Tatad ja es d8 spli ieliksu d6 motora tad vares vadus vilkts pets d8?
Ko d6 shema nozime tie tinumi vai kas tur ir lukturi man neviena lukturi tadu nav.
Lukturī, cik es zinu, ir diode. Kaut arī uzzīmēta spole... Nedaudz jaunākos motoros tā diode ir noslēpta pašā tinumā ("pakavā") - ja attin augšējo kārtu ieraudzīsi tādu mazu melno štruntiņu
Jā, ja tu ieliksi D6 motorā D8 "pakavu" un spēsi izvilkt kārtīgi vadus - varēsi likt kā D8. Kaut arī tas ir visai dīvaini.
God. pionēr, tev iedeva divas shēmas:
1. ar diodi
2. ar droseli
taisi to variantu, kas tev labāk patīk, vai to kam tev vieglāk dabūt elementus.
Vai atsaite atrodas lukturī vai trafā, tas tak vienalga, ceru ka fiziku skolā mācījies!
Naktī ,,kautko,, noteikti var redzēt, braukt gan nevar, retrotehnikas skates reti notiek naktīs, pēdējā cik zinu bija Kuldīga, pajautā dalībniekiem kā brauca pa nakti....
Forumā jau daudz diskutēts, varbūt var to visu arī izlasīt. http://www.retromoto.lv/forum/rigas-13-gaismas-spolite-t7549.htm
Un vē viss kas cits ar šo jautājumu. Katreiz vieni un tie paši jautājumi. Ja neiet D-6 variants, tad taisi D-8. Pat vecās motociklu grāmatās bija bildes un rakstīts par diodēm.
Gaismām vajag ekonomiskākas spuldzītes, VAI kombinēt iekšā gaismu uz gaismas diodēm (tagad pat istabas ar tām apgaismo), tas būs ekonomiskāks variants. Vajag tik mēģināt, bet tas laikam kad viss jau strādās.
ja tas butu iespejams