jaaniss :
Soda ir nātrija bikarbonāts, jeb pārtikas soda, kas tiek ražota strūklošanai

"semjonoff" :jaaniss :
P.S. Sodas jau visādas, krievu laikos kkāda rūpnieciskā bija - jaucām ar dīzeli un mazgājām traktorus. Eļļa nāca nost kopā ar krāsu! :good!:
Tā būs bijusi kalcinētā soda (veļas soda) - nātrija karbonāts. Vēl ir kaustiskā soda - nātrija hidroksīds, vai tautas valodā - ziepju zāles, to agrāk izmantoja krāsas noņēmējos, bet tā ir ļoti agresīva - nonākot uz rokām, veidojas smagi ķīmiskie apdegumi. Strūklošanai der tikai nātrija hidrogenkarbonāts (bikarbonāts) ar atbilstošu kristālisko struktūru.

Andris_Z :
Es sapratu, ka ja virsma metālam rūsējusi, tad nekāda jēga no tās maigās sodas strūklošanas nav.
Cita runa, ja vajag saudzīgāk virsmu tīrīt.
Bet kā neitralizēt sodas atstātās pēdas? Nebūtu prātīgi tērauda virsmu mazgāt ar ūdeni.
Smiltis ir tomēr šķiet pievilcīgāka lieta, ķīmiski neitrālāka un arī ar lielām iespējām variēt ar iedarbības iespējām uz virsmas apstrādi. Var arī tikpat maigi apstrādāt.

? Sanāk, bet tikai ļoti smalkam darbam un mīkstām (alumīnija .....) detaļām. Arī ar smilšu pistoli ( rokas, regulējamo).

zemans :
Kāpēc man liekas ka par šito tēmu jau bija topiks, kurā mani apdirsa par to ka biju mēģinājis pūst ar virtuves sodu![]()
? Sanāk, bet tikai ļoti smalkam darbam un mīkstām (alumīnija .....) detaļām. Arī ar smilšu pistoli ( rokas, regulējamo).

semjonoff :
Ta jābrīnās par cipariem ko prasa par pakalpojumu. Bodē kkādi 26 saņi par paku prasa, ja ņemtu beramu un vairumā, tad droši ka ne dārgāk par 15 būs. Un vai tādā gadījumā nav kauns prasīt 20LS par 1 diska noskablīšanu?

Vairāk informācijas par to, ko var notīrīt, kāpēc izmantot tieši sodas strūklu, var atrast mūsu adresē Sodas strūklas pakalpojumi
Ja ir kādi jautājumi, tad ajblasters@gmail.com