19.Jan 2007 | Pēdējo reizi labots 11.Jūl 2007 20:25; labots 1 reizi
+
-
Tad nu luuk, saņemos un izdomaju, ka jaieliek arii savi uguns beņķi. Mazliet pastastīsu par savu pieredzi ar moto. Pirmaa iepazisanas ar spekratiem, protams, bija vecais labais mopeeds. Nu tad taalak sekoja laiks, kad ar draugu no vina vecaateva dabujam veco 3 atrumu minsku. Tiesi ar to sakas mana iepazisanas ar so spekratu uzbuvi. Tas gan bija vecums, kad mums galvenokart intereseja tas, lai mocis iet uz prieksu, parlieku nesaspringam ar dazadiem remotiem un uzlabojumiem, ja iestumt vareja un uz prieksu kaut cik gaja, bija labi. Taa arii minnele beidza savu muuzu, tika labi nojaata un atstata šķuniiti, reiz pa reizem tika meginata reanimet, bet bez redzamiem panakumiem. Tas viss bija 12-14 gadu vecuma. lidz ar to, es arii saslimu ar moto, bija akis luupa. Visaadi centos no vecakiem izspiest kaadu dampi. Tad pienaca laiks un dz.d.sanemu motorolleri, biju jua dikti laimigs, tas bija taiwaana(laikam) razots Geely ar 100cm2. arii tam nebija ilgs muzs, nepareizi iebraukaju, kopaa nomainiju divus cilndrus, bet taa ari nekad kaa jauns nebij. Ar to rolleri bija visadas problemas, nevareja registret(tika pirkts mistiska uznemuma, kas atri vien pazuda). Ar to rolleriiti nodzivoju kadus paris gadus. Un tad beidzot pienaca tas mirklis, kad sanemos, ka jatiek ir pie kada pratigaka dampa. Ieliku ss.lv sludinajumu, ka mainu savu rolleriti pret veco jawu(omiiti). paveicaas un tiku pie veselam divam jawam, kaut beigas tam dzekam nacas pat piemaksat, jo rollers bij loti bedigs.
te nu vinas redzams, ar visu suni
jawas bija salidzinosi labaa stavokli, viena ar visiem LV papiriem un numuru
dabuuju vinas ap pagajusagada oktobri, mazliet pabraukaju, iet abas loti zoliidi. Atklaju to pasu probleemu, kas jau bija foruma parrunata, ka akis izladejas loti atri braukajot ar gaismam un izmantojot visus parejos pricendalus..
bija man doma, uz ziemas atnaksanu stumt abas jawas ieksaa garaaza un meginaat restaureet, atjaunot. taa kaa taa ziema laaga nenaca un reiz pa reizei medzu izmest kaadu loku, taa arii neiestuumu..
tad es uzzinaju, ka vienam radiniekam ir izh planeta 3. ieguvu to savaa ipasuma pret konfeksu kasti un melno balzamu.. tad es nonacu pie secinajuma, ka man tomer taas zinaasanas atjaunosa un restauresana nav tik lielas, tadel esmu saacis meginat leena garaa atjaunot to izhu..
luuk taa vina izskatas jau pizliidz izjauktaa staavoklii
visaa visumaa, vina ir tiiri labaa staavoklii, vienigi ilgi staavejusi skuniiti, laka zobs ir dariijis savu..
tad nu luuk, es buutu loti pateiciigs, jaa kaads, kurs ir saskaries ar saadu mociiti, dotu kaadus vertiigus padomus to saliksana un atjaunosana, jo pieredzes nav nekaadas...
sobriid esmu saaciis nemties ap pasu motoru, ir domaa salikt to visu kopaa un smuku.. jautajums taads- ko parasti dara ar cilindru un galvu?? smilso??
kaadu smeeri smeere starp motora blokiem??
veel, ja kadam ir kaadas detalas no sadas izas, luudzu dodiet zinu?? ipasi interese kreisas malas izpuuteejs, karburators, aizdedze...
nu no cilindra galvanais būtu dabūt nost eļļu un netīrumus un protams arī rūsu ja tāda ir... :mrgreen: vispirms nomazgaa to ar kaadu šķaidītāju(kautvai bendzīnu un ja ir irapēja tas notēs ar smilšu strūklu un nokrāso ar kādu normālāku termo izturīgu krāsu, pats biki iegrābos jo man kad biški padarbina motoru tā krāsa paliek biki mīksta :shock:
paspert valjaa gan neizdevas, daudz balti duumu, neliels ruciens un viss
varetu ieteikt, kur kadu noderigu informaciju atrast, nav man taa krievu valoda tik raita, lai pats atrastu, kur nu vel cehu...
agri vai veelu dampis augsaa buus jacel, pagaidam ir ieildzis 3.planetas process(krasa nodzita, jasak krasot)...
te nu vinas redzams, ar visu suni
jawas bija salidzinosi labaa stavokli, viena ar visiem LV papiriem un numuru
dabuuju vinas ap pagajusagada oktobri, mazliet pabraukaju, iet abas loti zoliidi. Atklaju to pasu probleemu, kas jau bija foruma parrunata, ka akis izladejas loti atri braukajot ar gaismam un izmantojot visus parejos pricendalus..
bija man doma, uz ziemas atnaksanu stumt abas jawas ieksaa garaaza un meginaat restaureet, atjaunot. taa kaa taa ziema laaga nenaca un reiz pa reizei medzu izmest kaadu loku, taa arii neiestuumu..
tad es uzzinaju, ka vienam radiniekam ir izh planeta 3. ieguvu to savaa ipasuma pret konfeksu kasti un melno balzamu.. tad es nonacu pie secinajuma, ka man tomer taas zinaasanas atjaunosa un restauresana nav tik lielas, tadel esmu saacis meginat leena garaa atjaunot to izhu..
luuk taa vina izskatas jau pizliidz izjauktaa staavoklii
visaa visumaa, vina ir tiiri labaa staavoklii, vienigi ilgi staavejusi skuniiti, laka zobs ir dariijis savu..
tad nu luuk, es buutu loti pateiciigs, jaa kaads, kurs ir saskaries ar saadu mociiti, dotu kaadus vertiigus padomus to saliksana un atjaunosana, jo pieredzes nav nekaadas...
sobriid esmu saaciis nemties ap pasu motoru, ir domaa salikt to visu kopaa un smuku.. jautajums taads- ko parasti dara ar cilindru un galvu?? smilso??
kaadu smeeri smeere starp motora blokiem??
veel, ja kadam ir kaadas detalas no sadas izas, luudzu dodiet zinu?? ipasi interese kreisas malas izpuuteejs, karburators, aizdedze...