ja :
1.varu tevi nomierināt-visiem D sērijas motoriem ir magneto aizdedze![]()

ja :
1.varu tevi nomierināt-visiem D sērijas motoriem ir magneto aizdedze![]()

Pirmskara literatūrā šādu aizdedzi (sadalīts magneto ar ārēju spoli) sauc par "aizdedzi ar magneta aparātu".

DUALiž :
Izskatās ka tur pielikta palaidējmotora aizdedze!

zigurds :DUALiž :
Met taču nost šito kluci. Ja atsāj šito, tad nav jēga neko restaurēt.
Kapēc jāmet nost. Tā ir vis elementārākā aizdedz, un tā ir no belarusa traktora palaidējmotora. normāla pēc manām domām
Un DUALiž-Kādēļ atstājot šo nav jēgas restaurēt mopēdu? :shock:

Sbech :
Motors sakropļots... Lai atjaunotu - vajadzēs metināt argona vidē...
Šai aizdedzei, patiešām, nav nekādu priekšrocību - tie paši kontakti, tikai metāla klucī.
Ar restaurāciju, respektīvi, atjaunošanu pēc iespējas tuvāk sākotnējam izskatam - šadam traktora magneto nevar būn ne sakara! Protams, ja restaurē ne traktoru![]()
Pirmkārt, nu ļooti izceļas un ir redzams no ārpuses, un, otrkārt, pedaļus īsti nevar pielikt, cik es saprotu.

Sbech :
D8E (Д8Э) nav izcils retums. Šķit, ka vieglāk, un pat, iespējams, lētāk būs vēl vienu tādu pašu motoru noprikt, nekā šo metināt, ārstējot no šķūninga.
Tā šaušalīgā aizdedze nu nekādi uz restaurējmā mopēda neder.

:not:

umahers :
He-he! Kādreiz es arī to piku uzšķūningoju viena kaimiņa plirkšķim,bet nejau priekš aizdedzes,bet priekš gaismām-BIJA ARĪ GAISMA!!!Tikai es to iemāniju ne uz ārpusi,bet iekšpusi(aiz cilindra) un šamo varēja atvienot,kad nevajadzēja gaismas. Tas motorītis tomēr zaudē daļu jaudas ,griežot to kluci:not:

Tātad iecerēts dabūt Rīdziņu gandrīz orģinālu.Vienīgais kas paliks neorģināls ir aizdedze-tā ir "magneto".Viss pārējais taps orģināls.Rīdziņa ir labā stāvoklī bet līdz perfektam stāvoklim vēl ir jāstrādā.
Un kāds man lūdzu varat pateikt kā es varu ievietot šeit bildes?