DBL :
Iesakiet kādu vietu kur var nelielas detaļas nocinkot, lai būtu balti spīdīgas, kā veikalā jaunas.
DBL :Ir viens normāls kantoris. Atrodas Rīgā .Tā īsti adresi nosaukt nevaru, jo vienkārši nezinu to ielas nosaukumu. (kaut kā visu laiku ir uz turieni braukts, bet tai adresej, neesmu pievērsis uzmanību) Kaut kad, ap 5 - 6 janvāri, došos uz to galvaniku. Bija plānots vēl šogad iepaspēt jo iekrājušies dzelži uz cinkošanu un melnināšanu, bet viņi pirms jaungada izdomāja vannas mainīt, solīja uz 5 datumu atsākt darbu. Ja ir vēlēšanās, vari braukt līdzi vai arī gaidīt kad es aizbraukšu un piefiksēšu to adresi, bet atrast ir samērā sarežģīti. Atceros kā pats klīdu un meklēju un man cilvēks pa telefonu stāstīja kur jāiet.
Iesakiet kādu vietu kur var nelielas detaļas nocinkot, lai būtu balti spīdīgas, kā veikalā jaunas.
DBL :
Mēģināju veikt cinkošanu kā aprakstīts tajā rakstā - nekas nesanāca.
Gribu pamēģināt 'vēlreiz tikai ar cinka sulfātu un normālu cinku nevis bateriju apvalkiem.
Cinku itkā dabūju.
Par cinka sulfātu - viņš tiek tirgots kā pulveris, ar kādu skābi ir jājauc?
Cik % šķīdums ir jātaisa, pats to nedarīšu, veikalā izdarīs, tikai viņi nezināja cik % šķīdumu man vajag.
Cik ilgu laiku apmēram vajadzētu aizņemt vienas nelielas detaļas nocinkošanai (lai būtu redzams rezultāts)?
edgarsa :DBL :
Mēģināju veikt cinkošanu kā aprakstīts tajā rakstā - nekas nesanāca.
Gribu pamēģināt 'vēlreiz tikai ar cinka sulfātu un normālu cinku nevis bateriju apvalkiem.
Cinku itkā dabūju.
Par cinka sulfātu - viņš tiek tirgots kā pulveris, ar kādu skābi ir jājauc?
Cik % šķīdums ir jātaisa, pats to nedarīšu, veikalā izdarīs, tikai viņi nezināja cik % šķīdumu man vajag.
Cik ilgu laiku apmēram vajadzētu aizņemt vienas nelielas detaļas nocinkošanai (lai būtu redzams rezultāts)?
Ko tu tur mocies - Aldis tev piedāvāja doties ar viņu kopā uz cinkošanas kantori - no pieredzes zinu tas ir pietiekoši kvalitatīvi un pie tam lēti (iespējams, ka pašam taisot to visu sanāks pat dārgāk kā tur - un gandrīz 100% varu apgalvot, ka nekvalitatīvāk noteikti)
Arturs L :
Radās nepieciešamība nocinkot dažas detaļas, meklējot kur un kas to veic, saskāros ar tādu lietu "aukstā cinkošana" un "karstā cinkošana". Varbūt var kāds paskaidrot tīri prakstiski kas labāks? Un kāda atšķirība?
Arturs L :
Prasīju jau tāpēc, ka katrs pakalpojumu sniedzējs saka ka šī cinkošana ko viņi sniedz ir pati labakā (domāts no veidiem aukstā, karstā..). Tāpēc gribēju paprasīt neitrālu viedokli.
Konkrēti runāju ar pārstāvi kas piedāvā auksto cinkošanu, tad šis man teica ka esot jau veikuši auksto cinkošanu visādu mašīnu detaļām... kardāniem, skrūvēm u.t.t.
Es gribu nocinkot bremžu barabanu, t.i. visas detaļas - skrūves, sviras, bleķi .... izņemot pašu barabanu. Tad man sanāk, ka man der tikai elektroķīmiskā cinkošana un aukstā vai karstā cikošana - garām ????