Esmu dzirdejis vienu gadijumu, kad ''kašķīgi'' policisti bija piekasījušies motokrosistiem, kas brauc uz sacensībām, bet beigās atlaida, jo nebij par ko īsti piekasities.
Es pats esmu ilgus gadus braukājis ar piekabi uz skuteru šosejas sacensībām, tāpat senāk uz krosu ne reizi nevienam policistam nav interesējis, kas man atrodas piekabē, pat robežsargiem bija vienalga, kas mani apturēja netālu no Lietuvas robežas braucot uz Daugavpili, man tehnikai piekabē arī nebija dokumenti, un sporta tehnikai tādi var arī nebūt, bet ja ir īpaša vēlme, tad LaMSF var izņemt kautko līdzīgu tehniskajai pasei, tas gan aktuālāk sportistiem, kas brauc uz sacensībām ārzemēs, jo uz robežas var prasīt kādus papīrus.
Es domāju droši vari braukt un ņemt dalību, un par šādiem jautājumiem neuztraukties, galvenais uztaisi vizuālo, ka sporta tehnika, nummuri utt...!
Krosa motocikls ir sporta inventārs, tā pat kā slēpes, vai bumba!!!
Esmu ar moci piekabē Latviju krustām, šķērsām izbraukājis un Ceļu policija ir apturējusi reizes 100!!! Parasti pajautā, vai brauc uz sacensībām un tas arī ir viss! Vienu reizi tikai pajautāja, vai motocikliem ir dokumenti, bet tā saruna beidzās pēc 1 min. un es braucu tālāk! Tas pats arī ir uz Lietuvas robežas, katru reizi aptur un pēc minutes jau brauc tālāk!
Krosa motocikliem principā dokumentu nav!!! Veikalā pērkot jaunu vairāk par čeku neko nedod, bet var palūgt lai izraksta kādu papīru ar kuru pēctam LaMSF var iegūt tādu, kā sporta motocikla tehnisko pasi! Vēl jau var sarunāt ar kādu motoklubu, lai uz raksta papīru un uzliek zīmogu, ka tas ir motokluba sporta inventārs! Bet, vai tas ir vajadzīgs?