Pašam interesēja, un uzrakstiju CSDD. Atbilde:
Labdien!
Transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentus var atjaunot pēdējais reģistrētais transportlīdzekļa īpašnieks. Transportlīdzekļa īpašnieka vietā minētās darbības var veikt transportlīdzekļa īpašnieka pilnvarota persona (fiziskas personas pilnvarojumam nepieciešams zvērināta notāra vai citas Civillikuma 1474.pantā noteiktas personas apliecinājums). Savukārt, ja transportlīdzeklis ir bijis atsavināts, reģistrāciju varēs veikt transportlīdzekļa ieguvējs, uzrādot iegādes dokumentu.
Ja transportlīdzeklis ir uzskatāms par bezīpašnieka mantu (tas ir atrasts), lēmumu par transportlīdzekļa reģistrāciju var pieņemt tikai tiesa.
Kāda šobrīd ir aktuālās izmaksas, lai pārreģistrētu mototehniku, kurai nozaudēta TA? CSDD īsti precīzi sarēķināt nesanāk. Visticamāk ceļa nodoklis būs arī par pērno gadu jāmaksā, ja?
Ir kāds loģisks teksts dzirdēts nodokļa maksāšanai no 2010. gada? Nevaru iedomāties. Valstij vajag naudu lai barotu liekēžus, tas ir skaidrs. Nav skaidrs kā varētu pamatot, teiksim kāds preses sekretārs CSDD. Ka vajag naudu nav smuki sacīts. Pie efektīvā preventīvā darba pa koplietošanas ceļiem braukāt ar neizietu TA nu jau 2 gadus un tos bojāt nereāli, vai ne? Tātad jamaksā par to, ka stāv pie sētas, tas izklausās visai stulbi.
Negribi maksāt , bet turēt pie sētas ? Nekādu problēmu , nodod numurzīmes un nebūs jāmaksā. Likuma nezināšana neatbrīvo no atbildības. Visi kas negribēja maksāt, nodeva numurzīmes vai norakstīja auto-moto tehniku. Nekā stulba , sava veida neērtības gan ir.
Gribētu braukt pārreģistrēt dokumentus priekš Iž Ju3 viņam jau ir LV dokumenti,tehniskajā pasē ir rakstīt moto ar blakusvāģi,bet es to blakusvāģi, kurš bija iepriekš nomainīju,man ir jāpārsit numuri blakusvāģim vai es varu braukt,lai viņi raksta citu-tagadējo blakusvāģa numuru?
Man ir jautājums. Ja es esmu iegādājies motociklu un pārrakstījis uz sava vārda, bet motocikls nav oriģinālajā krāsā, es vālos to pārkrāsot. Vai pārkrāsošana jāreģistrē kā pārbūve.
Pāgājušo nedēlu piereģsitrēju savu motociklu, bija noņemts no uzskaites.
Tad jautājums kādēl tehniskajā pasē izmainīja motocikla svaru no 119 Kg uz 194 Kg ???