Brīvdienās tiku pie diviem močiem (Iž Jupiter 3 un Voshod 2). Kad pārdeva man jau teica, ka kārba varētu būt ierūsējusi bet pēc viņu ieteiktajām metodēm, kā kārbu dabūt vaļā nekas neiznāk.
Stumdot ātrumā virzulis ar nekustās tāpēc ceru ka kāds zin kādu metodi kā var mēģināt dabūt vaļā bez motora šķelšanas.
Hmm... Teorētiski, visplašāk izmantotā metode - daudz WD-40 un pastāvēt kādu nedēļu.
Radikalāka - citronskābes koncentrēto sķidrumu ieliet, un vēl pakarsēt nedaudz (uz baterijas, teiksim), arī vairākas dienas. Citronskābe izšķidina rūsu, bet nebojā veselo metālu.
Jaukt vel itkā negribas jo jaizmēģina viss kas bez jaukšanas un tad vel domāšu vai pašam jaukt.
Pats vel 9. klasē un kārbu nekad nesmu jaucis negribas kaut ko pazaudēt.
kāda jēga to motoru no visa spēka lauzt?
ja kārba ierūsējusi tā, ka nekust, neticu, ka tā normāli funkcionēs, pat ja izdosies iekustināt
ja ierūsējis kāds gultnis vai virzulis, tad vēl jo vairāk...
drīzāk ar laušanu var sabojāt arī to, kas vēl varētu kalpot
ja nav pieredzes jaukšanā, tad pieaicini kādu palīgu, un pirms tam velti laiku literatūrai
Mairens,tad nekā,jājauc vien,laigan es jupiteru iekustināju,bet mans jau nedaudz(ar grūtībām) kustējās.ar abām kājām un visu svaru uzlecu kautcik sanāca apgriezt,ielēju cilindros saļarku un tad atstāju,pēc kāda laika vēl pakurbulēju un aizgāja,eļļu arī ļoti minimāli lēju,bet,labāk izjauc,savādāk sanāk tāda taustīšanās pa tumsu
Stumdot ātrumā virzulis ar nekustās tāpēc ceru ka kāds zin kādu metodi kā var mēģināt dabūt vaļā bez motora šķelšanas.