Aizmirsi paroli?

KĀRLISS
17.Mar 2009
+
patīk
-
Manuprāt tā cinkošana ar to plazmu ir kautkas ļoti līdzīgs karstajai cinkošanai....Un tādām skrūvēm un sīkumiem nederēs,arī neizskatīsies-vairāk domāts konstrukcijām jau sametinātam nocinkotām-tikai šuves piecinko....Vienozīīgi varu teikt močiem mašīnām derēs tikai un vienīgi galvanizācija.....Vecākai tehnikai baltais cinks jaunākai dzeltenais....Esmu dzirdējis no cinkotaja ka dzeltenais cinks ir noturīgāks!Ideāls varjants tikai Latvijā kvalitatīvs reti kur pieejams ,detaļu,skrūvju niķelēšana vai arī var virpot skrūves no nerūsējošā.....

zaika
17.Mar 2009
+
patīk
-
jāiedraudzējas ar Kaibinju, pēc tam kruti pateikt čomiem - ''re, manam mocim ar plazmu detaļas cinkotas'' :shock: ''kā tas ira??'' :D

Kaibinjsh
18.Mar 2009
+ 1
patīk
- 0
Ar "plazmu" pie mums cinko lielās detaļās pēc apstrādes ar smilšu strūklu. Daudzi retro auto ir pie mums smilšoti un pēc tam tāpat cinkoti. Virsma ir raupja, kā pēc smilšošnas tikai pārklāta ar cinka kārtiņu. tehnoloģija ir apmēram tāda. Plazmā tirk padots cinka pulveris, kas strauji izkūst. Tālāk tas ar plazmu tiek uznests uz metāla virsmas. Tā kā virsmas temperatūra ir stipri zemāka kā plazmas, tad izkusušā cinka "migla" pielīp pie metāla un tur tad paliek kādu laiku (precīzi cik gadi un kādos apstākļos, to nevarēšu uzreiz pateikt) :D

Te viens projekts no fordclub.lv Mercedes G

http://content8-foto.inbox.lv/albums85295086/malinoiss/Mercedes-Benz-G240/DSC05728.sized.jpg

http://content8-foto.inbox.lv/albums85295067/malinoiss/Mercedes-Benz-G240/DSC05714.sized.jpg
Ik pa brīdim kādu interesantu retro auto detaļu var 2. ražotnes metālkonstrukciju montāžas cehā pamanīt. :D
Uzraugot klientu pasūtījumu izpildes gaitu reiz pamanīju šādu rāmi. Šis gan ir tikai smilšots un gruntēts.
http://bildez.lv/bildes/kaibinjsh/viskautkas/1222318780.jpg

Un te oficiālā informācija no Jaudas. Tekstu gan ir sadzejojis PR, kuram šāda veida tehniskās lietas nav stiprā puse.

zaika
18.Mar 2009
+
patīk
-
hmm izskatās tīri glīti

Kaibinjsh
18.Mar 2009
+
patīk
-
Uz tādām detaļām kā rāmis, vai virsbūves apakša. Starp citu smilšo ar kvarca smiltīm. Var pavisam plānos bleķus uzmanīgi nosmilšot. Reiz vienu "Kārlīti" cauru kā sietu ar papīra plāniem bleķiem redzēju (nosmilšots un nocinkots ar plazmu).

Micuks
19.Mar 2009
+
patīk
-
Interesanti :)
Un cik klientam apmēram izmaksā nosmilšot un nocinkot veselu auto tādu kā kārlītis?

Kaibinjsh
19.Mar 2009
+
patīk
-
Smilšošana ap kaut kādiem Ls 30 stundā. Par cinkošanu nezinu. Par precīzu cenu zvani uz iepriekš minēto tālruni.

Ventiņš
22.Feb 2010
+
patīk
-
Visi kaut ko raksta: tajā rakstā un šitajā rakstā, tur un šite!

Kāds var vienā vietā iemest linkus uz tiem rakstiem par cinkošanu, vai arī PM man!

Es īsti nevaru atrast tos rakstus par cinkošanu, kā piemēram tika minēts, ja nemaldos, ja raksts "cinkojam paši", vai kaut kas tamlīdzīgs.

Ir spēcīga vēlēšanās mājas apstākļos nodarboties ar elektroķīmisko cinkošanu! Tāpēc, lūdzu ielieciet rakstus par elektroķīmisko cinkošanu!

Paldies!

Skaabe
22.Feb 2010
+
patīk
-
klaaws16 :
Visi kaut ko raksta: tajā rakstā un šitajā rakstā, tur un šite!

Kāds var vienā vietā iemest linkus uz tiem rakstiem par cinkošanu, vai arī PM man!

Es īsti nevaru atrast tos rakstus par cinkošanu, kā piemēram tika minēts, ja nemaldos, ja raksts "cinkojam paši", vai kaut kas tamlīdzīgs.

Ir spēcīga vēlēšanās mājas apstākļos nodarboties ar elektroķīmisko cinkošanu! Tāpēc, lūdzu ielieciet rakstus par elektroķīmisko cinkošanu!

Paldies!

Tev jau pat nevajag rakstu - atšķir skolas grāmatā par elktrolīzi, tur iekārtām(shematiskām) un principiem vajadzētu būt, sameklē metālu aktivitātes rindu un aidā 8) . Priekš cinkošanas tev noderētu cinka sulfāts ZnSO4 vai hlorīds ZnCl2 - tie ir pieejamākie no sāļiem. Šķīdumā protams....

ja
23.Feb 2010
+
patīk
-
Hm...raksts savā vieta....kur problēma?

2takters
10.Nov 2010
+
patīk
-
Palīgā!!! Tikko izjaucu aaa tipa bateriju- no Zn ne smakas! Stulbais moderno tehnoloģiju laikmets! Kur lai iegūst cinku? Skaidri atceros, kā gadus 15 atpakaļ taisiju cinka hlorīdu lodēšanai....

Sbech
10.Nov 2010
+
patīk
-
No AAA cinka tik maz, a čakara tik daudz... Jo lielāka baterija, jo parocīgāk! :D

Alkaline neder, Duracelli neder. Bŗāļi ķīnieši vēl vecā tipa ražo, EBT vai EVT, neatceros īsti, trīs burti uz sarkanā fona - bija visparocīgākie, viegli izjaukt, biezs slānis. Vēl Varta Standard derēja.

fire
10.Nov 2010
+
patīk
-
Esmu Latglītē redzējis tipogrāfijas cinka plāksnes. Diezgan sen, bet domāju, ka vajadzētu būt arī tagad. Cinku granulās var iegādāties pie ķīmisko reaktīvu tirgotājiem.

2takters
10.Nov 2010
+
patīk
-
Par Latgalīti biju piemirsis-paldies! Bet sakiet lūdzu, kas ir tie mistiskie *ķīmisko reaktīvu tirgotāji*

Aldis
10.Nov 2010
+
patīk
-
Latvijas ķīmija , Enola , gan jau vēl kāds kantoris ir .

P.S. Nesaskatu jēgu , tam cinkošanas procesam mājas apstākļos . Galvanikās , cena par cinkošanu ir smieklīga . Dārgāk būs tos reaģentus sapirkt un to procesu uzveidot , nekā atdot detaļu uz galvaniku nocinkot.

2takters
10.Nov 2010
+
patīk
-
Nu mana atbilde uz p.s. būs šāda: Mans senākais hobijs bija radioelektronika- pats kodināju shēmu plates dzelzs hlorīda šķīdumā. Zinu arī ko nozīmē iebāzt 2 elektrodus sāls šķīdumā un palaist strāvu....
Bet vispār urda ziņkāre iepazīt procesu.:)

Aldis
10.Nov 2010
+
patīk
-
Nu man prieks , ka kādam prieks . Ja urda ziņkāre , tas jau ir labāk , kā neko nedarīt .

Sbech
11.Nov 2010
+
patīk
-
Es arī, lielākoties, ziņkārības mākts pamēģināju. Samērā piņķerīgs process.

Galvanikās , cena par cinkošanu ir smieklīga

A varat nosaukt konkrētu firmiņu Rīgā, kur uzņemsies nocinkot mazu kaudzīti, teiksim, velo sēdekļa dzelzs daļas?

ursus
11.Nov 2010
+
patīk
-
izlasot es arī netiku gudrs kur es varētu kaut ko nocinkot ...

un vai man viņas pirms tam kaut kā jāapstrādā,vai to darīs cinkotājs ...

Aldis
11.Nov 2010
+
patīk
-
Sbech :
Es arī, lielākoties, ziņkārības mākts pamēģināju. Samērā piņķerīgs process.

Galvanikās , cena par cinkošanu ir smieklīga

A varat nosaukt konkrētu firmiņu Rīgā, kur uzņemsies nocinkot mazu kaudzīti, teiksim, velo sēdekļa dzelzs daļas?
Publiski vairs neko nesaukšu , Jo ir te mums forumā pionieri , kuri atsaucoties uz mani , ir sataisījuši visādus nesmukumus (nav samaksājuši par cinkošanu , detaļām nenāk pakaļ jau vairāk kā pus gadu un visādi tamlīdzīgi gadījumi ) Kas meklē , tas parasti atrod , jo katrā rajonā ir pa galvanikai . Ne visas firmas reklamējas internetā . Savulaik (padomju laikos ) , katrai rūpnīcai , institūtam un tamlīdzīgiem uzņēmumiem , bija katram pa savai galvanikai . Rūpnīcas ir likvidētas , bet galvanikas privatizētas un daudzas no viņām darbojas vēl šodien . Tā ka meklējiet , norādes tika dotas . Kad būsiet atraduši un vēl taciņu uz turieni iestaigājuši , ar meistaru labas attiecības nodibinājuši , tad gribēšu redzēt , kā jūs publiskosiet to savu taciņu , lai to , ziloņu bars izbradātu un visu sabojātu .

P.S. Sbech , tev mans telefons ir jabūt , sazinies ar mani , mēs to tavu problēmu ar mazo kaudzīti atrisināsim un visu norunāsim.

Pēdējie ziņojumi Forumā