Aizmirsi paroli?

Erons
25.Feb 2019
+
patīk
-
Sveiki visiem foruma dalībniekim. Man ir šāds jautājums vai ir iespējams reģistrēt deltu tikai ja ir vin plāksnīte uz rāmja un vai var vest tikai rāmi uz csdd lai reģistrēt?

vlDream
25.Feb 2019
+
patīk
-
Ieteiktu aiziet uz CSDD tev pašam un noskaidrot vai uzraksti viņiem ja slinkums iet ...

Erons
25.Feb 2019
+
patīk
-
Saņēmu šādu atbildi, un ko darīt ja nav apliecinājums par iegādi?
Labdien!

Visu transportlīdzekļu reģistrācijai, t.sk. mopēdu, ir jāiesniedz transportlīdzekļa reģistrācijas dokuments un īpašuma tiesības apliecinošs dokuments. Izņēmumi iespējami tikai uz iepriekš nereģistrētiem PSRS vai Latvijas rūpnīcā „RMR” ražotiem mopēdiem.

Iepriekš nereģistrēta PSRS vai Latvijas rūpnīcā „RMR” ražota mopēda reģistrāciju var veikt transportlīdzekļa īpašnieks vai viņa pilnvarota persona, kuram mopēds bija īpašumā līdz 30.04.2004. Persona, kas PSRS vai Latvijas rūpnīcā „RMR” izgatavotu mopēdu iegādājās līdz 30.04.2004., var reģistrēt savā īpašumā arī bez mopēda nepieciešamajiem uzskaites tehniskos datus vai īpašuma tiesības apliecinošiem dokumentiem, iesniedzot apliecinājumu par iegādi.

Šajā gadījumā CSDD jāiesniedz:

- izziņu par transportlīdzekļu agregātu numuru salīdzināšanu. Maksa par salīdzināšanu – EUR 4,90 (veicot salīdzināšanu CSDD nodaļā). Ir iespējams izsaukt salīdzinātāju arī uz transportlīdzekļa atrašanās vietu. Šis pakalpojums ir par noteiktu maksu. Lai noskaidrotu izmaksas un vienotos par transportlīdzekļa apskates laiku, nepieciešams sazināties ar to CSDD nodaļu, kuras darbības rajonā transportlīdzeklis atrodas. CSDD Rīgas nodaļā izbraukumu var pieteikt pa tālruni: 67025769;

- personu apliecinošu dokumentu (personas pasi, LR izsniegtu vadītāja apliecību vai LR izsniegtu mācību braukšanas atļauju). Ja transportlīdzekļa īpašnieks ir pilngadīga persona, bet reģistrāciju veic viņa pilnvarota persona, papildus iesniedzama zvērināta notāra vai citas Civillikuma 1474.pantā norādītās personas apliecinājums;

- dokumentu par apmaksu par reģistrāciju, reģistrācijas apliecību un numura zīmi (mopēdam – euro 30,83).

Savukārt, ja Jūs šo mopēdu esat iegādājies pēc noradītā datuma un mopēdam nav nekādu dokumentu, reģistrēt to Jūsu īpašumā nebūs iespējams. Mopēdu var reģistrēt tikai tās personas īpašumā, kura mopēdu iegādājusies līdz 30.04.2004. un pēc tam ir iespējams veikt īpašnieku maiņas pārreģistrāciju.

Lēmums par mopēdu reģistrāciju tiks pieņemts tikai pēc mopēdu uzrādīšanas agregātu numuru salīdzināšanā, kā arī reģistrācijai nepieciešamo dokumentu uzrādīšanas.

Ar cieņu, CSDD

vlDream
26.Feb 2019
+
patīk
-
Man ar līdzīga problēma tikai ar muraveju .. Man pateica ka man nav nekādu tiesību tikai to var darīt īstais īpašnieks bet tas ir miris un tagad varu braukāt tikai pa pagalmu tur dokumentus nevaig nekādus pa ceļu braukt nedrīkst ..

DamnRiga
26.Feb 2019
+
patīk
-
Kas īsti skaitās iegādes dokuments? Ja es esmu nopircis no rokas mopēdu pirms tā 2004. gada un man nekādu papīru neizdeva kā es varu pierādīt, ka konkrēto mopēdu neesmu nozadzis? Nu labi salīdzina numurus ar datubāzi un ko tālāk?

vlDream
26.Feb 2019
+
patīk
-
Pirkšanas pārdošanas līgums bet tev tas neko nedos .. Vajag īsto saimniek a citādi nekā ...

DamnRiga
26.Feb 2019
+
patīk
-
vlDream 26.Feb 2019 12:32
Pirkšanas pārdošanas līgums bet tev tas neko nedos .. Vajag īsto saimniek a citādi nekā ...

Īstais saimnieks jau gadus kādus 4-5 zem zemes.

Erons
26.Feb 2019
+
patīk
-
Sveiki, ja apliecinājums par iegādi nav saglabajies, tad nav nekādu iespēju piereģistrēt?
Atbilde:
Labdien!
Iepriekšējā atbildes vēstule rakstītajam - "Persona, kas PSRS vai Latvijas rūpnīcā „RMR” izgatavotu mopēdu iegādājās līdz 30.04.2004., var reģistrēt savā īpašumā arī bez mopēda nepieciešamajiem uzskaites tehniskos datus vai īpašuma tiesības apliecinošiem dokumentiem, iesniedzot apliecinājumu par iegādi."
Minēto apliecinājumu rakstīsiet uz vietas CSDD klientu apkalpošanas centrā.

Ar cieņu, CSDD

vlDream
26.Feb 2019
+ 1
patīk
- 0
Mana versija ar CSDD

Labdien!

Ja motocikls ir bijis reģistrēts vēl PSRS laikā, sākotnēji motocikls jāuzrāda CSDD darbiniekam agregātu numuru salīdzināšanai. Ja motocikla tehniskā pase ir nozaudēta, pēc salīdzināšanas CSDD darbinieki veiks pārbaudi CSDD arhīvā. Ja informācija par transportlīdzekļa reģistrācijas faktu arhīvā tiks atrasta, transportlīdzekļa īpašnieks vai viņa pilnvarota persona, uzrādot savu personu apliecinošu dokumentu un pilnvarojuma gadījumā arī pilnvaru (fiziskas personas pilnvarojumam nepieciešams zvērināta notāra vai citas Civillikuma 1474.pantā minētas personas apliecinājums) var veikt transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības atjaunošanu jebkurā CSDD nodaļā. Pēc dokumentu atjaunošanas un numuru maiņas varēs veikt arī citas reģistrācijas darbības, ja tas būs nepieciešams.

Ar cieņu, CSDD

Labdien!

Saskaņā ar likumdošanā noteikto kārtību visu transportlīdzekļu reģistrācijai ir jāiesniedz transportlīdzekļa reģistrācijas dokuments un īpašuma tiesības apliecinošs dokuments. Ja motociklam bija PSRS laika reģistrācijas dokumenti, tad īpašnieks var lūgt informācijas pārbaudi CSDD arhīvā.

Ja CSDD arhīvā datus neatrod un transportlīdzeklim vispār nav nekādu dokumentu un nav zināms tā pēdējais reģistrētais īpašnieks, to reģistrēt iespējams tikai šādos gadījumos:
- ja motocikls ir bezīpašnieka manta un lēmumu par to, kam atļauts to turpmāk reģistrēt īpašumā, pieņēmusi tiesa;
- ja motociklam tiek piešķirts vēsturiskā spēkrata statuss (statusu piešķir CSDD Motormuzejs) un vēsturiskā spēkrata īpašuma tiesības nav juridiski pierādītas, to reģistrē Latvijas Antīko automobiļu kluba vai tā biedru lietošanā. Šādā gadījumā īpašuma tiesības apliecinošs dokuments ir Latvijas Antīko automobiļu kluba izsniegts vēsturiskā spēkrata reģistrācijas iesniegums. Transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības sadaļā "Īpašnieks" norāda Latvijas Antīko automobiļu klubu vai tā biedru, bet sadaļā "Piezīmes" papildus norāda "Aizliegts atsavināt".

Ar cieņu, CSDD.

Labdien!

Iepriekš sūtītajos e-pastos jau tikāt informēts par reģistrācijas kārtību. Atkārtoti informējam, ka informāciju par minēto transportlīdzekli no CSDD arhīva var saņemt tikai pēdējais reģistrētais īpašnieks . Ja motocikls nav bijis reģistrēts , un Jums nav nekādu dokumentu , kā arī neesat saņēmis tiesas lēmumu vai Latvijas Antīko automobiļu kluba izsniegtu vēsturiskā spēkrata reģistrācijas iesniegumu, tad numuru salīdzināšana un reģistrācija netiek veikta.

Ar cieņu, CSDD.

mopedists160
26.Feb 2019
+ 1
patīk
- 0
Nez kā izskatās tas apliecinājums par iegādi?

vlDream
26.Feb 2019
+
patīk
-
Biju klātiene ar foto pie CSDD darbinieka viņš uz reiz pateica ka kādam esot piederējis jo ir krievu laiku nr virsū vīņš noteica niņš nebutu arī gājis uz salīdzināšanu nr .. Jo nav nekādu dokumentu... Vienigi ko CSDD darbinieks noteica ka esu nopircis lūžņūs bet varot vēl meklēt donoru ar dokumentiem un pārlikt ar pŗatu .. Biju pie jurista viņs teica ka vajagot pirkšanas pārdošanas līgumu uztaisīt.Uztaisit jau var un atnaks apskatit CSDD darbinieks un ar to i viss beiksies jo tu nesi pedejais reģistrētais īpašnieks un viss atkal apstāsies .. Vajag īpašnieku dzīvu ar visiem dokumentiem tad viss bus bumbas..

DamnRiga
26.Feb 2019
+
patīk
-
Bet ja īpašnieks dokumentus ir nozaudējis vai nav saglabājušies kaut kādu nezināmu iemeslu dēļ, ko darīt tādā situācijā? Pirkšanas pārdošanas līgumu jau pie notāra sastādīt var, bet vai tur kas tadā gadījumā sanāks?

vlDream
26.Feb 2019
+
patīk
-
Izlasi visu kārtīgi !!! Ja dokumentus ir nozaudējis īstais īpašnieks lai iet uz CSDD

DamnRiga
26.Feb 2019
+
patīk
-
Rakstu otro reizi, ka īpašnieks ir miris jau 5 gadus.

vlDream
26.Feb 2019
+
patīk
-
Izlasi tikmēr kamēr sapratisi to ko es ieliku no CSDD !!!

DamnRiga
26.Feb 2019
+
patīk
-
Nu nav man saprotams nekas no tā ko csdd raksta. Man tāda pati vestule bija un joprojām neiebraucu.

vlDream
26.Feb 2019
+
patīk
-
No sākuma es ar nevareju iebraukt bet tomēr pieleca ar 10 reiz laikam..Ko lai saka esi nopircis lūžņus ar kuriem nedrīkst braukt pa ceļu atļauts tik pa pagalmu tur nevaig nekādus papirus ...

vlDream
26.Feb 2019
+
patīk
-
JA SAIMNIEKS VĒL IR DZĪVS TAD JĀDARA ŠADI tad īpašnieks var lūgt informācijas pārbaudi CSDD arhīvā. --- Ja motocikla tehniskā pase ir nozaudēta, pēc salīdzināšanas CSDD darbinieki veiks pārbaudi CSDD arhīvā. Ja informācija par transportlīdzekļa reģistrācijas faktu arhīvā tiks atrasta, transportlīdzekļa īpašnieks vai viņa pilnvarota persona, uzrādot savu personu apliecinošu dokumentu un pilnvarojuma gadījumā arī pilnvaru (fiziskas personas pilnvarojumam nepieciešams zvērināta notāra vai citas Civillikuma 1474.pantā minētas personas apliecinājums) var veikt transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības atjaunošanu jebkurā CSDD nodaļā. Pēc dokumentu atjaunošanas un numuru maiņas varēs veikt arī citas reģistrācijas darbības, ja tas būs nepieciešams.

vlDream
26.Feb 2019
+
patīk
-
un Jums nav nekādu dokumentu , kā arī neesat saņēmis tiesas lēmumu vai Latvijas Antīko automobiļu kluba izsniegtu vēsturiskā spēkrata reģistrācijas iesniegumu, tad numuru salīdzināšana un reģistrācija netiek veikta.

vlDream
26.Feb 2019
+
patīk
-
Ka vēl nav skaidris ???

Lapa 1 no 1

Pēdējie ziņojumi Forumā