Aizmirsi paroli?

Toms Ozoliņš
22.Aug 2015
+
patīk
-
Sveiki!
Vēlos uzzināt, vai jaunajam sajūgam (Ar Mufti) var likt divus sajūga diskus, vai obligāti jāliek visi trīs?

Kad man bija 10mm kloķene, bija vecais sajūgs, kuram bija divi diski, un gāja/kalpoja labi.

ReinisL
23.Aug 2015
+
patīk
-
kāpēc jāliek divus, ja tur var ielikt (un ir jāliek) trīs diskus? ja tas ir v motora sajūgs... tā jau tas sajūgs tāds pavājš :D

Toms Ozoliņš
23.Aug 2015
+
patīk
-
ReinisL 23.Aug 2015 00:55
kāpēc jāliek divus

Nu manam sajūgam ir tāda lieta, ka motorā nav eļļa, tad sajūgs labi strādā(Var stāvot ielikt gaņģi un neslāpst nost),bet ja motorā ir eļļa tad tu ieliec gaņģi un noslāpst :(

Kā mēs visi zinām bez eļļa braukt nedrīkst.

Es tikai gribēju pamēģināt kas notiks :)

Toms Ozoliņš
23.Aug 2015
+
patīk
-
ReinisL 23.Aug 2015 00:55
kāpēc jāliek divus

Nu manam sajūgam ir tāda lieta, ka motorā nav eļļa, tad sajūgs labi strādā(Var stāvot ielikt gaņģi un neslāpst nost),bet ja motorā ir eļļa tad tu ieliec gaņģi un noslāpst :(

Kā mēs visi zinām bez eļļa braukt nedrīkst.

Es tikai gribēju pamēģināt kas notiks :)

ReinisL
23.Aug 2015
+
patīk
-
kādu eļļu lej? varbūt par biezu

Toms Ozoliņš
23.Aug 2015
+
patīk
-
nezinu kāds biezums, bet tā laikam tā ko pēc doķiem jālej -Mauzer M8V

cyprus1
23.Aug 2015
+
patīk
-
Eļļu jālej tādu kas paredzēta motocikliem ar slapjo sajūgu,nekādā gadījumā nelej parasto auto dzinēju eļļu.Sajūgs slīdēs.

Andris_Z
23.Aug 2015
+ 1
patīk
- 0
Ātrumkārbas zobrati ir stipri noslogoti, tāpēc, labi tie arī jāsaeļļo. Doķos rakstīta ir auto eļļa.

cyprus1
23.Aug 2015
+
patīk
-
Drusku precizēšu-nevar liet modernās eļļas kas veido viskozu kārtu uz virsmām.Neatceros ātrumā kā piedevu sauca.Šeit forumā kaut kad par to bija diskusijas.Garāžas kaimiņš krosiniekam bija ielējis vieglajiem auto paredzēto minerāleļļu-sajūgs slīd. Vjatkai ielēju parasto krievu tehnikai paredzēto eļļu-nekādas vainas.
Retomoto pirmajā lapā ir raksts kā iži apkārt Latvijai brauca,tur puišiem tāda pati vaina bijusi.

Ruu@uto
24.Aug 2015
+ 1
patīk
- 0
cyprus1
Drusku precizēšu-nevar liet modernās eļļas kas veido viskozu kārtu uz virsmām.Neatceros ātrumā kā piedevu sauca.Šeit forumā kaut kad par to bija diskusijas.Garāžas kaimiņš krosiniekam bija ielējis vieglajiem auto paredzēto minerāleļļu-sajūgs slīd. Vjatkai ielēju parasto krievu tehnikai paredzēto eļļu-nekādas vainas.
====================
Precizēt varētu es - savulaik jau tiku par tēmu rakstījis. :D Modernās motoreļļas
satur piedevu, ko eļļotāju valodā sauc par "berzes modifikatoru", vieglākai slīdēšanai.
Dabiski, ka "slapjajiem" sajūgiem tā galīgi nav vajadzīga. Tā ka, ja nu baisi gribas
"kruto" eļļu, tad jāpērk tīrais "moču" produkts, vai ...jā, tā pati "krievu eļļa" M8V1,
vai kas tamlīdzīgs. :D :D :D

Toms Ozoliņš
19.Sep 2015
+ 2
patīk
- 0
Sveiki!
Šodien konstatēju to, ka slīd sajūgs.
Kad kurbulēju, ik pa reizei sajūgs izslīd.
Brīvgājiens trosei ir.
Ēļļu leju m8v (Krievu).
Atsperi uzliku lābāko no tām kas bija.
Mopim Ir salīdzinoši laba kompresija ap 9 bar.

Vai tas, ka sajūgs slīd var ietekmēt mopēdā max ātrumu, jo man viņš vairāk pa 40 neiet :(

Vikings111
20.Sep 2015
+
patīk
-
Toms Ozoliņš 19.Sep 2015 19:01

Kā tieši izpaužas tā slīdēšana?
Man arī tas pats motors kas tev, sajūgam nav vainas, bet pāri 40 arī neiet kautkā.

Toms Ozoliņš
21.Sep 2015
+
patīk
-
Vikings111 20.Sep 2015 21:31
Kā tieši izpaužas tā slīdēšana?

Nu slīdēšana izspaužās tā: dažreiz kurbulējot, kurbulis tā teikt "noslīd".
Neizdveš nevienu "pukšķi".Baigi grūti paskaidrot. šodein mēģināšu ielikt video.

Armīns97
21.Sep 2015
+
patīk
-
Šī ir pazīstama problēma tiem kam patīk ar Deltiņām pabraukt gonkas režīmā ar apkasieniem un straujiem cirtieniem. Ar šādu problēmu esmu saskāries. Sajūgam iekšā ir 2 veidu diski. Tiem diskiem, kam ir sazobe ar kloķvārpstu mēdz aprauties tie zobi, un tad tas sajūgs arī slīd, apgriezieni braucot sāk peldēt un braukšana kļūst apgrūtināta.
Var jau arī būt kāda cita vaina, ka diski paši savā starpā sūdīgi berzējas un tāpēc slīd. Arī tā ir gadījies.

Wolsk
21.Sep 2015
+
patīk
-
Kurš no abiem Deltas sajūgiem skaitās labāks, "margrietiņa" vai dzelzs sajūgs?

Guntis101
21.Sep 2015
+
patīk
-
Viennozīmīgi dzelzs. Daudz izturīgāks, kaut gan skaļāks.

Toms Ozoliņš
21.Sep 2015
+
patīk
-

šitāda problēma

Wolsk
21.Sep 2015
+
patīk
-
Pagaidi, uz pirmo bija nedaudz slīdēšana pēc tam neiekrita robā?

Pēdējie ziņojumi Forumā