Sveiki visi un veiksmi jaunajaa gadaa.
Vaardu sakot gribu sev uzdaavinaat metinaamo aparaatu
ir 2 varianti
1) pusautomaats
2) svarka ar tig-u kopaa
pats es taa kaa vairaak par otro (saimnieciibaa manupraat noderiigaak)
kas kaut ko saprot no metinaashanas un ir pieredze - DODIET PADOMU
kapeec ? ar tigu metinu saakot no melnaa liidz alumiinijam.... ok argons daargs
bet plaanos blekjus kaut bez piedevas varu taapat saraut kopaa
kapeec pusautomaatu ? eertaak jo viss vienaa ruckaa ?
Ja metināšana nebūs rūpals,man domāt-labāk pusautomāts. Tiku pamēģinājis normālas firmas svarka+tig. Ar elektrodu ideāli,tig-nu,tā... Tāds nu mans subjektīvais viedoklis,metinu katru dienu,labprātāk ar pusautomātu. Pievienošos iepriekš teiktajam,ka restaurātora darbnīcā vajadzētu arī autogēnu.
Nu jā, tādos biezumos vislabāk derēs pusautomāts. Tikai labāk tad ņemt ar 3 fāzu barošanu, jo lētie 220V varianti, tikai daudz patērē strāvu un nav jaudīgi.
Svarku var pirkt tad ja grib metināt kādu kultivatoru vai angāru.
TIG ir vērts ņemt ja bieži sanak darboties ar aluminiju vai citiem krasaniem metaliem.
Pusautomāts jareķinās no 400-500 Ls un uz augšu jo lidz tai summai aparati ir 220V vajag 380V, lai specigāks loks savādāk aparats tik purkst nevis metina un otrs svarigakais normalam aparatam vajag normalu padeves mehanismu nevis žiguļa loga tiramo motoriņu un tur vel ir daudz nianses pašā uzbuvē kas visu dara slikti.
kozolins : kapeec ? ar tigu metinu saakot no melnaa liidz alumiinijam.... ok argons daargs
bet plaanos blekjus kaut bez piedevas varu taapat saraut kopaa
kapeec pusautomaatu ?
Tig kurš metinās alumīniju maksā ~500LVL apšaubāmas kvalitātes, no 700LVL būs kas nopietnāks,tie ir AC/DC (maiņstrāva/līdzstrāva) Tig aparāti.
Tig DC (līdzstrāvas)(tērauds, nerūsējošais) vienkāršākie ap 250-300LVL, normāls ap 400LVL.
Visiem šiem iespējama elektro loka metināšanas iespēja MMA (jūsu minētā ''svarka''), un tā ir normāla parādība visiem TIG aparātiem, ka ir divi vienā.
Parasti ražotāji uzdod uz 1mm metāla 30-40A, tad vari paskaitīt cik jaudīga kaste nepieciešama
Kādam ir bijusi darīšana ar Primatech trīsfāzu pusautomātiem? Jāiegādajas pusautomāts, cena vilinoša, bet negribas iegrābties. 200A nav daudz, bet auto bleķiem varētu pietikt.
Protams jāizmēģina pirms pirkšanas, bet varbūt tomēr kāds uzreiz var atrunāt no domas par šī aparāta pirkšanu.
Vaardu sakot gribu sev uzdaavinaat metinaamo aparaatu
ir 2 varianti
1) pusautomaats
2) svarka ar tig-u kopaa
pats es taa kaa vairaak par otro (saimnieciibaa manupraat noderiigaak)
kas kaut ko saprot no metinaashanas un ir pieredze - DODIET PADOMU
paldies