Sbech :
Ja jautājums ir "Vai 1980 gada' Harkovas Tūristam varēja būt melns krāsojums ar sarkanām pin-strīpām?" tad atbilde ir "nē!"
1980.gadā jau krāsoja spilgtās krāsās, arī metaliku izmantoja. Tūristiem raksturīgās krāsas - zaļa, zila. Man savulaik bija sarkans. Bet ne melni!
Kāpēc tu to sauc par "ideal"?!
Ja uztaisīsi bildi, pēc iespējas labāku, un bildes ar savienojumu daļām, tiltiņu un aizmugurējā trīsstūra, pakaļējā riteņa stiprinājuma vietām - varēšu pateikt, vai tas ir bijis Tūrists-Sports-Sputņiks.

pech93 :Sbech :
Ja jautājums ir "Vai 1980 gada' Harkovas Tūristam varēja būt melns krāsojums ar sarkanām pin-strīpām?" tad atbilde ir "nē!"
1980.gadā jau krāsoja spilgtās krāsās, arī metaliku izmantoja. Tūristiem raksturīgās krāsas - zaļa, zila. Man savulaik bija sarkans. Bet ne melni!
Kāpēc tu to sauc par "ideal"?!
Ja uztaisīsi bildi, pēc iespējas labāku, un bildes ar savienojumu daļām, tiltiņu un aizmugurējā trīsstūra, pakaļējā riteņa stiprinājuma vietām - varēšu pateikt, vai tas ir bijis Tūrists-Sports-Sputņiks.
Tevs teica ka originalaa krasa bija melns ar sarkanam stripam.
Bildes drizuma uztaisisu

OPIS :
Sveiki nesen iegādājos šādu velosipēdu liekas ka riga omega
Varbūt kāds zinātājs pateiktu kura gada varētu būt un kuras daļas nāk hromētas. Jau iepriekš paldies.[/u]

Sbech :OPIS :
Sveiki nesen iegādājos šādu velosipēdu liekas ka riga omega
Varbūt kāds zinātājs pateiktu kura gada varētu būt un kuras daļas nāk hromētas. Jau iepriekš paldies.[/u]
Vai nu Rīga, vai nu Omega...
Spriežot pēc sēdekļa un pedāļu klaņiem, zobrata - pēckara Rīga (ex-Ērenpreiss), apmēram tāda, kuru šajā temā rādīju zaļu. Bet bagāžnieks savāds...
Par D dzinēju, laikam, zinat![]()
Hromētais mēdza būt
- stūre ar iznesumu
- sēdekļa atsperes un metāla daļas
- riteņa aploki
- dubļu sargi
- priekšējais zobrats un klaņi
- priekšējās dakšas "kronītis"
Gads velosipēdam - no 1955 līdz 1961, precīzāk nezinu.

Omega - cik es zinu, bija atsevišķa darbnīca, un nezinu, vai tai ir kāds sakars ar Ērenpreisu-Sarkano Zvaigzni. Drīzāk zvaniņš no cita pielikts.

"Sbech" :
Paldies, tagad skaidrs! Смежник, kā saka...![]()
Nice! :good!: ja kādam interesē, tad man ir pārdošanā šāds zvaniņš! Drīz ienāks "SZ" un Latvijas laika svārku sargi (tīkliņi), ja interesē!![]()
![]()
http://foto.inbox.lv/latvello/Velo_aksesuari