kaa apreetjina daudzumu ko sliipee no galvas,ja zinaama kompresijas maksimaali pieljaujamaa pakaape?konkreeti jautaajums par DZINTARA VOLGU.varbuut kaads zina kur un kas to var izdariit?man ienaacaas zinjas ka sliipeejot arii bloku ar visaam gilzaam,nevis galvu.paliidziet JUUS MAN ESAT VIENIIGIE.
Armands : Brasā zem tilta domāju šīs lietas būtu iespējamas!
Iespējams jau būtu , tikai jāizdomā un jāizrēķina pašam , cik ko frēzēt un slīpēt.
Aldis 14.Jun 2010 | Pēdējo reizi labots 18.Jūn 2010 20:31; labots 1 reizi
+
-
Kompresijas pakāpe norāda , par cik reizēm , degmaisījuma tilpums tiek samazināts saspiešanas rezultātā , pārvietojot virzuli par pilnu gājienu no apakšas līdz augšai. Kompresijas pakāpe skaitļos ir aprēķināma kā cilindra pilnā tilpuma attiecība pret sadegšanas kameras tilpumu. Tātad mēram cilindra tilpumu un galvas tilpumu , rēķinam attiecību . (vajadzētu ņemt vērā , arī galvas blīves biezumu) Iegūsi reālo esošo ( Volgai tās galvas ir ar dazādiem tilpumiem) Tālāk atkal tīra matemātika uz papīra , ņem nost no galvas tilpuma un rēķini attiecību , kamērt iegūsi sev vēlamo . Vēlamā ir viens parametrs , otrs ir reāli maksimālais , lai tie virzuļi izturētu . (nu protams ja liksi orģinālos)
Var jau arī kaut ko no bloka slīpēt . Tanī gadījumā , virzulis mazliet līdīs no bloka ārā un ieies dziļāk galvā , tadejādi samazinot degkameras tilpumu un palielinot kompresijas pakāpi . Tomērt es tādam variantam , īpašu jēgu neredzu . To var izmantot tad , ja ar galvas slīpēšanu nepietiek.
Piemēram (cipari butaforiski , lai saprastu domu) no galvas jānoslīpē 5 milimetri , reāli var noslīpēt 4 milimetrus. Ja slīpēs vēl to vienu atlikušo , tad var atvērties , vai palikt ļoti plāna metāla sieniņa uz kādu no galvas dzesēšanas kanāliiem . Parasti viņas (tās plānās sieniņas) , sacīkšu laikā arī izpūš . Aiz auto , no izpūtēja balts dūmu un tvaika mākonis un gonka beigusies. Lai tomērt kaut kā iegūtu to vienu iztrūkstošo milimetru , tad arī varētu būt tas variants par bloka slīpēšanu .
P.S. Apbrīnoju cilvēkus , kuriem tā īsti nav priekšstata par tām sporta auto lietām , bet ir uzņēmība un brīvs laiks (vai ļoti daudz naudas) lai uzbūvētu "Dzintara volgu" . Es vēl saprastu , ja būtu rokās nonākusi , kāda restaurējama vai atjaunojama , tajos laikos pārbūvētā , bet no nulles būvēt :not: