Nu skaisti! Es tikai nevaru saprast prieks kam padomju laikos reklama autiniem ,ja reali uz visiem ta pat staveja rinda? Pats padomju laikos auto vel nevareju pirkt ,tapec sito es nesaprotu.
...retums diezin vai. Laikam pareizāk būtu teikt, ka VAZ melnā krāsā, gan arī melni Moskviči, vispār nebija nopērkami. Vismaz es nekad netiku tajos laikos ko tādu manijis. Attēlos redzamie braucamie ir tikai reklāmai. Bet ar to nosacīti lielo daudzumu hroma, dotie auto, tiešām izskatās pat ļoti labi...
Reklamēja (ja tā vispār var teikt) toreiz arī tādas lietas ko vispār pat neražoja...Piem.skaistu invalīdu auto Sputņik ar 2+2 sēdvietām (ap 1965.g.),bet vēlāk no tā iznāca zirdziņš-kuprainītis SZA.
modža
...retums diezin vai. Laikam pareizāk būtu teikt, ka VAZ melnā krāsā, gan arī melni Moskviči, vispār nebija nopērkami. Vismaz es nekad netiku tajos laikos ko tādu manijis. Attēlos redzamie braucamie ir tikai reklāmai. Bet ar to nosacīti lielo daudzumu hroma, dotie auto, tiešām izskatās pat ļoti labi...
=============================
Par Moskviču nepateikšu, bet par VAZu gan! Bija melni VAZi, t.s. "specpasūtījums", šitādi dzelži "gāja" uz Ēģipti, Tunisiju, Maroku utt. -
melnas mašinas tur ir cieņā! :-)Mans labs paziņa Gruzijā nevājo īpašumu
sastrādāja krāsodams citas krāsas VAZus melnus :-)Brauca pie viņa gan no
Armēnijas, gan Azerbaidžānas, jo Austrumos melns auto - tas ir KRUTO!!! :-)
Valstis ar Sahāras tuksnesi savās robežās... Tur arī parastās automašīnas uzkarst tā, ka rokas pret stūri var apdedzināt, bet melnas... Vispār vāks! Un vēl jo vairāk - Žiguļi, kam kondicionieru nav! Kaut kas neiet kopā.
Ne gluži par reklāmu, bet skatījos šurika piedzīvojumi-kaukāzu gūstekne. Tur pašās beigās viņa iesēdās kaut kādā futuriskā mikroautobusā, kāds zin kas tas ir par brīnumu?
Eksperimentāls modelis,kas nekad netika ieviests ražošanā. Bāze ne ta Čaika,ne ta ZIL limuzīns. Man ir modelītis 1/43,tam līdzi bija žurnāls ar aprakstu.