijis labs, tikai kontaktu aizdedze esot visu pasākumu bojājusi. Tātad esmu mēģinājis lasīt ar savām švakajām krievu valodas zināšanām, forumos par iespējamajiem risinājumiem. Beigās nonācu pie šāda varianta: http://fvms-rt.narod.ru/zagiganie/Privet.htm
Vai kāds no forumiešiem ir mēģinājis pats tīt spoles un lodēt shēmas elektroniskais aizdedzei?
Varbūt aizdedze ar hola sensoru (hall sensor) būtu domāšanas vērts variants?

elf 13.Jul 2011
+ 1
- 0
Bij tāda aizraušanās ūdens motosports.Motors Vihr 30 uz skutera.
Spolītes tika tītas un shēmas lodētas....bet tā ir vēsture.
Nu var būt arī ar hola sensoru ,tas pat vienkāršāk.
Aizdedzes apsteidze Vihriem gan bij plašās robežās.
Skuteriem 0.5-1mm pirms AMP
Laivām 9-12mm pat pirms AMP.

Andris_Z 13.Jul 2011 | Pēdējo reizi labots 17.Jūl 2011 15:47; labots 1 reizi
+
-
Cik es saprotu, tad uz rotora ir 4 magnēti, 2 N un 2 S.
Man arī dikti negribas ko tīt. Tad arī izmantotu tādu shēmu ar transformātoru, patīkami un ekonomiski. Te shēma mopēdam.
To transformātoru baro no tava ģenerātora zemsprieguma spolēm, kur uz kontaktiņiem oriģināli iet vads. Liekam vienu divdzirksteļu aizdedzes spoli, vai 2 parastās CDI spoles paralēli. Statoru gan citā stāvoklī vajadzēs fiksēt, to jānoskaidro mēģinot un pēc stroboskopa precīzāk.

Nu ta shēma http://fvms-rt.narod.ru/zagiganie/Privet.htm , man šķiet ka tur ir par traku, tie tinumi sataisīti. Šķiet ka magnēti tur pamatīgi atslābuši, lai tik daudz vijumi būtu jātin un vēl ar 0,06mm vadu. Nekas labs tur nevar būt. Milzīga induktivitāte un liela iekšējā pretestība sanāk. Strādāt jau strādās. Tie vadi un elementi tur tirināsies, var notrūkt.

Kardans 13.Jul 2011
+
-
Mazliet neizprotu kā tā shēma strādā. Tas transformators darbojas kā ''dačiks''?
Varbūt kāds var paskaidrot dažos vārdos kā darbojas šī shēma? Man liekas ka vihram bija 2 magnēti ar 4 polu joslām.

Andris_Z 14.Jul 2011
+
-
Kad vienā maiņsprieguma pusperiodā no transformātora spriegums sasniedz apm. 20...25V nostrādā dzirkstele. To var pamainīt, ja nomaina tos stabilitronus vai kādu izņem ārā. Laikam mazākais varētu būt 18V, darbības drošības labad. Tiristors saņem asu palaišanas impulsu. Tiristoru var likt BT152-800, vājākus nebūtu vēlams likt, jo var neturēt ilgākā laikā.
Ja 2x2 magnēti, tad dzirkstele būs 2x uz apgriezienu.

Kardans 15.Jul 2011
+
-
Lielākais spriegums uz tinuma vadiem ir tad, kad mainās poli piem., no N uz S? Kādēļ ir vajadzīgs ekrāns tiem vadiem no tinumiem? Shēmā traņiem nav dots ne nosaukums, ne specifikācijas. Ja tam vihram ir četras ģeneratora spoles izvietotas ik pa 90 grādiem tad kā man viņas būtu jāslēdz? Tā kā cilindriem taktis atšķiras par 180 gradiem tad dzirkstele sanāktu gan augšā, gan apakšā. Kas notiek, ja kad virzulis ir apakšā ir dzirkstele?

Andris_Z 17.Jul 2011
+
-
Tajos vados ekrāns izmantots kā vadītājs (vada dzīsla). Tranzistori ir: VT1- MJE350, VT2- MJE350. Transformātors Poļu INDEL TSZZ 10/004M 10W, 220/6V+6V.
Tas ka dzirkstele apakšā neko neietekmēs. Uz Š-58 mopēdu motoriem tā braukā un nekas. Tur arī rotors ar 4 magnētiem un divas dzirksteles sanāk.
Laikam pietiek kad 2 spoles saslēdz virknē, nu kādi 6v sanāks.

Kardans 18.Jul 2011
+
-
Tātad 2 spoles slēgtas virknē un izvietotas 180 grādu leņkī dotu arā ap 6v, kurš tad ietu caur trafo un Umax butu ap 220v, ja? Cik saprotu ta kc191a ir krievu stabilitrons. Varbūt eksistē kaut kadas ne krievu alternatīvas? Un butu ideāli,ja tu varētu arī nosaukt to philips stabilitronu numuru.

Andris_Z 18.Jul 2011
+
-
Ar to transformātoru saprati pareizi. Stabilitronu 9,1V BZX85C9V1
Te kādreiz taisīju.
Arī platīte bija. Jālej kompaundā, citādi novibrēs ar laiku.

kirmis 5.Sep 2011
+
-
Labdien !Ja kādam interesē laivas motors tad varu piedāvāt 60 -70 gadu tel. 26498094

Jaunākie ziņojumi forumā