Aizmirsi paroli?

elf
05.Dec 2006
+
patīk
-
Bet kā autoservisā rēķina elektriķa darbu,tikai pēc stundām un darba beigās. Pirms nepateiks neviens.

PaaO
04.Feb 2007
+
patīk
-
izskatās, ka šis ir ja tulkotais raksts, bet oriģinālvalodā
http://ivanzaburdaev.narod.ru/zink.html

Agris
04.Feb 2007
+
patīk
-
Gadījumā ieroči arī nav melnināti?

Skolnieks
23.Feb 2007
+
patīk
-
Vai kāds ir hromējis riteņu aplokus, gribētu zināt cik tas maksā, jo ir iespējams pārspieķot ritēni un verētu nohromēt lai tas darbs nav pa velti. Aploks ir 19 un 21 collu diametrā.

PaaO
23.Feb 2007
+
patīk
-
Skolnieks :
Vai kāds ir hromējis riteņu aplokus, gribētu zināt cik tas maksā, jo ir iespējams pārspieķot ritēni un verētu nohromēt lai tas darbs nav pa velti. Aploks ir 19 un 21 collu diametrā.

domāju, ka tas būs dārgāk kā nopirkt jau hromētu ....

Mixx
23.Feb 2007
+
patīk
-
Zinu, kur spieķo pa 10 ls/ritenis.

DBL
29.Dec 2008
+
patīk
-
Iesakiet kādu vietu kur var nelielas detaļas nocinkot, lai būtu balti spīdīgas, kā veikalā jaunas.

Kristaps
29.Dec 2008
+
patīk
-
DBL :
Iesakiet kādu vietu kur var nelielas detaļas nocinkot, lai būtu balti spīdīgas, kā veikalā jaunas.

hroms.lv, citur bez pazīšanām un citām lietām tās īsti man liekas nevar, un nezinu vai pāris detaļu dēļ ir jēga iet iepazīties ar kaut kāda ceha Toljiku, kas nodarbojas ar cinkošanu un kā haltūru nocinkotu detaļas (bez garantijas, ka pazudīs).

ecrire
30.Dec 2008
+
patīk
-
melninashanu ierochiem utt neveics nearkadu ellju.. krasojums tiek ieguts varot dzelzi sarmainos specialos shkjidumos.. lidzigi var melninat nerusejosho teraudu.. utt daudzs metalus.. ieskaitot iegut alimiju zilaa.. zalaa utt krasaas..

Aldis
30.Dec 2008
+
patīk
-
DBL :
Ir viens normāls kantoris. Atrodas Rīgā .Tā īsti adresi nosaukt nevaru, jo vienkārši nezinu to ielas nosaukumu. (kaut kā visu laiku ir uz turieni braukts, bet tai adresej, neesmu pievērsis uzmanību) Kaut kad, ap 5 - 6 janvāri, došos uz to galvaniku. Bija plānots vēl šogad iepaspēt jo iekrājušies dzelži uz cinkošanu un melnināšanu, bet viņi pirms jaungada izdomāja vannas mainīt, solīja uz 5 datumu atsākt darbu. Ja ir vēlēšanās, vari braukt līdzi vai arī gaidīt kad es aizbraukšu un piefiksēšu to adresi, bet atrast ir samērā sarežģīti. Atceros kā pats klīdu un meklēju un man cilvēks pa telefonu stāstīja kur jāiet.
P.S. Nekādu pazīšanos tur nevajag. Aizgāji, iedevi savas detaļas, kad nocinkots, atbrauc pakaļ, samaksā naudiņu un paņem savas detaļas. Man vēl ne reizi nekas nav tur pazudis. Tā kā , ja ir vajadzība, raksti privāti un tad jau sarunāsim kas un kā.

DBL
10.Mar 2009
+
patīk
-
Mēģināju veikt cinkošanu kā aprakstīts tajā rakstā - nekas nesanāca.
Gribu pamēģināt 'vēlreiz tikai ar cinka sulfātu un normālu cinku nevis bateriju apvalkiem.
Cinku itkā dabūju.
Par cinka sulfātu - viņš tiek tirgots kā pulveris, ar kādu skābi ir jājauc?
Cik % šķīdums ir jātaisa, pats to nedarīšu, veikalā izdarīs, tikai viņi nezināja cik % šķīdumu man vajag.

Cik ilgu laiku apmēram vajadzētu aizņemt vienas nelielas detaļas nocinkošanai (lai būtu redzams rezultāts)?

RuudiS
10.Mar 2009
+
patīk
-
cik nu es atceros no kjiimijas, bet jaashkjaida destileta uudenii man liekaas :D
Bet nu, veikalaa vinji labaak zinaas,vaitad raxtaa nav raxtiits, kaadu to sulfaatu vjag?

edgarsa
10.Mar 2009
+
patīk
-
DBL :
Gribu pamēģināt 'vēlreiz tikai ar cinka sulfātu un normālu cinku nevis bateriju apvalkiem.
Cinku itkā dabūju.
Cik % šķīdums ir jātaisa, pats to nedarīšu, veikalā izdarīs, tikai viņi nezināja cik % šķīdumu man vajag.

Cik ilgu laiku apmēram vajadzētu aizņemt vienas nelielas detaļas nocinkošanai (lai būtu redzams rezultāts)?

Ko tu tur mocies - Aldis tev piedāvāja doties ar viņu kopā uz cinkošanas kantori - no pieredzes zinu tas ir pietiekoši kvalitatīvi un pie tam lēti (iespējams, ka pašam taisot to visu sanāks pat dārgāk kā tur - un gandrīz 100% varu apgalvot, ka nekvalitatīvāk noteikti)

DBL
10.Mar 2009
+
patīk
-
edgarsa :
DBL :
Cinku itkā dabūju.

Ko tu tur mocies - Aldis tev piedāvāja doties ar viņu kopā uz cinkošanas kantori - no pieredzes zinu tas ir pietiekoši kvalitatīvi un pie tam lēti (iespējams, ka pašam taisot to visu sanāks pat dārgāk kā tur - un gandrīz 100% varu apgalvot, ka nekvalitatīvāk noteikti)

Mocos pats, jo negribu gatavot kaudzi ar skrūvēm, bet pa 5-6 skrūvēm vest man liekas nedaudz muļķīgi, tāpēc gribēju no sākuma pats pamēģināt, jo neko dārgi tas nemaksā, pietam interesanti.
Būtiskākais tas, ka darba procesā varētu kautvai pa vienai skrūvei nocinkot, kad tas ir nepieciešams.

Arturs L
17.Mar 2009
+
patīk
-
Radās nepieciešamība nocinkot dažas detaļas, meklējot kur un kas to veic, saskāros ar tādu lietu "aukstā cinkošana" un "karstā cinkošana". Varbūt var kāds paskaidrot tīri prakstiski kas labāks? Un kāda atšķirība?

fire
17.Mar 2009
+
patīk
-
Arturs L :
Radās nepieciešamība nocinkot dažas detaļas, meklējot kur un kas to veic, saskāros ar tādu lietu "aukstā cinkošana" un "karstā cinkošana". Varbūt var kāds paskaidrot tīri prakstiski kas labāks? Un kāda atšķirība?

Visu informāciju var atrast i-netā. Cik tā darba. Īsumā:
Karstā cinkošana - tērauda izstrādājuma pārklāšana ar cinku, iemērcot izkausētā cinkā. Tas ir visizturīgākais cinkojums, bet pilnīgi nederīgs skrūvēm un dekoratīviem elementiem. Cinka klājums biezs un mazliet grubuļains.
Elektroķīmiskā cinkošana - cinka uzklāšana elektroķīmiskā ceļā - izmanto skrūvēm u.c. detaļām, t.sk. automobiļu virsbūvju ražošanā.
Aukstā cinkošana - ar šo jēdzienu saprot polimērā disperģēta cinka pulvera uzziešanu uz virsmas kā krāsu. Izmanto celtniecībā.

Arturs L
17.Mar 2009
+
patīk
-
Prasīju jau tāpēc, ka katrs pakalpojumu sniedzējs saka ka šī cinkošana ko viņi sniedz ir pati labakā (domāts no veidiem aukstā, karstā..). Tāpēc gribēju paprasīt neitrālu viedokli.

Konkrēti runāju ar pārstāvi kas piedāvā auksto cinkošanu, tad šis man teica ka esot jau veikuši auksto cinkošanu visādu mašīnu detaļām... kardāniem, skrūvēm u.t.t.

Es gribu nocinkot bremžu barabanu, t.i. visas detaļas - skrūves, sviras, bleķi .... izņemot pašu barabanu. Tad man sanāk, ka man der tikai elektroķīmiskā cinkošana un aukstā vai karstā cikošana - garām ????

fire
17.Mar 2009
+
patīk
-
Arturs L :
Prasīju jau tāpēc, ka katrs pakalpojumu sniedzējs saka ka šī cinkošana ko viņi sniedz ir pati labakā (domāts no veidiem aukstā, karstā..). Tāpēc gribēju paprasīt neitrālu viedokli.

Konkrēti runāju ar pārstāvi kas piedāvā auksto cinkošanu, tad šis man teica ka esot jau veikuši auksto cinkošanu visādu mašīnu detaļām... kardāniem, skrūvēm u.t.t.

Es gribu nocinkot bremžu barabanu, t.i. visas detaļas - skrūves, sviras, bleķi .... izņemot pašu barabanu. Tad man sanāk, ka man der tikai elektroķīmiskā cinkošana un aukstā vai karstā cikošana - garām ????

Senāk skaitījās tikai aukstā un karstā cinkošana. Aukstā - elektroķīmiskā (vai galvaniskā), karstā - ar izkausētu cinku. Tagad par auksto cinkošanu sākuši saukt to, ko senāk sauca par gruntēšanu ar cinka grunti, tāpēc radies neliels sajukums. Bremžu pribambasiem derēs tikai elektroķīmiskā (galvaniskā). Tikai jāņem vērā, ka galvaniski uzklātajam cinkam nav ilgs mūžs.

Kaibinjsh
17.Mar 2009
+
patīk
-
Un kas ir cinkošana ar plazmu? :D Man zavodā tāda pieejama. Tas ir cinks tiek uzpūsts caur plazmu.

http://jauda.com/upload_pic/Uznemums/procesi/cinkoshana3.jpg

fire
17.Mar 2009
+ 1
patīk
- 0
Kaibinjsh :
Un kas ir cinkošana ar plazmu? :D Man zavodā tāda pieejama. Tas ir cinks tiek uzpūsts caur plazmu.

Tad, lūdzu, pastāsti sīkāk, un ja vari, nocinko Arturam L detaļas.

Pēdējie ziņojumi Forumā