Aizmirsi paroli?

« Iepriekšējais 123Nākošais »

968 zaz 20.Nov 2009
+
-
Sveicināti visi fanāti un fani!!! :)

Šajā forumā vēlos uzzināt, Kā? Kāpēc? Kur? Cik? Ar ko? utt.. :idea:

968 zaz 20.Nov 2009 | Pēdējo reizi labots 25.Apr 2010 11:34; labots 1 reizi
+
-
Esmu ticis līdz grīdai - tā ir mazlietiņ rūsējusi, bet nekur nav izrūsējis līdz galam - būšu ticis līdz krāsošanai, BET jautājums ir KO DARĪT TĀLĀK (domāts vai piķēt vai ir kāds cits variants!)???

Kristaps 20.Nov 2009
+
-
Tiec no tās rusas vaļā. Vai nu ar Rūsas pārveidotāju, vai kādi savādāk nokasi to. Jo smērēt piķi virsu rūsu nav nekāda jēga.

968 zaz 20.Nov 2009
+
-
Tas jau ir izdarīts...!
P.S. Proti tieši šobrīd notiek ķīmiska reakcija :sveiks:

speedy220 20.Nov 2009
+
-
968 zaz :
Tas jau ir izdarīts...!

kādu ķīmiju tu lieto? kautkādu skābi? gribētu redzēt fotogrāfiju pēc rūsas apstrādes - kā metāls izskatās?

es kautkādu skabi biju lietojis, bet baigais mēsls izrādījās, nekas tur nenotika, dbūju ar smulšustrūklu berzt nost..

semjonoff 21.Nov 2009
+
-
Welcome! http://zaz.kiev.ua/forum/index.php 8)

968 zaz 21.Nov 2009
+
-
speedy220 :
968 zaz :
Tas jau ir izdarīts...!

kādu ķīmiju tu lieto? kautkādu skābi? gribētu redzēt fotogrāfiju pēc rūsas apstrādes - kā metāls izskatās?

es kautkādu skabi biju lietojis, bet baigais mēsls izrādījās, nekas tur nenotika, dbūju ar smulšustrūklu berzt nost..

Lietoju parastu rūsas noņēmēju...

i_edgars 21.Nov 2009
+
-
Normālus rezultātus var sasniegt tikai ar Antirust rūsas pārveidotāju. Sākumā nokasīt visu rūsu kas viegli nokasās ar kaut kādu drāšu uzparikti. Tad noziest ar Antirustu. Pēc 24 stundām pie + 20 grādiem melnumus var ar drāšu birsti nokasīt - vēlams ar disku uz flekša vai kaut vai urbmašīnas. Tad viss ir jānotīra un jāattauko. Pēc kā var bodē nopirkt Epo 2-komponentu grunts krāsu ar pretrūsas piedevu. Pēc tā mālē pa virsu ko gribi.
Buvanols ir ievērojami sliktāks. Bet jebkuram rūsas pārveidotājam ir jābūt svaigam, pie kam ja tas ir ķēris temperatūru zem 0, tad var droši mest ārā - visas savas īpašības jau ir zaudējis. Kā arī ja ir stāvējis gadu un ilgāk - arī laukā.
=== Pa virsu krāsai var sajaukt no dīzeļa ņemtu atstrādāto eļļu, sajaukt to ar Movili un nopūst (nu kaut kur 1 : 5... 5 Movils-2... krievu) vai uzklāt ar pindzeli.
Būs tev "večnaja pamjats"!! Kaut 10 gadi sāls vannā varēsi turēt.

karo 21.Nov 2009
+
-
vis labākais rūsas noņēmējs ir drāšu birste uz flekša jo tām ķīmijām ir princips vienkārš, ķīmija reaģē tikai ar augšējo rūsas daļu ar to uz kuras pēctam klāj virsū krāsu,bet tā galvenā rūsa kura ir metālā paliek neskarta un turpina savu karagājienu :D es parasti rūsu ar flekša un dažādu birstīšu palīdzību iznīdēju.

fire 21.Nov 2009
+
-
Nav slikts arī Buvanols, tikai jāprot to lietot. Ar Buvanolu apstrādāta virsma visu laiku jāuztur mitra, jo izžūstot reakcija apstājas, tādēļ virsma ik pa laikam jāapsmidzina ar ūdeni. Antirust ziede satur glikolus, kas nodrošina apstrādātās virsmas neizžūšanu, toties atstāj uz virsmas vairāk mēslu, kas jātīra nost. Visi rūsas pārveidotāji satur ortofosforskābi, jo nekas labāks šajā jomā nav izgudrots.
Ja runā par ZAZ-iem, esmu jaunībā divus tādus nobraucis līdz kliņķim. ZAZ-ā zem tepiķiem visu laiku krājas ūdens. Ja ZAZ-am grīda ir sākusi rūsēt, tad var ziest virsū ko grib, tik un tā viss lobās nost un ziemā sāls grīdu pārvērš par rūsas putru. Ja savu ZAZ-u turēsi sausumā un nebrauksi ziemā, grīdu var apstrādāt ar to pašu Buvanolu un nogruntēt ar jebkuru antikorozijas gruntskrāsu.

mehanikis 21.Nov 2009
+
-
buvanolam bija plāna kārta, jeb to izmanto poru attīrīšanai, pats ar ķīmiju nestrādāju nopietni, bet apziest rūsu pirms darba ir gadījies, kaut rezultātu īpašu neredzēju, varbūt slikta ķīmija bija, bet pārsvarā lietoju drāšu birsti un tad smilšu strūklu kur nepieciešams, gruntskrāsas labākas būs 2 komponentu, cietākas, neatceros kādu pats lietoju, bet pagaidām visi mani pūliņi 82 gada autiņa restaurācijā pagaidām stāv uz pacēlāja, ja ir vēlme varu postēt šai forumā projekta norisi, nezinu kā zazam, bet citiem auto ja krājas ūdens tad vainu jāizveodo caurums, vai nu jāaiztaisa ciet rūpnieciskais kā piem
http://pic2.fotki.lv/photos2/8/W0002770/000276985/000027698487_%23_2_%23_mehanikis.jpg
un būtu labi parūpēties lai neveidojas dažādi pagātnes un sāļu slāņi
http://pic2.fotki.lv/photos2/8/W0002798/000279770/000027976999_%23_2_%23_mehanikis.jpg

fire 21.Nov 2009
+
-
mehanikis :
...nezinu kā zazam, bet citiem auto ja krājas ūdens...

ZAZ nav auto. Tā ir autoindustrijas kļūda.

i_edgars 21.Nov 2009
+
-
fire, Antirust nav ziede!! Tas ir tik pat šķidrs kā Buvanols. Abi ir vienādi jāmitrina, taču Antirus daudz efektīvāk izkož visu, it sevišķi no porām. Ja arī kaut kur paliks uz tā ir iespējams krāsu uzdabūt virsū un turēsies, bet ja paliks kaut kur Buvanols, tad krāsa ātri vien nolobīsies.

968 zaz 21.Nov 2009
+
-
Šodien visa diena tika pavadīta uz ZaZ grīdas ar drāšu birsti vienā rokā un smilšpapīru otrā! Pa nakti savu varu rādīs rūsas noņēmējs un tad jau atkal darbs pacietībai un rokām..

ZaZam grīdā ir caurumi, bet tie ir aizbāsti ar gumijas kortiem un blakus sēdētaja pusē bija vāciņš, kurš gan savu rūsas devu arī bija saņēmis!

Domājat ar smilšu strūklu arī vajadzetu pāriet???

fire 21.Nov 2009
+
-
i_edgars :
fire, Antirust nav ziede!! Tas ir tik pat šķidrs kā Buvanols.

Zem nosaukuma "Antirust" var nopirkt daudz dažādu produktu. Man bija Antirust rūsas pārveidotāja ziede plastmasas bundžā un par to arī runāju. Ražotāju neatceros.

i_edgars 22.Nov 2009
+
-
Ir Antirus 0,5 L pudelē - ļoti tumši violets šķidrums (ražotāju ar neatceros), pārdod gan autoveikalos, gan saimniecības preču veikalos.
Eksistējot kaut kāds igauņu rūsas pārveidotājs, kuru var nekasīt nost un krāsot pa virsu uzreiz pēc iedarbības, bet man tāda "reklāma" kaut ko nevieš uzticību.

fire 22.Nov 2009
+
-
i_edgars :
Antirust nav ziede!! Tas ir tik pat šķidrs kā Buvanols.

i_edgars :
Ir Antirus 0,5 L pudelē - ļoti tumši violets šķidrums

Antirust vai Antirus?

mehanikis 22.Nov 2009
+
-
ar smiltīm pūt ja nevari izdabūt no kādas vietas kur tik ar pistoli var pielīst, ar to man ķīmija nepatīk-ka vajag cītīgi notīrīt, ar smiltīm vai drāšu birsti notīrīji un viss vari gruntēt, piemējam draugam bagāžniekā viss rez. ritenis bija ūdenī :D kad izvilka to korķīti tad vairs nekrājās :good!: , citam ir otrādi :)

mehanikis 22.Nov 2009
+
-
ar reklāmām jābūt uzmanīgam :D tā pat kā hammerite-patiešām tikai stabiem der geek

i_edgars 22.Nov 2009
+
-
fire, Antirust!
« Iepriekšējais 123Nākošais »

Jaunākie ziņojumi forumā