Aizmirsi paroli?

« Iepriekšējais 12Nākošais »

Avokado 9.Aug 2010
+
-
Sveiki!! Iegādājos savam IŽ P3 jaunu akumulatoru Varta 6V 12Ah , salēju destilētu ūdeni sekcijās , uzlāda tika veikta apmēram 15 stundas , (nekādus mērījumus protams neveicu -nav ar ko ...tikai redzams uz lādēšanas iekārtas voltu un ampēru rādījumi), bet pievienojot motociklam, pat skanjas signāls ļoti vārgs , pieliku 6V kontrllampiņu -tā vāji iekvēlojas. Gribētu saņemt kādus padomus, kā pareizi jāveic jauna akumulatora uzlāde.
Paldies

ja 9.Aug 2010 | Pēdējo reizi labots 09.Aug 2010 09:08; labots 2 reizes
+
-
nekādus mērījumus protams neveicu
redzams uz lādēšanas iekārtas voltu un ampēru rādījumi),
pat skanjas signāls ļoti vārgs

no rakstītā redzams, ka tev trūkst elementāru zināšanu, :macies: bet to var labot! Citi biedri par to parūpējušies: :good!: Lasi grāmatas un instrukcijas!

http://foto2.inbox.lv/ac11/M-Gincburgs/124-125.jpg

Aldis 9.Aug 2010
+ 0
- 1
Sabrauci auzās ar to destilēto ūdeni . Jālej iekšā ir elektrolīts nevis destilēts ūdens .

ursus 9.Aug 2010
+
-
Nja,viss kā NEvajag darīt.
Ūdeni tad pret elektrolītu nomainīs.
un gan jau strāva neko nebūs izdarījusi.

Sākumā daram un tad domājam ...

DUALiž 9.Aug 2010
+
-
Jāielej elektrolīts (pudele maksā pāri 1ls, ar to pietiks), tad akumulatoru vajadzēja kkadu laiku atstāt, lai "ievelkas". Tad lādējam.

Avokado 9.Aug 2010
+
-
Paldies ;)
auzās varbūt tāpēc, ka bija tikpat "gudri" padomdevēji veikalā.
P>s un man uz lādēšanas iekārtas ir gan Voltmetrs , gan ampēmetrs :)
Un motociklam bez neiedarbināta dzinēja darbojas gan skanjas, gan gaismas iekārtas ar pieslēgtu AB.
Cerams, ka nebūšu piebeidzis jauno AB :(

AivisG 9.Aug 2010
+
-
Nu gan dauņus liek aiz letes. Kurā veikalā?

fire 9.Aug 2010
+
-
Nekas traģisks. Izgāz ūdeni ārā, atstāj aķi ar kājām gaisā vismaz pusi dienas. Tad lej iekšā elektrolītu un lādē ar vāju strāvu. Ja ir iespēja uzjaukt pašam, tad ar blīvumu ~1,35...1,4, jo plašu porās paliek daudz ūdens. Ja liesi veikalā nopērkamo ar blīvumu 1,28, tad tas būs par švaku. Bet tā kā moča akumulatorā tikai kāds puslitrs ieiet, ar divkārtēju elektrolīta maiņu viss būs kārtībā - zaudējumi nebūs lieli. Neuztraucies, akumulatoram neko ļaunu neesi nodarījis.

Avokado 9.Aug 2010
+
-
paldies fire
AKB pirku Siguldā , autopreču veikalā , kur arī piedāvāja uzreiz šo šķidrumu, virsū rakstīts Destilēts ūdens -cena 0.50 lvl

i_edgars 9.Aug 2010
+
-
Dikti pamaz pašreiz ir veikalu, kuros pārdevējs ir informēts par to kas kur ir un kā to lietot. Nemaz nerunājot par to ka pie šā varētu pakonsultēties!

Ir nācies redzēt kā pārdevējs brīnās un vispār nestādās priekšā par ko iet runa, kad palūdzu lai iedod 1/2' (puscollas) vītņurbi! Nezina ne kas ir puscolla, ne kas ir vītņurbis.... pie kam tas bija santehnikas veikalā!!!

Andris_Z 9.Aug 2010
+
-
Tad kad akkumulātors būs uzlādēts, tad būs maksimālais elektrolīta blīvums. Tad nomērīsi katrā cellē un piekoriģēsi lai visur būtu vienāds 1,27.

Veikalos jāzin ko īsti pašam vajag. Pārdevejiem vajag pārdot un vienīgi pārdot, lai tikai naudiņu samaksā un viss.

ja 9.Aug 2010
+
-
iedomājies, ka tā būtu aptiekās !

i_edgars 9.Aug 2010
+
-
ja :
iedomājies, ka tā būtu aptiekās !

Ir jau arī!! Paprasi zāles klepum - iedos pūtekli pa 5,99 Ls, bet ir līdzīgas iedarbības pa 1,20 Ls! Ja prasīsi konkrētās zāles tad dabūsi ko vajag, ja prasīsi pret kaut ko, tad tikai dārgākās un ne vienmēr labākās!

zigurds 26.Aug 2010
+
-
Es savai 634 javai jau TREŠO akulumātoru esmu iegādājies...
P:irmie abi bija 6v 6a un tos man naturāli uzvārija.
Tagad centrāltirgus bodē nopirku 6v 11a akulumātoru un tas pārdevējs man uzreiz jautāja via elektrolītu ar vajag.....
Ar cik lielu amperāžu man viņš būtu jālādē????

AivisG 26.Aug 2010
+
-
zigurds :
Es savai 634 javai jau TREŠO akulumātoru esmu iegādājies...
P:irmie abi bija 6v 6a un tos man naturāli uzvārija.
Tagad centrāltirgus bodē nopirku 6v 11a akulumātoru un tas pārdevējs man uzreiz jautāja via elektrolītu ar vajag.....
Ar cik lielu amperāžu man viņš būtu jālādē????

1/10 no ampērstundām, tā man skolā mācija. Sākumā uz pašu mazako iestatījumu, kamēr nomeirinās ampērmetrs. Bet vispār - labak mazāk ampēri un ilgāks laiks. Galvenais - nenosēdini līdz galam, tad aķim ir pipec. Daži akumulātori m an ir nokalpojuši pārsteidzoši ilgi - pat 6 gadus.

Labāki jau it kā ir tie modernie lādetāji, kuri paši regulē stravas stiprumu un atslēdzas kad ir pilns, bet man ir visai jauns ladētājs un mazos aķus vāra tāpat, neskatoties uz to ka ir 6/12V un, tādēļ salīdzinoši visai dārgs. Ta kā gribētos pa garantiju nest atpakaļ, bet diezin vai būs jēga, droši vien poļu-ķīniešu lādētajs ne uz ko labaku nav spējīgs, bet profeisionālā lādētāja cenas starpība ir tāda, ka labak nokaut kādus 10 akumulātorus un nezin vai strādās labāk.

Vienkārši jāpaseko līdzi, viņi paši laikam uz maziem aķiem nespēj izslēgties, jo ar 12V aķiem viss notiek labi.

zelch 26.Aug 2010
+
-
Cik esmu pircis akulumātorus tiem līdzi ir nākusi grāmatiņa ar instrukciju tur viss sīki un smalki aprakstīts. Vēl pagājušonedēļ vienu tādu izmetu. Es gan jau gadus atpakaļ nopirku elektronisko lādētāju un esmu aizmirsis visas šitās problēmas. :good!:

i_edgars 26.Aug 2010
+
-
Jā, jā - manam ķīniešu brīnum želejniekam ar bija instrukcija - pilna ar ķīniešu hieroglifiem. Bet salādēju kā vajag, jo šie bija daudz zīmēju sabāzuši. Latviski neviena vāŗda!!

zelch 26.Aug 2010
+
-
:lol: Nē man tās grāmatiņas no Latakko! :)

fire 27.Aug 2010
+
-
Principā sausi lādētie akumulatori pēc uzpildīšanas ar elektrolītu nav jālādē. Pielej, paturi dažas stundas un nomēri blīvumu. Ja nav zemāks par 1,25 liec virsū un brauc. Ar to lādēšanas strāvu arī tā ir kā ir. Ar lādētāju lādē ar patstāvigu strāvu - 1/10 A no ietilpības. Toties uz transportlīdzekļa uzlāde notiek ar patstāvīgu spriegumu +/- 14 volti 12 voltu akumulatoram un +/- 7 volti sešu voltu akumulatoram. Tur strāvas ir pavisa citas. Ja akumulators ir tukšs, lādēšanas strāva sasniedz ģeneratora maksimālo atdevi - mocim tie var būt pat 10 ampēri.
Zigurd! Pārbaudi ģeneratora spriegumu pie dažādiem apgriezieniem, tas nedrīkst būt lielāks par 7,2 voltiem, citādi jaunais akumulators arī būs pagalam!

zigurds 27.Aug 2010
+
-
Ar kādu aparātu man tas ir jāmēr un kā????
nekad neko tādu neesmu darījis!!!
« Iepriekšējais 12Nākošais »

Jaunākie ziņojumi forumā