Aizmirsi paroli?

RatEnpreis 14.Feb 11:29
+
-
Muravejists 14.Feb 2012 10:45
Ārzemnieki dārgi un cik zinu vindienīši.

Jēziņ ! Tanu problēma. Kamēr ziema un cenas zeākas, kā vasarā, un runājamas - pēr normālu holandieti, kaut kādu gazeli vai tamlīdzīgu par latiem 60 un brauc bēdu nezinājis. Būs vismaz normālas bremzes.

fire 14.Feb 12:11
+
-
Paskaties šeit:
http://lietotivelosipedi.lv/
Man liekas, ka tie bija viņi, kas vasarā katru ceturtdienu Kalnciema ielas kvartāla pasākumos šos velosipēdus tirgoja. Cenas mazliet uzskrūvētas, bet par 80 Ls varēja dabūt stabilu velosipēdu ar 28 collu riteņiem, uz kuru varētu sēdināt kārtīgu veci un vēl dāmu paņemt uz rāmja.

Sbech 14.Feb 15:02
+
-
Holandes (u.c. Eiropas) velosipēdi arī mēdz būt visdažādākas kvalitātes un ražojuma. Pat visai slikti, "vienreizīgie" holandieši redzēti, pat ar tiem pašiem šaušalīgiem ķīlīšiem... Ja pats labi nepārzini velo lietas - labāk lētāko holandieti nepirkt, kā man šķiet. Jāapzinās, ko pērc...

Turklāt - viņiem tur tajās zemēs nav tādas tieksmes par kartu cenu glabāt velosipēdu zem jumta un dzīvoklī, tie vellapēdi arī mēdz būt no iekšas sarūsējuši - vairākus gadus stāvējusi ārā... Pats zinu cilvēku, kam priekšējā dakša pārlūza aiz sarūsēšanas, kaut arī no ārpuses - tīri nekas izskatījās...

RatEnpreis 14.Feb 15:26
+
-
Jautājiens Muravejietim - tie 100 kg izpaužas kā darba tulzna ( alus vēders ) vai arī augumā esi pie 2 m ? Ja pirmais variants - laikam ērtāks būs sieviešu tipa rāmis :)

Sbech 14.Feb 16:13
+
-
... Bet ja otrais variants - tad ļoti, ļoti būtiski - piemērota izmēra rāmi izvēlēties. Klasiskā "dimanta tipa" rāmim uz 28" riteņiem - attālumam starp pedaļa ass centru un sēdekļa stutes rāmja malu - jābūt ap 60 centimetriem. Labāk - vairāk. Holandieši - arī augumā ne maza tauta, šādi velosipēdi tiem bieži gadās.

Sbech 14.Feb 16:15
+
-
Sieviešu tipa rāmis mazāk izturīgs... Zemsēdekļa gabas rāmim - locās, kad 100 kilogrami uz tā lēkā...

... zinu, par ko runāju - es jau pāri 100 sveru, un ar velo visai regulāri braucu. Jautājums man tuvs :)

RatEnpreis 14.Feb 16:37
+
-
Manas omammas māsai bija 140 kg. Pa Latgales granteniekiem tāvien mauca ar HVZ sieviešnieku + vēl reizēm uz ragiem kannas ar pienu :) Taisnība gan - tai pusē velosipēdisti tādas apmales nepazīst :D

Muravejists 14.Feb 22:33
+
-
RatEnpreis 14.Feb 2012 15:26
Jautājiens Muravejietim - tie 100 kg izpaužas kā darba tulzna ( alus vēders ) vai arī augumā esi pie 2 m ?

Esmu 1,90 metri garš plecos padevies 103 kg smags. Alus vēders nav.Kā saka tāds būdīgs vecis. Ar 47 izmēra kurpi.

RatEnpreis 14.Feb 23:34
+
-
Muravejists 14.Feb 2012 22:33
Ar 47 izmēra kurpi.

Tad Tev ne velosipēdu vajag, ne Muraveju bet MOTOCIKLU ! :)
Tak labi, jebkurš normāls velo tādu svaru tur, ja, kā augstāk inēja, pāri starpjoslu barjerām nelēkāt.

Sbech 15.Feb 09:34
+
-
1,90 metri garš plecos padevies 103 kg smags

Kārtīgs latviešu vīrs! :)

Nu i normāli... Patiešām, normālu velosipēdu rāmji, ja bez pārmērīgas slodzes un nebojāti-nelocīti, (nelocīti, pārbraucot ar traktoru) - iztur tīri labi.

Atkārtošu pamattēzes, no savas pieredzes:
- Rāmim jābūt "klasisikā dimanta tipa" - tas ir, taisno trīsstūru. Šads rāmis tīri konstruktīvi visspēcīgākais.
- Rāmja izmēru vajag lielo - zemsēdekļa caurules garums ne mazāks, ka 60 centimetri. Lai nebūtu uz velosipēda "kā Z burtam" jāsēž...
- sēdeklis jāpastiprina - man regulāri norāva vītni un sāka sēdekļa gali augšā-lejā šūpoties. Palīdzēja - skrūves nomaiņa pret nerūsējošā tērauda skrūvi, papildus biezo paplākšņu pievienošana un garāku, tāpat - nerūsējošā tērauda - uzgriežņu lietošana. Tad var savilkt ar nepieciešamo spēku.
- riteņa aplokus vēlams vai nu mūsdienu dubulta alumīnija (tādi kā "augstie" izskatās) vai nu klaiskā V-veida metāla aplokus. Vienslāņa kvadrātainie dzelzs (kā tai Ukainai uz bildes), it sevišķi, metāla vai, pasarg'dies, padomju "Tūrista" tipa vienslāņa alumīnija aploki - neder, locās, rauj ārā spieķus.
- Padomju tipa pedāļu klāņu stiprinājumus "uz ķīlīšiem" spēcīgs dūšīgs vecis spiežot uz pedāļiem, cik vien ir spēka (un masas! :) ) ātri izdangā. Tāpēc - klaņu stiprinājumam jābūt citam, ne uz ķīļiem. Pirmskara Latvijas velosipēdiem šādus stiprinājumus vēl ciešamus ražoja, pielietojot labas kvalitātes metālu, un precīzi pēc izmēra izfrēzējot, ped masveida štancētie Padomju, un it sevišķi, no plastilīna taisītie mūsdienu ķīniešu - galīgi neder lielajam baltajam cilvēkam.

Sbech 15.Feb 09:41
+
-
Ar 47 izmēra kurpi.

Tad arī pedāļus labāk pielasīt no BMX, metāla un platus, lai kājai ērti. Man pašam knapi 46, un lietoju metāla pedāļus, jo, regulāri braucot, padomju tipa pedāļi - izļurkājas, bet plastmasas "it kā kalnu" - izdangā.

RatEnpreis 15.Feb 10:03
+
-
Rekur īpaši lieliem puikiem skelets, trešais no kriesās.

http://www.pashley.co.uk/guvnor/models.html

Muravejists 15.Feb 11:06
+
-
Paldies vīri par informāciju. Skatos lasu un lieku visu kā sacīc saka aiz aus.:like:

ursus 15.Feb 11:39
+
-
Saulkrastos uz jūru braucu ar -Ukraina-,pašam virs 190 un ap 120.Nekas nelūzt un nekas neizļurkājas.Pedāļi tur bez sāpēm,bet man viņi no -Turist- no rūpnīcas(alumīnija korpuss).

armand-Z 15.Feb 18:48
+
-
Vai ir iespējams uzlādēt motocikla akumulatoru 12v 9Ah ar elektriskās urbmašīnas lādētāju 18v 2,5A ? geek

Ventiņš 15.Feb 18:58
+
-
IETEICAMS lādēt ar strāvu, kas nepārsniedz 1/10 no akumulatora ietilpības - tātad ar aptuveni 1A, un spriegumu ap 14V.

Uzlādēt ir iespējams, tik spriegums nedaudz par lielu, var kaitēt akumulatoram. Ja virknē iemetīsi 5W 4,7ohm rezistoru būs kā vajag.

armand-Z 15.Feb 19:26
+ 1
- 0
Vai rezistora vietā pieņemsim var likt 5W lampiņu jo man nav tā rezistora ?

Ventiņš 15.Feb 20:53
+
-
Ja tā 5W lampiņa paredzēta lietošanai ar 12V spriegumu, tad neies cauri ar šo lampiņu, jo tās pretestība ir ~28,8 omi, strāva ķēdē būs pārāk maza.

Neizplūdīšu garās runās, lādēt vari, būs ilgāk jālādē, un akumulatoram lādējoties, lampiņa kādā momentā var izdegt(kad akumulators sasniegs noteiktu uzlādes līmeni). Negarantēju arī to, ka akumulators būs uzlādēts attiecīgi tavām lietošanas vajadzībām.

Stack 15.Feb 22:48
+
-
Man ir viens jautājums. Vai cz 250/513 priekšējais ritenis kaut kā atšķiras no cz 125/516 priekšējā riteņa?

Jaunākie ziņojumi forumā