1. tecēja priekšas dakša,ja ne gluži tecēja tad pastipri svīda. Izjaucot(to pašu)... nu nav skaidrīte. štoks +- uz 7 velk,blīvslēgs pat ļoti labs.
...ielēju 5W-40(sintētika AUDI motoram)... NETEK,NESVĪST.
tai pašā laikā aizmugures mortiņos TĀ PATI EĻĻA kas svīst priekšā(amortiņu eļļa !!! ) -nu nekādu problēmu,NEKĀDU !
nu tas ievadam.
atkal noņēmu cilindrus(meklēju kašķi! ) un par cik man ir JAUNI Čehu virzuļi sadabūti(2.remonta). Nolemju paeeksperemntēt ar vecajiem.
1. IZZĀĢĒJU virzulim RIBAS ! pievīlēju.
2. Nokļuvu dīvainā situācijā ar gredzeniem Pie -oilmaster-pirktie !!! atšķiras no tiem kas man nāk mantojumā. LIEKU JAUNUS no jawa.lv. Atšķiras ka jawa.lv brīvā stāvoklī ir ar lielāku spraugu(atšķiras par 5mm),cilindrā viss oki-doki.
un nu ir noticis kas neparasts. es pieņemu ,ka gredzeni vēl NAV piediluši.
BET 3. robā tahometrs TAGAD iet līdz GALAM,NEmokoties !
hmmmm ,es vēl pabraukāšu(protams). Bet viss ir noticis-nahrenizējot- apakšējo stipruma ribu virzuļiem. KO IESAKA krievu saiti un citi žurnāli.
JA nenolūzīs virzulim -SVĀRKI-(jo ribu ta nav),tad to es darīšu VISIEM saviem motoriem(jā nepārlasaties,ka to darīšu arī JAWA 360).
Atšķirība ir 3 un 4 ātrumā pie slodzes(apgriezieniem).
Edit:
ak jā kompresija kurbulējot ir lielāka... ir lielāks pretspēks ...
šodienas stāsts:
Te prasīja bildes. Tad
pēc ... domu biedru vēlmēm.
1.Līdz šim VIENMĒR esmu darījis šādi. Nesvarīgi vai tā JAWA (368),vai Vjatka(elektron).
Otrajā bildē redzem frēzīti ar kuru tas veikts.
2.Tagad ir noticis tas,ko redzam bildē. Nobraukti ir pirmi 500km(tikai).
Motors griežas patīkami,viegli.
Šie nav tie virzuļi ,kas motorā.Šis ir otrs komplekts,otram motoram(rezerves motoram).
5W-40 ir dikti par biezu priekšējiem amortizatoriem! Tāpēc jau arī nesvīst, bet ir laba iespēja amortizatorus salauzt, ja nekaitina cietāka to darbība.
Izbriežot ribas virzulim un cilindram jā iegūst biku lielākus apgriezienus, lielāku max ātrumu, bet tai pat laikā pasliktinās motora darbība tukšgaitā un tuvu tai, kā arī pieaug troksnis.
Speciāli nav jēga darīt - tam ir domāta cita (gatava) tehnika, bet ja virzulis vai cilindrs izkrita no rokām un izlūza, vai motorā izlūza... tad protams var darīt. Duralumīnijs un čuguns (vecenītēm un 634. Javai) ir pietiekami mīksts, ka viegli to visu var izvīlēt ar vīli un rokām.
Ne troksnī,ne tukšgaitā atšķirību nejūtu(nu it kā tukšgaitā motors nedaudz ,nedaudz savādāk rūc,kas pazūd uzsilstot).Amīši ir mīksti,nedaudz nedaudz cietāki,diezin vai ko es viņos salauzīšu.
Varēsi ievērtēt sezonas noslēgumā,bet ir aizdoma ka nebūsi.
P.S. šādi pievīlēt vienalga ir patīkamāk līdz tam viss tikai pievīlēts ar zāģu vīli.
īpaši šiem vārdiem,un esmu pārliecinājies,ka viņos ir liela daļa taisnības:
Если вы все сделаете правильно, мощность двигателя достигнет 24-25 сил. Столько имели эталонные моторы Jawa 634 при их разработке. Вам кажется этот результат ничтожным? Поверьте на слово - большинство серийных мотоциклов не имеет и 20 сил.
un citus ieteikumus es neesmu veicis... ne ar -kloķeni-,ne klusinātāju.
Tiem ieteikumiem es esmu izgājis cauri, izņemot kloķenes atvieglošana un izpūtēja pārveide. Vēl vairāk esmu galvu pārtaisījis uz žokejcepuri. Saku kā ir - tie 1 - 2 Zs nav to vērti. Priekš tā var un rekon=mendēju nopirkt japoški - kas jau no rūpnīcas ir tendēts uz lieliem apgriezieniem, jaudu un ātrumu.
par stūres saslēdzamo atslēgu - es nopirku gan sēdeklim gan stūrei (atveda no Čehijas) Sedekļa slēdzeni izmantoju, stūres - stāv uz galda vēl neizņemta no polietilēna iepakojuma. Kāpēc? ieliec tur kaut vai sēdekļa atslēgu un rāmi , bez asām kustībām pakustini stūri uz galējiem atdures punktiem. kad ieraudzīsi, kā tā slēdzene kustās šurpu turpu, tici man, pārdomāsi. Atliks vienam mudakam atcerēties jaunību un no 5min ieskrietuves prom netiksi. ne jau dēļ tā ka nospers, bet vienkārši nevarēsi vairs atlauzt atpakaļ stūri.
Tas caurums atslēgas vnk jāaiztaisa,vai pildīs f-ju tas lai paliek jautājums.
Bildē es ar skatos ka drīzāk sarkani kā oranži,nu viņi ir tāda viltīgi -krāsas ziņā. Bet sarkans ir savādāks(varbūt nav izbalējuši? ).Tādi bija komplektā.
Rāmis ir krāsots ar pulverkrāsu(skat visu epopeju), caurums no krāsas netika attīrīts... montējot atslēga tika -sačakarēta-,tā ka palika viena strādājoša.
Jo liekot sēdekļa vietā... nekas nebija jātīra(luftes lielas),stūres slēdzenē arī bāzu tik iekšā... paklopējot -saklopējos-
Kā tad īsti ir? ar tiem atstarotājiem. Atrodu bildes arī pie dugām... tik kur un kā tur stiprinās ??? Galīgi nav skaidrs.
Ja panelī ir izciļņi un caurumi atstarotāju stiprināšanai (jau no rūpnīcas), tad oranži ir jāliek tur, bet ja šīs vietas nav, tad 7. modelim uz priekšējā dubļubleķa.
Par stūres atslēgu - TA pārbauda vai tā strādā!! Tā ka braukāt labāk ieteiktu ar izņemtu slēdzeni, bet uz TA jāliek virsū. Viss pareizi salauzt to slēdzeni var viegli, un pie reizes sabojāt visu dakšu vai pat rāmi. Kaut kāda mudaka dēļ, kuram nav kur spēku likt un spēcīgi paraut saslēgtu stūri var palikt ar nekustināmu moci svešā un tālā vietā!
Man nekad NEVIENA TA nav pārbaudījusi vai strādā stūres atslēga ! Vari pamatot kāpēc tā būtu jāpārbauda ??? vai vnk ar iauto spameru vietni esi ko sajaucis?
Tad jau auto to arī pārbauda ???
Nepīpē zeķes... nav labi.
P.S. VMX viennozīmīgi melni Kā tur ko baltu var ieraudzīt?
To, ka balts es redzu! Bet vai reālajā dzīvē, kas tāds parādījās, jo tajā grāmatā ir redzamas dažādas aplamības, kas 7 modelim nebija! Ja šajā bildē nebūtu redzama bāka es apšaubītu, ka tas ir 7 modelis.Pēc maniem pētījumiem esmu secinājis, ka tā stiprināja CZ un bija balts korpus. CZ ir redzēts arī pie priekšējās dakšas.
Varbūt katram gadam bija savādāk???
i_edgars 1.Dec 10:57 | Pēdējo reizi labots 01.Dec 2011 11:01; labots 1 reizi
+
-
VMX, manai Javai 634.8-00 no bodes visi katafoti bija ar baltu korpusu, par melniem es neatceros, bet kaut kur tiku redzējis.
634 Javai priekšā tika likti oranži katafoti uz drošības lokiem, uz priekšējā dubļu bleķa un pie paneļa. Ne jau atkarībā no modeļa, bet no gada. Uz priekšējās dakšas katafoti stāvēja ČeZetai un ar tādu pat dakšu aprīkotai 638. Javai
1. tecēja priekšas dakša,ja ne gluži tecēja tad pastipri svīda. Izjaucot(to pašu)... nu nav skaidrīte. štoks +- uz 7 velk,blīvslēgs pat ļoti labs.
...ielēju 5W-40(sintētika AUDI motoram)... NETEK,NESVĪST.
tai pašā laikā aizmugures mortiņos TĀ PATI EĻĻA kas svīst priekšā(amortiņu eļļa !!! ) -nu nekādu problēmu,NEKĀDU !
nu tas ievadam.
atkal noņēmu cilindrus(meklēju kašķi! ) un par cik man ir JAUNI Čehu virzuļi sadabūti(2.remonta). Nolemju paeeksperemntēt ar vecajiem.
1. IZZĀĢĒJU virzulim RIBAS ! pievīlēju.
2. Nokļuvu dīvainā situācijā ar gredzeniem Pie -oilmaster-pirktie !!! atšķiras no tiem kas man nāk mantojumā. LIEKU JAUNUS no jawa.lv. Atšķiras ka jawa.lv brīvā stāvoklī ir ar lielāku spraugu(atšķiras par 5mm),cilindrā viss oki-doki.
un nu ir noticis kas neparasts. es pieņemu ,ka gredzeni vēl NAV piediluši.
BET 3. robā tahometrs TAGAD iet līdz GALAM,NEmokoties !
hmmmm ,es vēl pabraukāšu(protams). Bet viss ir noticis-nahrenizējot- apakšējo stipruma ribu virzuļiem. KO IESAKA krievu saiti un citi žurnāli.
JA nenolūzīs virzulim -SVĀRKI-(jo ribu ta nav),tad to es darīšu VISIEM saviem motoriem(jā nepārlasaties,ka to darīšu arī JAWA 360).
Atšķirība ir 3 un 4 ātrumā pie slodzes(apgriezieniem).
Edit:
ak jā kompresija kurbulējot ir lielāka... ir lielāks pretspēks ...
šodienas stāsts:
Te prasīja bildes. Tad
pēc ... domu biedru vēlmēm.
1.Līdz šim VIENMĒR esmu darījis šādi. Nesvarīgi vai tā JAWA (368),vai Vjatka(elektron).
Otrajā bildē redzem frēzīti ar kuru tas veikts.
2.Tagad ir noticis tas,ko redzam bildē. Nobraukti ir pirmi 500km(tikai).
Motors griežas patīkami,viegli.
Šie nav tie virzuļi ,kas motorā.Šis ir otrs komplekts,otram motoram(rezerves motoram).