Aizmirsi paroli?

Kristaps 16.Feb 2010
+
-
Vēsturiskajam spēkratam ir jābūt ražotam līdz 1979. gada 31.dec, lai pretendētu uz statusu.

Un man liekas, ka pēc gadiem 5 nekas nemainīsies. Jo otrie golfi un astotās jawas tā isti nenoveco.

Mixx 16.Feb 2010
+
-
Kristaps :
Un man liekas, ka pēc gadiem 5 nekas nemainīsies. Jo otrie golfi un astotās jawas tā isti nenoveco.

Tieši par to es arī runāju.

klops_G 16.Feb 2010
+
-
Kristaps :
Vēsturiskajam spēkratam ir jābūt ražotam līdz 1979. gada 31.dec, lai pretendētu uz statusu.

un kur tad paliek tie pagaidām noteiktie minimālie 30 gadi? Tad sanāk ka pirms gadiem 10 jebkurš transporta līdzeklis ,kurš ražots līdz tam 1980.gadam, bija 20 gadus vecss un bija vēsturisks, bet tagad kaut gadu vecāks braucamais nevar pretendēt uz vēsturisko statusu, kaut kā stulbi tas liekas :|

fire 16.Feb 2010
+
-
Kristaps :

Otro golfu ražoja līdz 1993. gadam. Arī pirmais golfs vēl stabili nevar iedzīvoties vēsturiskā spēkrata statusā, jo tikai 1984. gadā atstāja konveijeru, bet kabrioleta versija uz konveijera noturējās līdz 1993. gadam, sākoties trešā golfa ērai.

fire 16.Feb 2010
+
-
klops_G :

un kur tad paliek tie pagaidām noteiktie minimālie 30 gadi? Tad sanāk ka pirms gadiem 10 jebkurš transporta līdzeklis ,kurš ražots līdz tam 1980.gadam, bija 20 gadus vecss un bija vēsturisks, bet tagad kaut gadu vecāks braucamais nevar pretendēt uz vēsturisko statusu, kaut kā stulbi tas liekas :|

Vēsturiskais statuss sākumā tika piešķirts "bezsaimnieka" spēkratiem, ja tiem bija pāri gājis karš. Šī norma vēl pastāv un šos spēkratus aizliegts atsavināt. Vēsturiskā spēkrata statuss jebkuram šī statusa cinīgam spēkrtam tika ieviests tikai pirms gada. Tad arī Motormuzejs noteica šo kontoldatumu 1979. gada 31. decembri, kā jau minēja Kristaps. Tāpēc arī es minēju, ka pagaidām tie ir 30 gadi. Kā būs turpmāk, to rādīs prakse.

AivisG 16.Feb 2010
+
-
Golfi ir labas mašīnas, tas nenozīmē ka nedrīkst iegūt VS. Pašam ir bijuši kādi 4, ar viņiem var sacensties tikai kadeti un astras. Viegli braukt un remontēt. Redzēs kas būs kad saks birt nost kia, huidai un citas līzinga mašīnas.

Mixx 16.Feb 2010
+
-
Protams, labas mašīnas. Par to nav runa.
Bet, vai šādas un jaunākas mašīnas ir "Vēsturisks spēkrats."?

AivisG 16.Feb 2010
+
-
Mixx :

Kāpec gan ne, ja ir oriģināls un 25 g.v.? Setras, talboti, tatra, trabanti, tarpani un cita eksotika to gadu liekas atbilstošaki, protams, bet tāpec ka golfi ir izdzīvojuši ilgak, nav pamats diskriminācijai :D

Seskvočs 16.Feb 2010
+
-
Nostalģija ir tas kas nosaka vēsturisko statusu nevis vecums. Tie gadi ir tikai tāds objektīvs punkts. Nezinu vai pēc gadiem 20 kāds gribēs ņemties un restaurēt kautkādu 98. gada KTM. Tādam nebūs ne atpazīstamība ne arī būs aizķēries folklorā. kaut dampīc labs.
Piemēram man k-750 nekad nav interesējis kā mocis, bet vectēvam pirms gadiem 50 tāds bija. Ir bildes saglabājušās, nostāsti, tantes stāsta kā opis gonkojis. Tikai dēļ tā arī sāku lasīt kopā! Štrunts ka tādi saražoti simtos tūkstošu, bet vēsturiska vērtība tam liela. Kad pirmoreiz saliku un izgāzu kāda interese radās skatītājos. Parasti visu nosodošās tantes vai klāt lipa! :good!: Tas pats pēc laika būs ar otro golfu!
Tos 25-30 gadus varētu tulkot kā paaudzi. Nu tās manas amatiera domas. Tie kas nopietni ņemas varbūt skatās savādāk...

fire 16.Feb 2010
+
-
Es piekrītu Seskvočam, jo auto- moto vēsture ir relatīvi īsa, mazliet virs 100 gadiem. Tagad mēs atkāpjamies vismaz 30 gadu vēsturē, kas ir gandrīz trešā daļa no visa vēstures posma. Pēc 20 gadiem šim posmam jābūt jau garākam. Pašlaik jaunākā seno spēkratu grupa ir "Post 1960" (1961. līdz 1986.g.). Pēc 1986. gada automobiļos dominē plastmasas un radiodetaļas, skrūvju vietā - vienreiz lietojamas plastmasas kņopes, jeb kā viens vīrs teica "radioaparāti uz riteņiem". Domāju, ka arī man šīs bezpersoniskās skārdā ietērptās mikroshēmu kapsētas, kuras var atšķirt tikai pēc emblēmas uz kapota, būs vienaldzīgas pat vairāk kā pēc 30 gadiem. Vēsturē varbūt paliks tikai ekskluzīvie modeļi.

mehanikis 16.Feb 2010
+
-
AivisG :
Mixx :

Kāpec gan ne, ja ir oriģināls un 25 g.v.? Setras, talboti, tatra, trabanti, tarpani un cita eksotika to gadu liekas atbilstošaki, protams, bet tāpec ka golfi ir izdzīvojuši ilgak, nav pamats diskriminācijai :D

nozīmi retro vairāk attiecina uz saviem ieskatiem, piem padomju trabans 1980 gada( viena no pirmajām "plastmasas mašīnām" ja nemaldos ) ar ko viņš īpaši būtu citādāks no līdzīga gada mašīnas piem rekords 80 gada, kā biju prasījis cik man izredžu ir piedalīties retro pasākumā bet izlasot tas tak opels... ja piem būtu oriģināls kapēc būtu sliktāks par psrs laika tehniku, gadi tač attiecīgie, vnk "иномарка" laikiam :D

fire 16.Feb 2010
+
-
mehanikis :
... padomju trabans 1980 gada( viena no pirmajām "plastmasas mašīnām" ja nemaldos ) ar ko viņš īpaši būtu citādāks no līdzīga gada mašīnas piem rekords 80 gada ..... biju prasījis cik man izredžu ir piedalīties retro pasākumā bet izlasot tas tak opels...

Šie pasākumi vērsti arī uz skatītāju, lai tam parādītu kaut ko senu, neredzētu vai aizmirstu. Trabantu daudzi redzējuši tikai bildēs vai televīzijā, bet 80-to gadu opeļi vēl pietiekamā daudzumā slīpē Latvijas ceļus.

ja 16.Feb 2010
+
-
tieši tā, veči :), lietu vērtību nosaka mūsu attieksme pret tām!

mehanikis 16.Feb 2010
+
-
nu tas tiesa bet savā ziņā diskriminācija, vajadzētu tādu pasākumu kur var piedalīties jebkurš ar "reto" autiņu spīdīgā stāvoklī, autoeksotika padārgs variants :D citi arī grib paskatīties uz bērnības "иномарку" laiciņu atpakaļ kandrīz no ceļa nobraucu ieraugot pilnīgi spīdīgu opeli commadore, viss vienkārši spīdēja, labi ka draudzene ievilka realitātē :D trabans pie manis viens braukā(šofere gan slikta)

fire 16.Feb 2010
+
-
mehanikis :
vajadzētu tādu pasākumu kur var piedalīties jebkurš ar "reto" autiņu spīdīgā stāvoklī

Tev ir visas iespējas noorganizēt pasākumu "Retro - Krāslava". Ja dalības maksa nepārsniegs 10Ls (ēšana un nakšņošana), gan jau dalībnieki salasīsies.

mehanikis 16.Feb 2010
+
-
:D organizēt ko tādu nav no vieglajiem darbiem, it īpaši tādam studentam kā es :D

koko 16.Feb 2010
+
-
Es domaju, ka ar laiku šis gads, līdz kuram saražotais spēkrats skaitās vēsturisks, iesu uz priekšu, citādi pēc gadiem 20-30 tāda lieta kā restaurācija būs mirusi. Lai gan pēc 20 gadiem tas būs grūti, jo atrast bleķi, nokrāsot un pielikt ir viegli, bet atrast ejošas mikroshēmas un elektronikas būs grūti. Modeļi jau arī tagad jūra ir, nevis kā padomju laikos viens modelis 10 gadus tiek ražots :)

Seskvočs 16.Feb 2010
+
-
Nu nezin nezin. Mocis diezvai mūsu platuma grādos vel kādreiz būs tāda vērtība kā 60-tajos, 70-tajos, līdz ar to šie 25-30 gadi stiepsies aizvien garāki un garāki. Tas ir ja neņem vērā manu vienas paaudzes teoriju. :)
Un nezinu vai kādreiz kāds dampītis būs smukāks un aiz sevis atstājis vairāk par Iž 49 :good!:

ja 16.Feb 2010
+
-
IZ-350!!!!!!

Aigars 16.Feb 2010
+
-
Kādas ir iespējas tehniskajā pasē tikt pie ieraksta "vēsturiskais spēkrats", bet numuru atstāt veco? Man galīgi nesienas kopā Eiropas numura zīme ar "vēsturiskumu". Labāk patriotiskais numuriņš - tas labs saglabājies, gribētos atstāt... :)

Jaunākie ziņojumi forumā