Sveiks, piektdienas vakarā!
Atrādīšu vienu no pēdējiem projektiem antīko motociklu detaļu izgatavošanā.
Tas ir 30mito gadu motocikla stūres stiprinājums priekš Lielbritānijā ražotajām Webb dakšām (ne visām, bet atsevišķiem modeļiem). Šo detaļu nevar nopirkt ne Ķīnā, ne Ikšķilē, ne Biķerniekos
3D zīmējums tika uzzīmēts Lielbritānijā no viena kolekcionāra detaļas, kura tika noņemta no motocikla. Tālāk zīmējums nonāca Latvijā, manā darbnīcā.
Vēlāk tiks veikti precīzi skrūvju vietas urbumi un stūres diametra frēzējums.
Ceru, ka rezultāts jūs iedvesmos un uzdrošinās agrāk vai vēlāk uzsākt ko interesantu un grūti restaurējamu!
Stulbs jautājums, pēc bildes- protams ka vizuāli. Izskatās pārāk porains. Bet manu viedokli var neņemt vērā, man ar viņi jābrauc nebūs.
Tikai kāpēc to detaļu nevar izgatavot pēc līdzīgas metodes kā bildēs redzamās melnās detaļas? Tās izskatās labāk. Tā detaļa jau nav tik sarežģīta lai vienkārši neuztaisītu no metāla gabala.
1kārt, izskatās, ka detaļas lietas veidzemē, tamdēļ arī virsma ir nelīdzena, bet pēc bildēm noteikti nevar noteikt vai lējums ir porains..
2kārt, ja oriģināli detaļa ir lieta no bronzas, kamdēļ gan lai tā būtu jāfrēzē no melnā metāla?
Man prieks par komentāriem un arī kritiskiem viedokļiem, jo tikai tā cilvēce turpina attīstību. Kā esat ievērojuši, arī es bieži izsaku skarbu kritiku, bet ne jau dēļ ļauniem nodomiem, bet tieši attīstībai.
Bet tagad par manu detaļu un lējumiem...
1. Melnā detaļa ir 3D printēts modelis speciāli atliešanai. Tās izturība ir tuvu " 0" ,to var pārlauzt ar rokām.
2. Baltā detaļa ir gruntēta ar cietu, keramisko gruntskrāsu, lai uzlabotu virsmas gludumu.
3. Atlieto detaļu formas kvalitāte ir ļoti atkarīga no modeļa.
4. Atlietās detaļas mehāniskā kvalitāte ir teicama, blīva un bez mehāniskiem bojājumiem.
Tad tagad par kritiku par vizuālo kvalitāti, kā saka :" neskati vīru no cepures" .
30mitajos gados atliešanas formas izgatavoja no veidzemes, kā to jau teica Krišjānis. Smilšu graudi rada autentisku virsmas porainību un virsmas "defektus" , kur no bronzas izspiežas gāzes, radot formā kabatiņas (to var redzēt sānos kā porainus bronzas veidojumus). Tāpēc šis lējums ir pietiekami kvalitatīvs un derīgs apstrādei.
Kā Krišjānis minēja, oriģināli šīs detaļas tika lietas no bronzas un tā kā šis produkts tiek radīts priekš antīkiem kolekcijas motocikliem, tad viņam ir jābūt - porainam un no bronzas. Tiesa, vēlāk, atkarīgs no modeļa, šī detaļa tiek vai nu krāsota ar melnu emalju vai slīpēta un uzstādīta pulēta.
07.Jul 2020 Ziņojums ir atzīmēts kā neatbilstošs foruma noteikumiem (*) un ir ar ierobežotu redzamību.
+
-
Labdien, kundze / kundze
Es sevi uzskatu, ka tā ir Mandame, Andžela Gonzaleza, aizdevuma piedāvājumos starp indivīdiem ir par daudz. Es es apmeklēju aizdevuma sludinājumu vietni starp nopietniem visā pasaulē un es pazinu briesmīgu kungu ar vārdu iwaniuk Dariusz, kurš palīdz cilvēkiem, piešķirot viņiem aizdevumus, un kurš man piešķīra aizdevums 8000, kas man jāatdod 4 gadu laikā ar ļoti maziem procentiem no viņa, 3% visā aizdevuma periodā, un tur es naudu saņēmu bez protokola. Nepieciešams personīgais kredīts, jūsu banka atsakās jums piešķirt aizdevumu, jūs atrodaties jebkurā pasaules valstī, kurā varat vērsties pēc tā, un jūs būsit apmierināts, taču uzmanieties no jums, kam nepatīk atmaksāt aizdevumus. Šeit ir viņa
e-pasts: iwaniukdariusz1234@gmail.com.
Nezinu kāpēc es te rakstu, bet varbūt, varbūt priekš kāda jaunā censoņa...
Nedaudz ne pa tēmu, bet šogad Biķerniekos redzēju vienu čali, kurš staigāja ar sarakstu un meklēja detaļas Minskai - jautājumi bija aptuveni šādi : " jums ir pumpis, bet tādu ko nevajag remontēt, jums ir instrumentu somiņa, bet tādu kuru nevajag mazgāt..."
Tad šie manis foto ir biedriem, kuri ir gatavi ne tikai paši mazgāt, bet arī vīlēt...