Varbūt kāds ir saskāries ar šādu lietu,un zin kur jādodas,un kas jadara?Nekur īsti netā neatradu kā var piereģistrēt legāli pašizgatavotu piekabi. Izlūrēju csdd majas lapu tur īsti neko neatradu tikai likumu par auto parbūvi.
Iz sērijas viena tante teica esot vienkarši ar jaun izgatavoto piekabi jaaizbrauc uz csdd numura salīdzināšanu kur ķipa iedošot sertifikātu. Bet man galīgi tam negribas ticēt,jo izklāusās pārāk vienkārši priekš musu valstiņas.
Teorētiski ir iespējams, bet praktiski nereāli. Tad tas jākārto caur juridisku personu, bet tehniskās dokumentācijas izsrādāšana sanāks vismaz 10 piekabju cenā, ja ne vairāk. Dokumentācija visiem vienāda - vai ražo vienu eksemplāru, vai tūkstoti, atšķirība ir tikai sīkās niansēs. Vienkāršākais ceļš - uz citas piekabes dokumentu bāzes to noformēt kā pārbūvi. Tad visa papīru kārtošana izmaksās ap 100 Ls. Pastudē Transportlīdzekļu pārbūves noteikumus!
Tad sanāk,ka Es teorētiski savu pašizgatavoto piekabi kura iz izgatavota no 0 un nau nevienas orģinālās detaļas, pieņemsim piekabes zubronok. Es lētāk to varu piereģistrēt ja nopērku pieņemsim zubronoka dokumentus un reģistrēju kā parbūvi. Vai Es pareizi sapratu? Jo pārbūves noteikumos rakstīts ka drīkst mainīt piekabes gabarītus,un to agregātus pēc kautkdiem E.S. standartiem.
Nemokies ar kosmiskiem risinajumie-shema pavisam vienkarsa-atrodi kur tavai dzives vietai viss tuvak ir iestade kas atbild par traktor tiesibam un to tehnisko skati-aprunajies ar darbiniekiem -ka pieregistret pasizgatavotu piegabi "traktoram"- cik zinu vini sertifice piekabi pieskir tai ramja numuru un iedod piekabes numuru-un vola tev ir registreta piekabe ar kuru var piedalities celu satiksme-jo nekur nav punkta ka masina nevar vilkt traktora piekabi- pie manis vairaki konstruktori ta ir registrejusi savus gara darbus un vizinas ar tam piekabitem ka lieli .
šitā ir ļoti interesanta doma-kur tas ir pie tevis kur konstruktori ir reģistrējuši savus gara darbus un vizinās ar tām piekabītēm kā lieli,gribētos ar viņiem pakonsultēties
Meklēju informāciju par piekabju reģistrēšanu un uzdūros šim rakstam, tad nolēmu pārbaudīt vai ar vieglo mašīnu var vilkt traktora piekabi, tad nu saskaņā ar CSN
195. pants Aizliegts vilkt:
195.pants 12.punkts traktortehnikas piekabi ar automobili.
Nepētiju,kad šie grozījumi stājušies spēka, bet lai visiem ir skaidrs, ka joks ar piekabes reģistrēšanu kā traktora piekabi neies cauri
Iz sērijas viena tante teica esot vienkarši ar jaun izgatavoto piekabi jaaizbrauc uz csdd numura salīdzināšanu kur ķipa iedošot sertifikātu. Bet man galīgi tam negribas ticēt,jo izklāusās pārāk vienkārši priekš musu valstiņas.